Sekaná z mletého vepřového a uzeného bůčku

suslajda Kuchařka: suslajda

Vepřové maso 12 názorů

Suroviny

800 g vepřového bůčku bez kosti
200 g uzeného bůčku
100 g anglické slaniny
100 g uzeného sýra
4 vejce
2 páry jemných párků
sůl
5 stroužků česneku
2 lžíce obyčejné hořčice
2 lžičky uzené sladké papriky
1 smetanu na vaření
80 g kukuřičného škrobu
2 lžičky koření na mletá masa
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Oba bůčky s česnekem si umeleme, přidáme smetanu koření na mletá masa, sůl, kukuřičný škrob. Směs v míse řádně promícháme, přikryjeme alobalem a necháme přes noc v lednici uležet. Z vajec si připravíme omeletu.

  2. Na navlhčené fólii vytvarujeme placku. Namažeme hořčicí, poklademe plátky slaniny, sýru, vaječnou omeletou, párkem. Takto naplněnou sekanou zavineme, dáme do pekáče.

  3. Povrch sekané potřeme vodou a dáme do vyhřáté trouby na 200°C a pečeme asi 20 minut. Pak teplotu snížíme na 150°C a pečeme ještě asi jednu hodinu.

  4. Sekaná by měla mít pěkně vypečenou a křupavou kůrku. Dobu pečení si každý ohlídá dle své trouby.

Poznámka

Měli jsme s bramborovou kaší, ale nestíhala jsem fotit. Tak jsem nafotila za studena s chlebem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 206 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Sekaná z mletého vepřového a uzeného bůčku

Tématické fráze: vepřový bůček mletý recepty uzena sekana sekaná z bůčku mleté uzené sekaná z uzeného masa sekaná s uzeným bůčkem uzený vepřový bůček sekaná s uzeným masem uzený buček recepty mletý vepřový bůček sekana z veproveho mleteho masa co uvařit z búčku veprove kosti z bucku sekaná s bůčku sekaná pečeně uzený bůček sekaná vepřové+uzené maso sekaná z mletého vepřového masa mletý bůček sekana z mlety sekana na pare