"Znojemský" nálev na okurky
Znojemské okurky - okurky sterilované ve sladkokyselém nálevu - jsou výborné k masu, zapečeným těstovinám, nebo například na chuťovky. Připravte je podle tohoto receptu a určitě vám budou chutnat.
Suroviny pro 10 kusů
10 kusů
10 sklenic o objemu 0,7 litru
Nutriční hodnoty
Energie | 2 677 kJ / 640 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 0,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 40,02 g |
Sůl | 100,00 g |
Sacharidy | 160,00 g |
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
2. 7. 2023 17:19
28. 7. 2016 15:08
28. 7. 2016 14:07
28. 7. 2016 13:12
Gumové tesnenie na viečkach je biele alebo červené. Biele sa používa na krátku sterilizáciu, do 10-15 min. Červená guma je tvrdšia a používa sa na dlhšie zaváranie- okolo 20 min. Podľa toho, čo zaváraš, volíš viečko s príslušnou farbou gumy.
Poslednýkrát som kupovala nové viečka pred cca 10 rokmi a zaváram každý rok. Takže nie drasťák pri otváraní a vydržia veľmi dlho.
28. 7. 2016 13:02
15. 7. 2016 18:47
15. 7. 2016 10:43
24. 7. 2015 20:54
24. 7. 2015 13:01
8. 7. 2015 09:15
7. 7. 2015 19:28
7. 7. 2015 18:43
7. 7. 2015 18:04
7. 7. 2015 13:20
7. 7. 2015 12:19
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Míchaný pampeliškovo-sedmikráskový med
Přidáno před 5 hodinami
Žloutkový krém s borůvkami
Přidáno před 11 hodinami
Kuřecí stehna s ajvarem a medvědím česnekem
Přidáno před 11 hodinami
Klobásy
Přidáno před 16 hodinami
Křupavé tyčinky z pečiva
Přidáno před 17 hodinami
Pohanka s mraženou směsí zeleniny
Přidáno před 18 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Hamburská vepřová kýta
MajaFero uvařila před 7 hodinami
Staré dobré punčové řezy
MajaFero uvařila před 7 hodinami
Dobré řezy
Dittrisanda uvařila před 8 hodinami
Muffiny s kousky čokolády
andrejkowa.nela uvařila před 8 hodinami
Bezlepková rychlá pizza
LenkaMH uvařila před 8 hodinami
Hrnková bábovka
jalamo uvařila před 9 hodinami
Buchtičky s krémem
Grecmanova uvařil před 10 hodinami
Hrachová kaše s cibulkou
Kody74 uvařila před 10 hodinami
Vydatný kuřecí vývar
Kody74 uvařila před 10 hodinami
Čočka na kyselo
Foxina uvařila před 11 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Zeleninová nakládačka: připravte si pikantní mrkev, česneková cherry rajčátka nebo křupavé fazolky
Tatarská omáčka má zřejmě bulharský původ. Víte, která bylinka v ní správně nemá chybět?
Jak plnit zavařovací sklenice, aby vám obsah vydržel co nejdéle bez úhony? Video vám poradí
Další recepty
Tématické fráze: nalév na okurky znojemský lák na okurky rychlokvašky v sladkokyselém nálevu nakladani okurek lák na znojemské okurky nalev na okurky s dekem nakládání okurek deko okurkový nálev nakládané okurky bez zavařování lák na zavařování okurek doba zavařování okurek doba sterilizace okurek nakládání okurek bez sterilizace znojemský lak nalev na okurky recept zavařování okurek znojemské zavařovani znojemské okurky nakládání okurek bez zavařování nalev do okurek znojemské kvašáky
Suroviny: voda, ocet, deko, cukr krystal, sacharin, okurka čerstvá, mrkev, cibule, křen, kopr
"Znojemský" nálev na okurky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/B7m2
58 názorů