Kukuřičky ve sladkokyselém nálevu

jitule Kuchařka:

Zavařeniny 20 názorů

512

Suroviny

Mladé (pokud možno malé) klasy kukuřice
sůl
Nálev:
1 l vody
250 ml octa
30 g soli
100 g cukru
Do každé zavařovací sklenice dáme navrch:
1 bobkový list (já teda dávala jen půlku)
2 kuličky celého pepře
2 kuličky nového koření
1/2 kávové lžičky hořčičných semínek
cibuli
Recept si zatím oblíbilo 12 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Očištěné klasy kukuřice předvaříme v mírně osolené vodě cca 12 minut. Kukuřici necháme odkapat a zchladnout, poté ji naskládáme do sklenic, proložíme kořením a půl kolečky cibule.

  2. Zalijeme horkým nálevem a sterilujeme 25 minut při teplotě 90°C nebo 12 minut v horkovzdušné troubě při teplotě 250°C.

Poznámka

http://jitulciny-recepty.cz/

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 104 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kukuřičky ve sladkokyselém nálevu

  • Stradovka Stradovka(neregistrovaná)

    Kukuricky zavaruji jiz nekolik let jako okurky a vzdy do kazde sklenice pridam 1 feferonku (kupuji kulate jiz zavarene).kukuricky jsou pak pikantni a kdo ma rad palive je to lahudka a mam s tim velky uspech.

    Odpovědět

  • Libue Libue

    Děkuji za recept:-)Dnes jsem zavařovala:-)

    Odpovědět

  • mikloško mikloško(neregistrovaný)

    Zrovna jsem se vrátil z pole :-) snad bylo státní mám na 5 malých skleniček od tatarky . A už čekám na lák .. :yes:

    Odpovědět

  • Wlastik Wlastik(neregistrovaný)

    A za jak dlouho po uležení lze konzumovat ? :)

    Odpovědět

  • Prima Mama Prima Mama

    :-) tak a už jsou v troubě:yes: jsem moc zvědavá! Je to můj první pokus;-)

    Odpovědět

  • musenka musenka(neregistrovaná)

    Ja doporucuju povarit. Potom jdou ty vlasky samy dolu. Je to tedy jednodussi nez se piplat s cistenim syrovych klasku s lepkavymi vlasky.

    Odpovědět

  • Veronika Veronika(neregistrovaná)

    dobrý den, nemáte zkušenosti s květákem?? Jak dlouho a na kolik stupnů, aby nebyl moc měkký?? Jinak kukuřičky jsou výtečné!:))

    Odpovědět

  • rakso rakso(neregistrovaný)

    Tak vám holky moc děkuji.Myslím, že to není třeba. Okurky
    se také nevaří a jsou sami o sobě tvrdé.Dík všem za odpověď.:yes:

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    rakso:Já taky nikdy nepředvařuji,trhám opravdu malé a slabé (do 10cm). Ty větší už mají tvrdý střed.

    Odpovědět

  • jitule jitule(autorka receptu)

    rakso:Je to lepší, nejsou pak tuhé, ale tak akorát křupavé. Samozřejmě můžeš vyzkoušet i bez vaření a uvidíš, co vám doma pojede nejvíc. ;-)

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    rakso:my jsme zavařovali vždy opravdu mladé kukuřičky a nikdy jsme je nepředvařovali.Dělali jsme je stejně jako okurky;-)

    Odpovědět

  • rakso rakso(neregistrovaný)

    je nutné před sterilizací vařit?

    Odpovědět

  • Ivana Ch Ivana Ch

    Dělám je každý rok, né že bychom je milovali ale jsou bájo.Mám je ráda na obložení studených talířů.

    Odpovědět

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

    Kdysi mi je děcka vždycky někde nasbíraly a to se zavařovalo!! Měli jsme je raději, než okurky;-):yes::yes:

    Odpovědět

  • Lucka Lucka(neregistrovaná)

    Ja jsem si letos vypěstovala vlastní na zahrádce a jsou mnohem lepší- sladší než ty z pole. Je to odrůda přímo pro zavařování.

    Odpovědět

1 2

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: zavarovani kukurice zavařování kukuřiček nakládané kukuřičky nakládaná kukuřice recept nakladana kukurice jak zavařit kukuřici zavařování kukuřice recept zavařovaná kukuřice sladkokyselý nálev nakládané kukuřičky recept zavařená kukuřice kukuřice zavařování recept na zavařování kukuřice jak dlouho varit kukurici sterilizace kukuřice nakládané kukuřice lak na kukurici jak dlouho se vaří kukuřice jak zavařovat kukuřici zavařování kukuřic

Zapomněl/a jsem heslo