Kukuřičky ve sladkokyselém nálevu

jitule Kuchařka:

Zavařeniny 20 názorů

511
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Suroviny

Mladé (pokud možno malé) klasy kukuřice
sůl
Nálev:
1 l vody
250 ml octa
30 g soli
100 g cukru
Do každé zavařovací sklenice dáme navrch:
1 bobkový list (já teda dávala jen půlku)
2 kuličky celého pepře
2 kuličky nového koření
1/2 kávové lžičky hořčičných semínek
cibuli
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Očištěné klasy kukuřice předvaříme v mírně osolené vodě cca 12 minut. Kukuřici necháme odkapat a zchladnout, poté ji naskládáme do sklenic, proložíme kořením a půl kolečky cibule.

  2. Zalijeme horkým nálevem a sterilujeme 25 minut při teplotě 90°C nebo 12 minut v horkovzdušné troubě při teplotě 250°C.

Poznámka

http://jitulciny-recepty.cz/

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 19 kuchařů a kuchařek


Ohodnoťte recept: Kukuřičky ve sladkokyselém nálevu

  • Stradovka Stradovka(neregistrovaná)

    Kukuricky zavaruji jiz nekolik let jako okurky a vzdy do kazde sklenice pridam 1 feferonku (kupuji kulate jiz zavarene).kukuricky jsou pak pikantni a kdo ma rad palive je to lahudka a mam s tim velky uspech.

    Odpovědět

  • Libue Libue

    Děkuji za recept:-)Dnes jsem zavařovala:-)

    Odpovědět

  • mikloško mikloško(neregistrovaný)

    Zrovna jsem se vrátil z pole :-) snad bylo státní mám na 5 malých skleniček od tatarky . A už čekám na lák .. :yes:

    Odpovědět

  • Wlastik Wlastik(neregistrovaný)

    A za jak dlouho po uležení lze konzumovat ? :)

    Odpovědět

  • Prima Mama Prima Mama

    :-) tak a už jsou v troubě:yes: jsem moc zvědavá! Je to můj první pokus;-)

    Odpovědět

  • musenka musenka(neregistrovaná)

    Ja doporucuju povarit. Potom jdou ty vlasky samy dolu. Je to tedy jednodussi nez se piplat s cistenim syrovych klasku s lepkavymi vlasky.

    Odpovědět

  • Veronika Veronika(neregistrovaná)

    dobrý den, nemáte zkušenosti s květákem?? Jak dlouho a na kolik stupnů, aby nebyl moc měkký?? Jinak kukuřičky jsou výtečné!:))

    Odpovědět

  • rakso rakso(neregistrovaný)

    Tak vám holky moc děkuji.Myslím, že to není třeba. Okurky
    se také nevaří a jsou sami o sobě tvrdé.Dík všem za odpověď.:yes:

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    rakso:Já taky nikdy nepředvařuji,trhám opravdu malé a slabé (do 10cm). Ty větší už mají tvrdý střed.

    Odpovědět

  • jitule jitule(autor receptu)

    rakso:Je to lepší, nejsou pak tuhé, ale tak akorát křupavé. Samozřejmě můžeš vyzkoušet i bez vaření a uvidíš, co vám doma pojede nejvíc. ;-)

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    rakso:my jsme zavařovali vždy opravdu mladé kukuřičky a nikdy jsme je nepředvařovali.Dělali jsme je stejně jako okurky;-)

    Odpovědět

  • rakso rakso(neregistrovaný)

    je nutné před sterilizací vařit?

    Odpovědět

  • Ivana Ch Ivana Ch

    Dělám je každý rok, né že bychom je milovali ale jsou bájo.Mám je ráda na obložení studených talířů.

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    Kdysi mi je děcka vždycky někde nasbíraly a to se zavařovalo!! Měli jsme je raději, než okurky;-):yes::yes:

    Odpovědět

  • Lucka Lucka(neregistrovaná)

    Ja jsem si letos vypěstovala vlastní na zahrádce a jsou mnohem lepší- sladší než ty z pole. Je to odrůda přímo pro zavařování.

    Odpovědět

1 2 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo