

Kukuřičky ve sladkokyselém nálevu
Suroviny
- Mladé (pokud možno malé) klasy kukuřice
- sůl
- Nálev:
- 1 l vody
- 250 ml octa
- 30 g soli
- 100 g cukru
- Do každé zavařovací sklenice dáme navrch:
- 1 bobkový list (já teda dávala jen půlku)
- 2 kuličky celého pepře
- 2 kuličky nového koření
- 1/2 kávové lžičky hořčičných semínek
- cibuli
Postup přípravy receptu
Očištěné klasy kukuřice předvaříme v mírně osolené vodě cca 12 minut. Kukuřici necháme odkapat a zchladnout, poté ji naskládáme do sklenic, proložíme kořením a půl kolečky cibule.
Zalijeme horkým nálevem a sterilujeme 25 minut při teplotě 90°C nebo 12 minut v horkovzdušné troubě při teplotě 250°C.
Poznámka
Pochutnali jste si? Sdílejte recept!
Sdílet na Facebooku Poslat emailem
Recept sdílelo již 104 kuchařů a kuchařek
Alternativy k tomuto receptu
Zobrazit další alternativyOhodnoťte recept: Kukuřičky ve sladkokyselém nálevu
-
Kukuricky zavaruji jiz nekolik let jako okurky a vzdy do kazde sklenice pridam 1 feferonku (kupuji kulate jiz zavarene).kukuricky jsou pak pikantni a kdo ma rad palive je to lahudka a mam s tim velky uspech.
-
Děkuji za recept
Dnes jsem zavařovala
-
Zrovna jsem se vrátil z pole
snad bylo státní mám na 5 malých skleniček od tatarky . A už čekám na lák ..
-
A za jak dlouho po uležení lze konzumovat ? :)
-
tak a už jsou v troubě
jsem moc zvědavá! Je to můj první pokus
-
Ja doporucuju povarit. Potom jdou ty vlasky samy dolu. Je to tedy jednodussi nez se piplat s cistenim syrovych klasku s lepkavymi vlasky.
-
dobrý den, nemáte zkušenosti s květákem?? Jak dlouho a na kolik stupnů, aby nebyl moc měkký?? Jinak kukuřičky jsou výtečné!:))
-
Tak vám holky moc děkuji.Myslím, že to není třeba. Okurky
se také nevaří a jsou sami o sobě tvrdé.Dík všem za odpověď. -
rakso:Já taky nikdy nepředvařuji,trhám opravdu malé a slabé (do 10cm). Ty větší už mají tvrdý střed.
-
rakso:Je to lepší, nejsou pak tuhé, ale tak akorát křupavé. Samozřejmě můžeš vyzkoušet i bez vaření a uvidíš, co vám doma pojede nejvíc.
-
rakso:my jsme zavařovali vždy opravdu mladé kukuřičky a nikdy jsme je nepředvařovali.Dělali jsme je stejně jako okurky
-
je nutné před sterilizací vařit?
-
Dělám je každý rok, né že bychom je milovali ale jsou bájo.Mám je ráda na obložení studených talířů.
-
Kdysi mi je děcka vždycky někde nasbíraly a to se zavařovalo!! Měli jsme je raději, než okurky
-
Ja jsem si letos vypěstovala vlastní na zahrádce a jsou mnohem lepší- sladší než ty z pole. Je to odrůda přímo pro zavařování.