Nakladany kvetak s mrkvi (bez zavarovani)

aisha Kuchařka: aisha

Zavařeniny 13 názorů

Suroviny

dvoulitrova sklenice se sroubovacim uzaverem
1 kvetak
2 vetsi mrkve
1 susena feferonka (kdo rad ostrejsi, muze pridat)
1 lzice kurkumy
1 lzicka kari
nalev:
800 ml studene vody
400 ml 5% octa
2 vrchovate lzicky soli
2 zarovnane lzicky cukru
Recept si zatím oblíbilo 13 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Kvetak rozebereme na mensi ruzicky, mrkev ocistime a nakrajime na vetsi kousky. Pripravenou zeleninu radne proplachneme vodou a nechame okapat.

  2. Prisypeme kurkumu, kari koreni a rukama poradne vetreme do zeleniny.

  3. Syrovou zeleninu (i s korenim) naskladame do pripravene nadoby, pridame feferonku, kterou lehce narizneme a zalijeme nalevem, ktery jsme ziskali smichanim vsech surovin na nalev.

  4. Nalev do sklenice nalevame az po okraj, abychom vytesnili co nejvice vzduchu, sklenici zasroubujeme uzaverem, vlozime do lednice a nechame cca 5 - 7 dni ulezet.

  5. Takto nakladana zelenina vydrzi v chladnu vice nez mesic a je velmi chutna.

    Pomer octa, soli a cukru v nalevu je mozne upravit dle chuti kazdeho, toto je nalev, ktery je pouzivan v arabske kuchyni. Nalev se pred pouzitim nijak tepelne neupravuje.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 93 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Nakladany kvetak s mrkvi (bez zavarovani)

  • rebeka rebeka

    ježíš.. to je hezkéé.. ty barvičky:-*:yes::yes::yes: to si musím udělat;-):-):yes::yes:

    Odpovědět

  • aisha aisha(autorka receptu)

    m: Take bych pouzivala 8% , ale tady ho bohuzel nesezenu.

    Odpovědět

  • m m(neregistrovaný)

    Pozor, ocet je 5%, proto ho má Aisha víc, náš běžně prodávaný je silný, 8%! Když se použije vinný ocet, umím si ten poměr představit.

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Mám uloženo a těším se na realizaci!!!:-p

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Zaujímavý spôsob nakladania. U nás nefrčí taká silná koncentrácia octového roztoku, ale je jasné, že ináč by sa to kazilo. Ale zas máš krásne chrumkavú zeleninu!

    Odpovědět

  • Hanis Hanis

    tak to vypadá skvěle, určitě vyzkouším! díky za recept :-p a posílám bod

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Supééér, ukládám, paráda :yes::yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • nofrona nofrona

    Na tom bych si pochutnala:yes::yes:

    Odpovědět

  • aisha aisha(autorka receptu)

    IvanaLK: U nas se bez tepelne upravy naklada veskera zelenina..okurky, cervena repa, male lilky, papricky, dokonce i kedlubny..;-)

    jirholu: :-K:-K

    Odpovědět

  • IvanaLK IvanaLK

    Parádní recept! To musím vyzkoušet, protože s manželem ustupujeme od vařené stravy a toto je velmi zajímavé :-) Díky za tip! :yes:

    Odpovědět

  • jirholu jirholu

    Zajímavé :-O:-p:yes:

    Odpovědět

  • aisha aisha(autorka receptu)

    AniCiz: Me takto nakladat zeleninu naucili az Arabove..je take krasne krupava a moc dobra..:-K

    Odpovědět

  • AniCiz AniCiz

    :yes:takto jsem nakládala papriky ,ještě teď jsou ve sklepě ,krásně křupavé..:-* jen tu kurkumu jsem nepřidávala.recept byl na Vařeše ..:-K:-K:-K

    Odpovědět

Tématické fráze: nakládaný květák dobrý sterilizace mrkve mrkev zavarovani sterilizace kvetaku naložený květák nakládaný květák se zeleninou recept jak nalozit kvetak zavařování mrkev nakládaný květák se zeleninou nakladanykvetak jak zavarit kvetak nakládný květák zavařený květák s mrkví nakladany kvwtak jak upravit kvetak mrkev-petržel -celer sterilizace naložený květak bez sterilizace sterilovanej květák recepty nalozeny kvetak s mrkví zavarenej květak v kari

Zapomněl/a jsem heslo