Suroviny
Porce: na 1 kg masa
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 775 kJ / 2 814 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 221,48 g |
Tuky | 202,65 g |
Vláknina | 5,82 g |
Cholesterol | 540 mg |
Sodík | 11,73 g |
Sůl | 29,00 g |
Sacharidy | 23,45 g |
Postup přípravy
Ano, je to prudce jedlé. Tedy, pokud to nepřešvihnete s délkou tepelné úpravy. Když to přeženete, tak s placičkami můžete hrát hokej a s válečky třeba gorodky…
Samozřejmě, Čabajka to není, ale z těch co jsem doposud zkoušel patří tato k těm lepším. Byla použita samotná vložka bez spojky a míšenina přesto dobře držela pohromadě.
Bylo to velmi jedlé už posyrovu a naschvál nezmiňuji třídu masa…, ale v mém případě to byl čerstvý ořech, protože: 1/5 jsem slupl jen tak hned po namíchání, 20% na druhý den při chystání „čevabčiči“ a ze zbytku byly 4, na pánvi prudce opečené, porcičky k obědu…
Zveřejněno 9. 3. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Čabajská klobása - na uzení, na pánev, na gril
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Q2x7
Moje poznámka
Čabajská klobása - na uzení, na pánev, na gril
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Q2x7
Nejnovější recepty
Kuřecí maso na paprice pro diabetiky bez mouky
Přidáno před 9 hodinami
Plněná kuřecí prsa s hráškem ( vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 10 hodinami
Maďarská krkovička
Přidáno před 12 hodinami
Čočka s kysaným zelím a paprikami
Přidáno před 15 hodinami
Sýrové tousty se zeleninou
Přidáno před 15 hodinami
Šoulet s uzeným kuřecím stehýnkem
Přidáno před 15 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Buchtičky s krémem
Tatana61 před 5 hodinami
Pesto z pažitky
Bohunka37 před 5 hodinami
Smetanovo-kokosová bublanina
Bohunka37 před 5 hodinami
Tvrdý sýr
Lenina 123 před 9 hodinami
Banánové vafle
amaliesediv před 10 hodinami
Pomazánka z cottage - výborná, zdravá a dietní
Lucie1001 před 10 hodinami
Svíčková na smetaně
Toby. před 10 hodinami
Vepřové bylinkové špízy
E. J. K. před 11 hodinami
Zapečené noky s vepřovým masem v hořčičné omáčce
Ivana64 před 12 hodinami
Tvarohové koblížky
Hanka6677 před 12 hodinami
Tématické fráze:
uzeni klobás,
jak dlouho udit klobásy,
vyvíječ studeného kouře,
vyvíječ kouře,
klobásy na uzení,
uzení klobás studeným kouřem,
uzení studeným kouřem,
čabajka recept,
dymogenerator,
uzení čabajky,
jak udit klobásy,
recepty na uzení klobás,
jak udit špek,
čabajska klobasa recept,
vyvíječ kouře pro udírny,
vyviječ kouře na uzení,
jak dlouho udit špek,
vyvíječ kouře do udírny,
uzení klobásy,
klobása na uzení
Suroviny:
maso vepřové,
sůl,
paprika sušená sladká,
paprika sušená pálivá,
česnek,
kmín celý,
špek uzený
Komentáře (9)
Střívka používáme běžná solená, tlustější - na klobásy.
S výrobou jsme v mezičase pokročilí:
Původně jsme udili na 30°C 6 hodin, pauza přes noc a znovu 6 hodin uzení.
Časem jsme se dobrali k uzení do 45°C 6 hodin a stačí to.
Dále jsem vyrobil vyvíječ studeného kouře (tzv. DYMOGENERATOR) na vzduchovací motorek od akvária, ale tímto způsobem se uzení zatím učím…
Čabajky mám rád nesušené. Jíme je čerstvé hned po vyuzení a to co by se asi do měsíce nesnědlo, tak dám hned do mrazáku a později po rozmrazení jsou jako z udírny
Výýýborně
Chutnalo to až tak dobře, že jsme s kamarádem zpracovali podle tohoto rcp 10kg masa (špeku jsme dali 20%, příště dáme 30%), narazili to do střev a vyudili studeným kouřem při 30°C.
Nemám ve zvyku tu chválit své recepty, ale toto nakonec není můj vynález, takže si dovolím:
Tudy vede cesta do nebe
*****
(upraveno množství špeku v rcp ze 100g na 200g)
V této uspěchané době patrně nelze míti nikomu za zlé, že si nepřečte odkaz na zdroj, že?
A jak že je to s tím "ještě 2x tak dlouho"?
No, to jsem se naučil od Číňanů
Oni prý když sekají maso, tak sekají a sekají a když už se jim zdá být dost najemno posekané, tak to dělají znovu, ještě 2x tak dlouho...
A použití namletého masa?
Tak určitěěě...
Se ozvu po neděli, jak to dopadlo