Sulc - klasický recept, podle starých řeznických norem
Domácí sulc můžete připravit doslova za pár korun. Vstupní suroviny patří mezi ty nejlevnější, jež lze použít. Výsledkem vaření je lahůdka, která má díky obsahu kolagenu dokonce blahodárný účinek na klouby.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 13 862 kJ / 3 313 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 329,80 g |
| Tuky | 208,00 g |
| Vláknina | 13,00 g |
| Cholesterol | 1,40 g |
| Sodík | 1,26 g |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 24,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nožičky dáme do hrnce s vodou (můžeme použít i tlakový hrnec), přidáme lžíci nového koření, 4 bobkové listy, lžici celého pepře, sůl a rozvaříme doměkka.
Krok 2: Do dalšího hrnce dáme vepřové kůže, opět se stejným kořením. Zalijeme vodou tak, aby byly kůže ponořené a uvaříme doměkka.
Krok 3: Po uvaření necháme vše vystydnout. Nožičky obereme a i s kůžemi nameleme. Nožičky na jemno a polovinu kůží také na jemno, zbytek může být namletý hruběji.
Krok 4: Vše vložíme do větší mísy nebo lavoru, přecedíme vývar z kůží a popřípadě i z nožiček. Osolíme, opepříme a dáme cibuli nakrájenou na drobno. Podle chuti dáme ocet. Musíme počítat s tím, že chuť octa se při tuhnutí stáhne, takže směs můžeme udělat kyselejší.
Krok 5: Nalijeme na plech, nebo dáme do ozdobných misek a necháme ztuhnout do druhého dne. Podáváme s chlebem a podle chuti i s čerstvou cibulí, přelité octem.
Zveřejněno 31. 3. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Sulc - klasický recept, podle starých řeznických norem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/An6l
Moje poznámka
Sulc - klasický recept, podle starých řeznických norem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/An6l
Nejnovější recepty
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 2 hodinami
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 5 hodinami
Brynzové halušky
Přidáno před 7 hodinami
Sýrové placky
Přidáno před 10 hodinami
Krůtí steak se zeleninovým kuskusem
Přidáno před 11 hodinami
Krkovice dušená s rajčátky a fazolovými lusky
Přidáno před 11 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 32 minutami
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 1 hodinou
Svačinové sendviče
Kajkajak před 1 hodinou
Špagety à la carbonara
dolejsovaveronika před 2 hodinami
Jarní salát
Kajkajak před 3 hodinami
Máslové sušenky s džemem (Pinterest heart cookies)
Petronilka před 3 hodinami
Kynuté buchty, plněné marmeládou
lelka12 před 4 hodinami
Gulášovka s kysaným zelím
lelka12 před 4 hodinami
Salámovo-nivová pomazánka
[email protected] před 4 hodinami
Tiramisu od Itala
Chasti před 5 hodinami
Tématické fráze:
zulc,
sulc recept,
domácí zulc,
recept na zulc,
recept na sulc,
domácí sulc recept,
domácí sulc,
recept sulc,
domácí zulc vepřový,
jak se dela sulc,
jak uvařit sulc,
řeznická kuchařka,
vepřový zulc,
normy studené kuchyně,
recepty sulc,
recept na domácí sulc,
jak udelat domaci sulc,
recepty na sulc,
staré recepty,
sulc z veprovych nozicek
Suroviny:
nožička vepřová,
kůže vepřová,
bobkový list,
koření nové koření,
pepř celý,
pepř mletý,
cibule,
ocet,
sůl
Komentáře (23)
Nechápu, taková šmakuláda ten Sulc je, pěkně pivečko, cibulku na jemno a chléb k tomu. Prostě fantazie....