Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Naše kuchařka 2 právě v prodeji!

Do obchodu

Bezinková šťáva z květů

Květy bezu mírní teplotu a kašel, proto se z nich už celé generace připravuje sirup. Lehká a jemná chuť bezových květů se také perfektně hodí pro letní období, kdy příjemně ochutí například domácí limonády a jiné osvěžující nápoje.

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 100 min

100 min (100 min příprava, bez doby odležení)

3. 6. 2011 16:04

Suroviny pro 6 litrů

6 litrů

Z uvedeného množství je 6-7 l šťávy.

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie84 475 kJ / 20 191 kcal
Bílkoviny3,78 g
Tuky2,16 g
Vláknina12,42 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 42 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy5 032,94 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Můžete vyzkoušet pouze z poloviční dávky, tento recept mám od manželovy tety z Vysočiny. Dělám již několik let a ještě se nikdy nezkazila.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Hanka

17. 6. 2016 20:22

Právě jsem šťávu dovařila, dělala jsem ji poprvé a pro jistotu povařila, aby déle vydržela.
Otočila jsem sklenice, všechny se mi chytly, jen si nejsem jistá, jak dlouho šťáva vydrží?
A jak poznám, že se zkazila? Zakalí se? díky moc

tejaja tejaja (moderátorka)

16. 6. 2016 17:53

Jana: A prečo chcete do tak malého dieťaťa zbytočne dávkovať cukor? Cukor je najväčší škodca zo všetkého, čo jeme. ;-)

Jana

16. 6. 2016 17:26

Dobry den chci se poradit zda roční dítě muže pit bezinkovou šťávu jestli mu to nějak neuškodí děkuji

Renata

12. 6. 2016 23:01

Tak jsem ji dnes dovařila a je vynikající. Akorát jsem dala méně cukru, než je uvedeno v receptu. Použila jsem 3,5 kg a i tak se mi zdá hodně sladká. Každopádně děkuji za recept:-K

bezinka

8. 6. 2016 16:54

Abyste se nemuseli bát, že by se štáva zkazila, já vyplachuju lahve trochou slivovice, pěkně se zakonzervuje...je to osvědčené,a nevadí to ani dětem, není toho alkoholu zase až tolik, aby to vadilo, lžíce alkoholu stačí na potřebný počet lahví...:-)

Josef

8. 6. 2016 11:04

Aby byl sirup tmavý lze použít třtinový cukr ,nebo nakombinovat půl na půl s bílým CO SE TÝČE HUSTOTY PŘIDÁVÁM NA TOTO MNOŽSTVÍ JEDNU ŽELÍRKU A JE TO ok.

hosta hosta

7. 8. 2015 18:00

eliška: to znamená přesně to, co je napsáno:-D Dá se sterilizovat, ne do doby varu ale asi na těch 80 stupňů.

eliška

7. 8. 2015 15:03

ahoj, co prosím znamená ta věta - sterilizovat při 80°C, aby déle vydržela??? děkuji za vysvětlení:-)

miri

5. 6. 2015 11:12

Já nezavařuji,ale dám do lahví od mléka a šup s tím do mrazáku..na zimu,je moc dobrá:-p:-p

věra

3. 8. 2014 21:07

dělala jsem letos z bílého květu štávu a normálně z cukru a dnes koukám že tam je takový mráček který se dá roztřást .Dá se to pít ??udělalo se vám to někomu .Díky za radu:-S

spagetka spagetka

23. 6. 2014 14:51

Denda74:u diacukru, fruktozy vždycky počítejte čtvrtinou oproti běžné dávce cukru. Stévie je trošku jiná, tam se to těžko odhaduje, do tohohoto množství bych stévii nedávala.

Denda74

23. 6. 2014 12:35

Potřebovala bych poradit kolik mám dát fruktopuru popř.stevie na jednu dávku šťávy místo cukru. Manžel je diabetik a tak bych chtěla udělat šťávu i pro něj. Děkuji za odpověď.

marcelka395 marcelka395

10. 6. 2014 07:59

simirge:je to napsané v postupu receptu,jak dlouho sterilizovat;-)pokud se to dává do zavařovaček;-)já dávám do lahví od alkoholu(řádně vypláchnuté)a šˇtávu,leji ihned po svaření a sebrání svchu kalu vařící a ihned uzavírám a nechám vychladnout,poté uklízím do sklepa či garáže;-)

Magdalena

5. 6. 2014 08:43

bezinkové kVarianta B: květy v těstíčku (kosmatice):
1 vejce, hladká mouka a mléko se rozmíchá na řídké těstíčko (při zvednutí kvedlačky těsto nestéká), nejlépe ve větším hrnku. Čerstvě utržené květy se s celou stopkou osprchují, prohlédnou, zda v nich není hmyz, otřepáním se zbaví vody a namočí do řídkého těsta (drží se za stopku), „obalí“ a dají smažit na olej. Na pánvičce se lehce přitlačí, aby květy „seděly“ a nůžkama se ostříhají stopky (nechají se jen ty tenké). Obrací se a lehce se dosmaží i z druhé strany. Podávají se samotné, případně k vařeným bramborám, nejlépe novým, maštěným máslem.

simirge

4. 6. 2014 19:31

Jak dlouho se má sterilizovat? Nestačilo by otočit víčkem dolů?
Moc díky za odpověď

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Iva Trhoňová

nově v eshopu

Do obchodu

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e‑mailem. Vaše Marie Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: bezinková štáva šťáva z bezinkových květů bezinkova stava recept bezová štáva šťáva z květu bezinek recept na bezinkovou šťávu šťáva z bezinek stava zbezinek recept bezinková šťáva domaci bezinkova stava bezinková štáva za studena bezinkové víno z květů bezinková šťáva bez vaření bezová šťáva recept bezinková s stava z bezinkoveho kvetu bezinkový šťáva stava z bezinek kvetu stava z kvetu bezu šťáva z květů bezinek recept

Suroviny: citron, voda, cukr krupice, kyselina citronová

TopRecepty.cz

Bezinková šťáva z květů

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4W6x