jméno:   heslo:   pamatuj  
Více než  37 000  receptů

Znojemská roštěná

Znojemská roštěná
Znojemská roštěná
nahoru
Znojemská roštěná Znojemská roštěná Znojemská roštěná Znojemská roštěná Znojemská roštěná Znojemská roštěná Znojemská roštěná Znojemská roštěná Znojemská roštěná
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučit recept
Doporučit
recept
Poznámka
Moje
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Hovězí maso

Suroviny:

4 plátky z roštěnky, olej, 100g uzené slaniny(nejlépe domácí), 1 cibule, sůl, pepř, lžíce plnotučné nebo francouzské hořčice, hladká mouka, sterilované okurky, bujón
250g tarhoně, sůl, lžička sladké mleté papriky, lžíce dobrého sádla, horká voda

Postup přípravy receptu

Roštěnky po obvodu nařízneme, opepříme, osolíme, potřeme olejem a v rozpáleném oleji z obou stran orestujeme. Dáme stranou a do výpeku přidáme na kostičky nakrájenou slaninu, vyškvaříme, přidáme najemno nakrájenou cibuli, orestujeme dorůžova, zaprášíme hladkou moukou a přilijeme bujón, promícháme, vložíme roštěnky a dusíme do poloměkka.
Pak přidáme lžíci hořčice, na kostičky nakrájené okurky a dusíme do změknutí.
Na pánvi rozpustíme sádlo, přidáme tarhoňu a pražíme do zlatova. Poprašíme paprikou, promícháme, zalejeme horkou vodou, osolíme a zvolna dusíme.

Poznámka

Netradičně jsem jako přílohu použil tarhoňu, běžně se znojemská roštěná podává s rýží nebo knedlíkem.

Autor Autor: (Jan Slovák)
Datum vložení Datum vložení:
20 kladných hodnocení udělit kladné hodnocení - udělit kladné hodnocení


Podobné recepty


Komentáře k receptu "Znojemská roštěná"

autor: Klára (neregistrovaný/á)
vloženo: 26.11.2013 14:42:16   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajlik Tak tohle nemá se znojemskou nic společného,škoda tak drahého masa,přelít takovou dobrotu moukou s mlékem.smajlik

autor: Ivana79
vloženo: 09.07.2010 14:28:10   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jendo,dnes robím prvý raz tarhoňu presne podľa teba,dokonca mám aj to "dobré sádlo"smajliklen som pridala cibuľu,tú dávam do tarhone vždysmajlikBude k tomu kuracia pečienka a zelný šalát od PetulensmajlikDúfam,že sa podarísmajlik

autor: jitka55
vloženo: 03.06.2009 09:55:41   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jendo, ta opražená tarhoňa vypadá na fotce jako pohanka a připomnělo mi to dětství. Můj taťka miloval jako přílohu k roštěnkám pohanku. Ale musí to být ta tmavá, co je sypká jako rýže a nelepí se.

autor: Ivana79
vloženo: 11.05.2009 11:34:42   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

To vyzerá nádherne smajlik

autor: Paprika
vloženo: 11.05.2009 10:55:05   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Znojmo je klasikasmajlik, ale s tarhoňou ho vidím prvněsmajlik.

autor: mirca75
vloženo: 11.05.2009 09:54:43   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jendo1smajlik"Znojmo" jsem nedělala snad 100let a ty ještě ke všemu z roštěnésmajliksmajliksmajlik.To bych si dala líbit.Dělám klasiku do hněda.A tak už si píšu do nákupního lístku vše potřebné a brzy uvařímsmajliksmajlik

autor: pipre
vloženo: 10.05.2009 21:56:56   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Myslela jsem tím to strouhané, že dělám také tužší, řezané někdo nechá proschnout a krájí, já krájím většinou za chvíli a zbytek usuším do zásoby.

autor: pipre
vloženo: 10.05.2009 21:52:51   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jendo,přesně tak to dělám i já, jen jsem netušila, že by to mohla být i tarhaňa smajlik..Takže to mám vyřešené a nebudu ji už shánět a udělám si ji sama smajlik Domácí je domácí smajlik Kupované nudle do polívky mám v zásobě, když spěchám, ale naši raději domácí. To si potom naloží, že mám pocit, že jedí ne polívku s nudlemi ale nudle s polívkou smajlik

autor: Jenda1
vloženo: 10.05.2009 21:42:22   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jani(pipre), to strouhání běžně dělám, těsto může být trošku tužší než na nudle, líp se strouhá.smajlik Buď strouhám na jemném struhadle, to by podle mě měla být tarhoňa, nebo hrubším a toto strouhání dělám nejčastěji, více mi chutná (je do čeho "kousnout"). Samozřejmě můžeme strouhání použít hned nebo jej usušit jako klasickou těstovinu.smajlik Používám do kuřecího, slepičího nebo hovězího vývaru.smajlik

autor: pipre
vloženo: 10.05.2009 21:33:20   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Já dělám domácí nudle běžně do polívek, tak z toho nějak zkusím vytvořit tarhaňu smajlikto jsem zvědavá, co z toho bude smajlik

autor: Jenda1
vloženo: 10.05.2009 21:19:38   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jani, to s tou moukou beru zpět, špatně jsem si přečetl tvůj komentářsmajliksmajlik a co se týká tarhoně, tak "lomačka" má pravdu. Na netu jsem pročetl několik receptů a vždy mě to dovedlo k receptu, který používáme při výrobě strouhánísmajliksmajlik. Domnívám se, že se jedná pouze o finální zpracování tarhoněsmajlik a zřejmě se bude jednat i o regionální zpracování.smajliksmajlik

vloženo: 10.05.2009 21:04:52   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jendo, tos mne překvapil, že bych to fakt nevěděla?smajliksmajliksmajlik Eli, zakysaná smetana se nezdrcne, když ji nebudeš mít přímo s ledničky. Třeba si ji hned ráno nechej na lince, když z ní něco budeš dělat. Aspoň u mne to tak funguje a dělám s ní hodně.Lomačka, no, nevím, jestli to je jen strouhání, co myslíš, Jendo?smajlik

autor: Jenda1
vloženo: 10.05.2009 20:23:07   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jani, to nemůže být jen šťáva z pod masíčkasmajlik, v surovinách i postupu píšu o hladké mouce.smajliksmajlik

autor: lomačka (neregistrovaný/á)
vloženo: 10.05.2009 20:22:40   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tak holky,tarhoňu si dělaj maďaři doma a vy asi taky ,je to obyč.srtouhání do polívky.Jen když jí dávají jako přílohu ,tak přidávají osmaženou cibulku na tuku a jen to promíchají.Myslím že domácí je lepší jak kupovaná čauky lomačkasmajliksmajliksmajlik

autor: Eliza
vloženo: 10.05.2009 19:45:02   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Zakysaná smetana je do teplých jídel děsná, mně se zdrcne vždycky smajlik. I když dělala jsem pangase podle receptu tady z Topreceptů, zapékalo se to v troubě a dopadlo to dobře... Nejlepší je ji přidat a už nevařit - nesnáším takovéty nevzhledné omáčky, které sice dobře chutnají, ale to je vše. Jíme i zrakem, ne? smajlik

vloženo: 10.05.2009 19:39:54   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Chááááááááá!! Jendo, to jsem tak ráda, že jsem si něčeho všimlasmajliksmajlik Víš, pipre mi tady píše na ICQ, že to tak zbělá, když to zahustíš moukou a tak různě se dohadujeme o tvém receptusmajlik, ale já vidím, že to není jen šťáva z pod masíčka, ale vypadá i tak skvělě a k té tarhoni to je myslím lepšísmajlik Tu zakysanou smetanu ani náhodou, to by pak už byl jiný recept.

autor: Jenda1
vloženo: 10.05.2009 19:35:23   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jani, já jsem zapomnělsmajliksmajlik, že jsem do základu (protože byl řídký) přidal roztřepku z hladké mouky s mlékemsmajlik.
Ber to tak, že jsem měl k dispozici kousek roštěnky a přemýšlel, co s nísmajlik. Prozkoumal jsem několik receptů z internetu a to je výsledek.smajlik Přidat zakysanou smetanu, jak se v některých receptech uvádí, jsem neměl odvahu, aby se mi to nezdrclo.smajlik

autor: Eliza
vloženo: 10.05.2009 19:32:41   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

A tarhoňu jsem také ještě nejedla, budu to muset napravit...smajlik

autor: Eliza
vloženo: 10.05.2009 19:31:59   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jani, také jsem přemýšlela nad barvou té omáčky, možná to bude stupněm orestování cibulky (má ji dorůžova, ne dohněda) nebo množstvím přidané mouky... Ale vypadá pěkně, to se musí nechat.

vloženo: 10.05.2009 19:05:47   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Já to čtu pořád a pořád dokola, abych se ujistila, že tam není smetana, nebo něco takového. Není? Ta omáčka se mi zdá světloučká na roštěnou. Já dělám spoutu základů na slanině, takže mne to nijak neudivuje a bohužel, tarhoňu tady nějak nevidím v obchodě a popravdě jsem ji ještě nikdy nejedla. Takže bych určitě ráda vyzkoušela. Recept vypadá opravdu jedle a já zítra asi pokmitám pro hovězí, ale ještě bych fakt ráda věděla to tajemství světlé omáčkysmajliksmajliksmajlik Přidávám podobný recept, ale je to na dost blbém talíři, aby se dala posoudit ta barva šťávysmajlik

autor: pipre
vloženo: 10.05.2009 18:59:17   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Také jsem to ještě nezkoušela se slaninou, jinak roštěnku dělám podobně, občas i s okurkou, takže další chutná inspirace. Ještě koupit tarhoňu a určitě udělám. Ukládám a dávám bodíksmajliksmajlik

autor: Jenda1
vloženo: 10.05.2009 18:56:00   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Eli, to si piš.smajliksmajlik Ale dělám to strašně rád a tu radost ještě umocňuji "vymetené" talíře.smajliksmajlik

autor: Eliza
vloženo: 10.05.2009 18:51:39   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Mňam smajlik. Recept znám bez slaniny...každopádně tomu dodá nový rozměr. Určitě mohu dát bod, chuť si dovedu velmi dobře představit. Jendo, Tvoji strávníci se mají - doufám, že si toho váží smajliksmajlik.


Přidat komentář

Komentáře/příspěvky se na stránkách zobrazí až po jejich ověření. To probíhá tak, že Vám na vyplněnou e-mailovou adresu zašleme e-mail, ve kterém je třeba kliknout na odkaz. Poté se Váš komentář/příspěvek zobrazí na webových stránkách. Dokud nedojde ke změně IP adresy, tak z daného zařízení (počítač, tablet, mobilní telefon) můžete psát další komentáře/příspěvky bez ověření.


Vaše jméno:
Váš e-mail:
Komentář:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
Pokud chcete přidat odkaz, klikněte na tlačítko a vložte www adresu.

Tématické fráze

babicovy dobroty recepty znojemská pečeně babicovy dobroty znojemská omáčka roštěná s rýží rostena znojemska pecene babicovy dobroty roštěná na slanině znojemnská roštěná znojemská omáčka recept recept na rostenky znojemská roštěná recept rostena na smetane recepty znojemska znojemské roštěnky babicovy dobroty znojemská roštěná znojemská hovězí roštěná znojemská roštěná babicovy dobroty znojemská recept roštena znojemská roštěná s rýží recept roštěnky roštěnky recept roštěná omáčka s ryží roštěna po znojemsku hovězí znojemská s rýží recept znojemská hovězí znojemská roštěná znojemská roštěná,rýže domaci roštěna znojemska rostenka recept babicovy dobroty znojemska pecene znojemská recept roštěná znojemská znojemská s rýží recepty roštěná roštěná recepty roštěná omáčka jak udělat roštěnou jak se dela rostena znojemska rostenka roštěná recept recept znojemská roštěná kde koupit tarhoňu




Náhodný recept


Registrace

Nejnovější recepty


Informace

Nové recepty e-mailem

Zasílání nových receptů na Váš e-mail.





Copyright © 2008 - 2014 www.toprecepty.cz | Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

Partneři: Dobré Recepty | Videorecepty | Máminy recepty               PHP: www.j-soft.cz | Obecné podmínky | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty