

Domácí roštěnky
Suroviny
- 6 plátků roštěnek
- 1 konzervu kompotovaných broskví
- 3 Hermelíny (podélně rozřízneme)
- olej
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
Roštěnky naklepeme jen lehce klouby, ne paličkou.
Posolíme a opepříme.
Zapékací mísu potřeme olejem a vložíme roštěnku, potřeme ji také olejem a položíme další opět potřeme a tak dál.
Dáme do lednice nejlépe na 24 hodin odležet.
Roštěnky druhý den usmažíme na pánvi a pak je naskládáme na vymazaný pekáček, jednu vedle druhé.
Na každou dáme polovičku kompotované broskve a na ni plátek Hermelínu.
Spíchneme párátkem nebo jehlou a dáme do horké trouby zapéct.
Podáváme s vařeným bramborem.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Domácí roštěnky
-
Když čtu tento recept,tak jsem
,ale každý má svoje chutě.Mě by tím ale neuctili
díky
-
To je hrůza takto zkazit hovězí roštěnku !!!!!
Recept mi připomíná chuťovky RaJ za komunistů.
-
Moje maminka rištěnky vždycky dusila
-
Mě přijde strašná škoda ničit celkem drahý maso( u nás 250/kg) hermelínem za dvacku...
-
vyzkoušel jsem ale je to suché, takže jsem si musel udělat šťávičku.....
-
Výborná kombinace broskev a hermelín, jen příště už to nebude s rýží, ta nám k tomu moc nešla