Výpečky na smažené cibuli, hrubozrnné hořčici a medu
Tradiční výpečky na kmínu, s knedlíkem a zelím, pro dnešek necháme odpočívat. Zkuste je obměnit a k prorostlému bůčku přidejte hořčici a med. Pikantní nasládlá chuť jídlu dodá správný říz. Jako přílohu jsme tentokrát zvolili kaši.
Suroviny pro 5 porcí
5 porcí
Nutriční hodnoty
Energie | 13 606 kJ / 3 252 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 122,33 g |
Tuky | 273,48 g |
Vláknina | 10,59 g |
Cholesterol | 368 mg |
Sodík | 1,21 g |
Sůl | 2,60 g |
Sacharidy | 72,74 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Chtěla jsem to odlehčit, tak jsme měli kaši a salát. Ale klidně si k tomu dejte zelí nebo špenát a se šesti.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
7. 4. 2020 20:07
7. 4. 2020 19:13
31. 3. 2020 20:27
31. 3. 2020 18:42
Do flíčků zamíchám s uzeným před zalitím mlékem a vajíčky. Do kaše když je hotová,zelí to samé ,do leča když už je zelenina měkká.Stačí jí chvilka,jen aby změkla a chuť pustí bez problému
Hlavně jí nedávat do horkého oleje , je v momentě černá ( to napadlo manžela, když si dělal večeři )
Neumím to tak popsat , když tak piš. je mi ctí
Jo a fantastická je do kynutých knedlíků , do těsta při zadělávání
31. 3. 2020 17:56
Co myslíš konkrétně s tou přípravou ? Čeho ?
Právě ,to, že je to bez loupání a slz , je ještě bonus navíc k té luxusní barvě a chuti ,"hrábnu " do plechovky a je to.
A dokonce znám lidičky co jí chroupají jako čipsy
30. 3. 2020 22:43
Když začne cibule vyrůstat, tak si ji "šetřivka" smažím dočervena, pak ještě projedu troubou a nakonec v salátové odstředivce zbavuji tuku. Jenže - trvá to strašně dlouho, musím to smažit ve venkovní kuchyni a hlavně natotata ji mám pak pryč. Když musím hrábnout do pytlíku kupované, to už se jinak krotím Ačkoliv díky pracovnímu nasazení, spotřebě el.energie atd. ta domácí vyjde asi čtyřikrát dráž
30. 3. 2020 21:38
Tak na sušené, nebo na smažené, he?
***
Vždy když do jídla sypu granulovaný česnek, tak se stydím za vlastní lenost ...
Kde jsou ty doby, kdy se na hambálek věšely copy z česneku...
No, myslím ale, že syrová cibule na úbytě nezajde, že
30. 3. 2020 19:50
30. 3. 2020 12:57
Přidávám ji i do cibulačky, když nemám čas restovat dočervena velké množství čerstvé cibule.
30. 3. 2020 10:30
30. 3. 2020 10:27
30. 3. 2020 08:35
Cibuli dávám všude tam kam ' normální' , do leča, do flíčků , skvělá je do bramborové kaše , do masových jídel (různé delikatesní plátky ) , do mletho , do zelí .A omáčky to je kapitola sama o sobě , tak krásnou barvu a chuť jakou udělá sušená . . .
Dává se ale , krátce před dokončením , nebo už do hotového ( šťouchané brambory např.) , jen aby změkla a pustila chuť a barvu.
Skvělá věc , rozhodně doporučuji .
P.S. jen co dorazí syn, pošlu fotku
29. 3. 2020 23:30
29. 3. 2020 20:11
29. 3. 2020 19:56
Moje poznámka
Nejnovější recepty Více
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno před 13 hodinami
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Kořeněný lilek s rajčátky
Přidáno 14. 5. 2024 08:01
Ananasový svěží dezert
Přidáno 13. 5. 2024 20:51
Krupičková polévka s libečkem
Přidáno 13. 5. 2024 17:25
Právě bylo uvařeno:
Bábovka Ing. Petr
Mauna uvařila před 1 hodinou
Zapečené brambory s brokolicí a kuřecím masem
bartman5 uvařila před 2 hodinami
Bábovka s tvarohem
Denisa7 uvařila před 4 hodinami
Zasněžená rybízová buchta - báječná a rychlá
asset01@seznam.cz uvařila před 4 hodinami
Zapečená cuketa plněná mletým masem a sýrem
Lpetrzilkova uvařila před 6 hodinami
Bavorské špecle - základní těsto (Spätzle)
Wanilor uvařila před 7 hodinami
Brokolicová polévka
Jindriskas uvařil před 8 hodinami
Hrníčkový borůvkový koláč na plechu
Fitulka uvařila před 9 hodinami
Nadýchaná banánová buchta
Ivcatkoo uvařila před 9 hodinami
Krkovička po farářsku
Paja72 uvařila před 9 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak se vaří bramborová kaše? Jak snadno připravit celerovou, mrkvovou a dýňovou variantu
Na rychlé oloupání cibule pomáhají různé vychytávky. Vyberte si tu, která vám nejlépe vyhovuje
Jak dlouho se vaří vepřové maso? Ať už kýta, panenka, nebo krkovice, každá část potřebuje jinou tepelnou úpravu
Další recepty
Tématické fráze: kanci vypecky kančí výpečky recept výpečky na medu veprove vypecky s kasi cibule na medu recepty na vypečky kančí výpečky na medu maso na hořčici a medu výpečky na sušené na cibuli smažená cibule s s medem krkovička na medu výpečky vypecky s medem vypecky se zelim a bramboraky cibule v medu medove vypecky kančí výpečky recepty cibule na klínky uzene maso na medu a hořčici maso na hořčici hrubozrnné
Suroviny: bůček, cibule, cibule sušená, česnek, hořčice hrubozrnná, hořčice dijonská, olej, med, paprika sušená uzená, vývar masový, kmín celý, pepř mletý, sůl
Výpečky na smažené cibuli, hrubozrnné hořčici a medu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/LmJW
42 názorů