

Medailonky v hrubozrnné hořčici
Suroviny 4 porce
- 600 g vepřové panenky
- 8-10 lžic olivového oleje
- 3 lžíce hrubozrnné hořčice
- sůl
- pepř
- máslo
Postup přípravy receptu
Maso nakrájíme na medailonky a lehce naklepeme pomocí kloubů ruky.
Z oleje, hořčice, soli a pepře ušleháme kompaktní marinádu, v které maso ze všech stran obalíme (vystačí přesně).
Uložíme do chladu a necháme odležet nejméně 2 hodiny.
Troubu předehřejeme na 200°C, madeailonky naskládáme do pekáčku, na každý položíme malý pláteček másla a pečeme 15-20 minut.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Medailonky v hrubozrnné hořčici
-
Recept jsem s úspěchem vyzkoušela. Bylo to moc dobré. Do marinády jsem pro zjemnění chuti přidala trošku medu
-
Ovšem to vypadá báááááááááááječně
-
Vařila jsem v sobotu k večeři a pro velmi kladný ohlas jsem v neděli opakovala. Děkuji za výborný recept.
-
evík: určitě - u nás je na regálu nad mrazákem, kde jsou různě kečupy, ochucené omáčky (pepřové, rybí, kečuupové apod), hořčice, hořčičné majonézy... - jo ale pozor - tahle hrzubozrnná je ve skleničce. Pak máme ještě zvlášť a jinde různé hořčice v kelímkách - kremžské, francouzské a pod., ale hrubozrnná je ve skleničce a právě mezi těmi různými příchutěmi, jestli to tě nezmátlo
-
spagetko děkuju za odpověď, dnes jsem jí v Kaufíku sháněla, a marně, mají jí zařazenou mezi hořčicemi???
-
evík: já hrubozrnnou hořčici kupuju v Albertu i Kauflandu naprosto běžně
-
Elizo prosím ,kde kupuješ hrubozrnnou hořčici, nemohu jí nikde sehnat. Posílám bodík a děkuji za radu
-
Děkuju moc, určitě jsi mi moc pomohla, já s tímhle typem nikdy nevařila,tak právě nevím která je dobrá .) Děkuju :)
-
Peeto, já si bohužel nevzpomenu, kterou jsem konkrétně použila, je to již více než rok... Ale nyní mám značku KAMIS, hrubozrnnou, jemně ostrou a klidně bych ji použila, jsem s ní spokojená - je bez chemické konzervace, francouzského typu; píšou, že bohaté aroma je získané díky použití nejkvalitnějších hořčičných semínek, bílého vína a koření.
Koukni na www.kamis.cz. Snad jsem ti trošku pomohla. -
Vypadá to uzasne, mohu se zeptat jakou značku hořčice na to používáš?? Chci překvapit přítele, tak bych ráda,aby to vypadalo dokonale jako to tvé
-
teda Elíííí,jaksi mě to uniklo...
+13
-
Tak se to povedlo
namixovala jsem plnotučnou a kremžskou horčici a bylo to mňam
Dávám bodík a přidala jsem jednu fotečku
-
Dneska tento recept plánuju. Už se mi to chladí v ledničce
Jsem na to zvědavá, akorát jsem místo hrubozrnné hořčice dala plnotučnou, doufám, že jsem to moc nezkazila
-
Tak to vypadá hodně luxusně
-
Špagetko
, moc jsi mě potěšila, tvoje sousedka taktéž a pomerančová šťáva je skvělý nápad!
Co ta fotečka...?