Dědův bramborák se zelím

Bramborová jídla Doba přípravy: 30 minut 14 názorů

Bramborová jídla Doba přípravy: 30 minut 14 názorů

Suroviny

8 ks brambor
1 větší cibule
4–5 lžic polohrubé mouky
1 vejce
sůl
pepř
majoránka
5 stroužků česneku
1 sáček kysaného zelí
olej (nebo sádlo) na smažení.

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme klasické bramborákové těsto - nastrouháme brambory na hrubém struhadle, pokud jsou moc vodnaté, přebytečnou vodu z nich rukou vymačkáme.

  2. Smícháme s vajíčkem, moukou, přidáme sůl, pepř, majoránku a rozmačkané stroužky česneku.

  3. Vše zamícháme dohromady a nakonec přidáme nadrobno pokrájené kysané zelí, z něhož jsme slili a silou vymačkali šťávu.

  4. Směs dáváme lžící na rozpálenou pánev a smažíme po obou stranách dozlatova. Bramboráky vyndáváme na papírové ubrousky, aby nebyly tak mastné.

Komentáře k receptu Dědův bramborák se zelím

Tématické fráze: bramboráčky se zelím bramborové placky s kyselým zelím bramborové placky se zelím recept bramborák s kyselým zelím bramborák s kyselým zelím recept bramorák se zelím bramborové placky s kyselím zelím bramborak se zelym bramboráky s kyselým zelím braborak bramboráky s kysaným zelím zdravé bramboráky bramoráky se zelím bramborák recept bramborák ze zelí bramborák z kysaného zelí bramborové placky se zelím bramboraky ze zeli recept bramboracky se zelim bramborák zelí