Kančí hřbet s brusinkami

lenka-m Kuchařka: lenka-m

Jiné maso 5 názorů

Suroviny

kančí hřbet
25 dkg slaniny
2 cibule
koření Hubert na zvěřinu
kuličky jalovce
1 balíček mražené zeleniny -mrkev, celer, petržel
sůl
pepř
1 šlehačka
0,5 litru červeného vína
olej
lžíce másla
citrón
brusinkový kompot
jablka (menší podle počtu porcí)
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso nejprve prošpikujeme slaninou, osolíme, opepříme. Zbytek slaniny si nakrájíme na kostičky a dáme stranou.

  2. Cibule nakrájíme na kostičky a na oleji osmažíme. Pak k ní přidáme připravenou slaninu na kostičky, koření Hubert a jalovec. Vložíme hřbet a opečeme ze všech stran.

  3. Podlijeme vínem a dáme péct do trouby. V průběhu pečení podléváme vínem. Hřbet můžete při pečení otočit. Ke konci pečení přisypeme zeleninu.

  4. Když je maso měkké, vyjmeme ho, dáme na teplé místo, aby vám nevystydlo a do omáčky vlijeme šlehačku. Omáčka je celkem hustá, jsou v ní kousky slaniny a zelenina, ale pokud se vám zdá řídká, tak ji trochu zahustěte.

  5. Během pečení si připravíme jablka. Rozkrojíme na půlku, vydlabeme prostředek, pokapeme citrónovou šťávou, aby nezhnědla.

  6. Brusinky vyklopíme ze skleničky na sítko a necháme okapat. Pak do důlků jablek vložíme kopičky brusinek.

  7. Vezmeme malý pekáček, dáme na něj máslo, položíme jablka a dáme zapéct do trouby. Podáváme s houskovým knedlíkem. Každému na talíř položíme půlku jablka s brusinkami. Je to vynikající.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 2 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Kančí hřbet s brusinkami

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Krásně připravený kaňourek;-)I ty naplněné jablíčka se mi líbí:-p+5:yes::-K

    Odpovědět

  • aaura aaura

    vyzkoušeno, snězeno.....a musím říct...opravdu moc moc výborný :yes::yes::yes:. Kdybych mohla, dám bodů víc...takhle jen jeden....bohužel

    Odpovědět

  • Lenka Lenka(neregistrovaná)

    EXKLUSIVNÍ recept!!! Vřele doporučuji a dávám 10x :yes:
    Jen jsem také mraženou zeleninu vyměnila za klasiku (mrkev,celer,petržel), ale když člověk nemá doma čerstvou, asi přijde vhod i mražená.
    A koření Hubert, jsem doma nenašla tak jsem dala Divočinu (obsahuje už i jalovec).
    Jablíčka by s kouskem šlehačky mohla být i jako dobrý dezert :)

    Odpovědět

  • Zdenka1 Zdenka1

    Tento recept jsem tošku obměnila. mraženou zeleninu jsem ¨nahradila halali. A koření jsem dala také trochu jiné, nicméně výsledek byl výborný. Jako přílohu jsem zvolila žemlové knedlíky od Doogy. Za spokojenou rodinkuposílám bodík.:yes:

    Odpovědět

  • AnkaBa AnkaBa

    vdaka za super tip:yes:

    Odpovědět

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: kančí maso recepty kanci pecene kančí maso recepty z kančího masa kančí kotlety recept recepty kančí maso pečený kanec videorecepty net kanec recepty recepty zvěřina kančí žebro recepty na kančí maso kančí maso recept kančí pečeně recept zvěřina recepty recept na kančí maso kanec recept recepty kanec recepty z kančího pečené kančí maso recept kanec

Zapomněl/a jsem heslo