Wok - smazene hovezi s mladou cibulkou

vybusna Kuchařka:

Doba přípravy: 10 min PT0H10M 3 porce Hovězí maso 17 názorů

58

Suroviny

400 g hovězích plátků
3 pl sojové omáčky
1 cl chilli oleje
1 pl tamarindové pasty
2 pl palmového cukru
2 rozmačkané stroužky česneku
2 pl slunečnicového oleje
225 g mladé cibulky
čerstvý posekaný koriandr
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso pokrajame na tenke rezance. Sojovu omacku, cili olej, tamarindovu pastu, palmovy cukor a cesnak zmiesame a namarinujeme tym maso. Marinujeme najmenej 1 hodinu.

  2. Vo woku na oleji oprazime mladu cibulku pokial nezacne hnednut, pridame maso aj s marinadou a opekame na plnom ohni asi 5 minut. Hotove jedlo posypeme koriandrom a hned podavame.

Poznámka

azijska kuchyna je v podstate velmi velmi jednoducha...pokial mate vsetky tie polotovarove komponenty. pokial si objednate vsetky naraz, tak mozete azijsku kuchynu robit furt....je naozaj uzasne rychla.

tamarindova pasta

http://www.vitamina.cz/Tamarindova-pasta-200g-LUCI...

palmovy cukor

http://www.fairove.cz/doc-fair-trade-palmovy-cukr....

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Wok - smazene hovezi s mladou cibulkou

  • vybusna vybusna(autorka receptu)

    paprika....ta tamarindova pasta, je taka kyselkava, takze co ti doporucujem...pred zacatim pecenia zakvapni octom...no a aj trochu hnedeho cukru prisypni...vytvori to taky karamelovy zos....nesladky.
    vrele doporucujem tie kucerave rezance....je to efektne a syte...

    Odpovědět

  • Paprika Paprika

    Vypadá to úžasně. Mám zrovna naložené hovězí na čínu. Asi se budu u tebe trochu inspirovat. :yes::-):-p +;-)

    Odpovědět

  • mirca75 mirca75

    Špagetko:-)vše nejlepší,hodně zdravíčka a trvalý úsměv;-):-),(mimochodem máš krásné,bohužel už dnes málo dávané jméno;-)

    Odpovědět

  • pipre pipre

    Tak toto je opravdu mňamka!:-p:yes:+

    Odpovědět

  • dzungila dzungila

    Vybusna, no to musí být teda lahoda!:-p:-p Velmi výstižné fotky a určitě to chutná tak, jak vypadá.:-))
    Bodík!:yes:

    Odpovědět

  • maris maris

    vybusna - krásný recept a nádherná, lákavá fotečka, ukládám a Ty máš bodík :yes::-)

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    vybusna dík :-8 - i když můj muž říká, že já svátek nemám - no jo, můžu za to, že v kalendáři je jen mužská podoba - zas nadvláda chlapů :-D:-D:-D

    Odpovědět

  • vybusna vybusna(autorka receptu)

    spagi...vsetko najlepsie

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Sakryš Výbušná, to to vypadá nádherně a hned bych si to dala, ale můžu to uvařit, až seženu ty ingredience co tam máš, aby to bylo originální-já takové všelijaké "jako číny" dělám často a uchyluju se k nim, když nemám momentální inspiraci a vždycky se to vyvede a chutná, je to vděčné jídlo, vždy s jinou chutí. Dávám ti bodíka:yes:

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Elizo - věřím, že je to k nas...Můj muž kromě tradičních věcí, co se zásadně nepůjčují, rozšířil i o nový foťák, co jsme si nedávno pořídili. Foťák půjčit ano, ale ten starý ;-):-D;-)
    vybusna äno, včera jsem měla svátek... ;-):-8

    Odpovědět

  • vybusna vybusna(autorka receptu)

    eliza...presne presne...tie rezance su detail, ktore fotku vzdy osviezi....spagetka...tak to sme sa s manzelom schuti zasmiali.....tu pastu si dostala k nejakemu sviatku, alebo ako?:-D

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Výbušná, díky :-8, ale teď mi to moc nejde...:-( Syn půjčil můj foťák kamarádce (i přes můj zákaz :-S ) a ta s ním odjela kamsi do zahraničí...:-// Syn je se svým foťákem v Provence a mně tady nechali takovou starou "plečku". Ani jedna fotka z dnešního focení brokolicového salátu se mi nepovedla, buď jsou hozené do zelena, nebo dočervena, nebo jsou rozmazané... Promiň, že to píšu pod tvůj recept, ale jsem naštvaná.
    Na těch tvých fotkách jsou kouzelné ty kudrnaté nudličky, ty já bych mohla pořád...:-p

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    vybusa, díky za recept - dostala jsem totiž včera tu tamarindovou pastu a přemýšlela co s ní ;-):-p:yes:

    Odpovědět

  • vybusna vybusna(autorka receptu)

    no eliza...neviem, ci na teba v robeni fotiek niekto ma....silne o tom pochybujem....:-)

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Tak to určitě stojí za vyzkoušení, bude to dobrota. Děkuju za pěkný recept i odkazy, jdu je prozkoumat ;-).
    Mimochodem, krásné fotečky! :-)

    Odpovědět

1 2

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo