

Wok - smazene hovezi s mladou cibulkou
Suroviny 3 porce
- 400 g hovězích plátků
- 3 pl sojové omáčky
- 1 cl chilli oleje
- 1 pl tamarindové pasty
- 2 pl palmového cukru
- 2 rozmačkané stroužky česneku
- 2 pl slunečnicového oleje
- 225 g mladé cibulky
- čerstvý posekaný koriandr
Postup přípravy receptu
Maso pokrajame na tenke rezance. Sojovu omacku, cili olej, tamarindovu pastu, palmovy cukor a cesnak zmiesame a namarinujeme tym maso. Marinujeme najmenej 1 hodinu.
Vo woku na oleji oprazime mladu cibulku pokial nezacne hnednut, pridame maso aj s marinadou a opekame na plnom ohni asi 5 minut. Hotove jedlo posypeme koriandrom a hned podavame.
Poznámka od kuchařky
azijska kuchyna je v podstate velmi velmi jednoducha...pokial mate vsetky tie polotovarove komponenty. pokial si objednate vsetky naraz, tak mozete azijsku kuchynu robit furt....je naozaj uzasne rychla.
tamarindova pasta
http://www.vitamina.cz/Tamarindova-pasta-200g-LUCI...
palmovy cukor
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Wok - smazene hovezi s mladou cibulkou
-
paprika....ta tamarindova pasta, je taka kyselkava, takze co ti doporucujem...pred zacatim pecenia zakvapni octom...no a aj trochu hnedeho cukru prisypni...vytvori to taky karamelovy zos....nesladky.
vrele doporucujem tie kucerave rezance....je to efektne a syte... -
Vypadá to úžasně. Mám zrovna naložené hovězí na čínu. Asi se budu u tebe trochu inspirovat.
+
-
Špagetko
vše nejlepší,hodně zdravíčka a trvalý úsměv
,(mimochodem máš krásné,bohužel už dnes málo dávané jméno
-
Tak toto je opravdu mňamka!
+
-
Vybusna, no to musí být teda lahoda!
Velmi výstižné fotky a určitě to chutná tak, jak vypadá.
Bodík! -
vybusna - krásný recept a nádherná, lákavá fotečka, ukládám a Ty máš bodík
-
vybusna dík
- i když můj muž říká, že já svátek nemám - no jo, můžu za to, že v kalendáři je jen mužská podoba - zas nadvláda chlapů
-
spagi...vsetko najlepsie
-
Sakryš Výbušná, to to vypadá nádherně a hned bych si to dala, ale můžu to uvařit, až seženu ty ingredience co tam máš, aby to bylo originální-já takové všelijaké "jako číny" dělám často a uchyluju se k nim, když nemám momentální inspiraci a vždycky se to vyvede a chutná, je to vděčné jídlo, vždy s jinou chutí. Dávám ti bodíka
-
Elizo - věřím, že je to k nas...Můj muž kromě tradičních věcí, co se zásadně nepůjčují, rozšířil i o nový foťák, co jsme si nedávno pořídili. Foťák půjčit ano, ale ten starý
vybusna äno, včera jsem měla svátek... -
eliza...presne presne...tie rezance su detail, ktore fotku vzdy osviezi....spagetka...tak to sme sa s manzelom schuti zasmiali.....tu pastu si dostala k nejakemu sviatku, alebo ako?
-
Výbušná, díky
, ale teď mi to moc nejde...
Syn půjčil můj foťák kamarádce (i přes můj zákaz
) a ta s ním odjela kamsi do zahraničí...
Syn je se svým foťákem v Provence a mně tady nechali takovou starou "plečku". Ani jedna fotka z dnešního focení brokolicového salátu se mi nepovedla, buď jsou hozené do zelena, nebo dočervena, nebo jsou rozmazané... Promiň, že to píšu pod tvůj recept, ale jsem naštvaná.
Na těch tvých fotkách jsou kouzelné ty kudrnaté nudličky, ty já bych mohla pořád... -
vybusa, díky za recept - dostala jsem totiž včera tu tamarindovou pastu a přemýšlela co s ní
-
no eliza...neviem, ci na teba v robeni fotiek niekto ma....silne o tom pochybujem....
-
Tak to určitě stojí za vyzkoušení, bude to dobrota. Děkuju za pěkný recept i odkazy, jdu je prozkoumat
.
Mimochodem, krásné fotečky!