Kančí žebírka na medu a rozmarýnu

Lidunka Kuchařka: Lidunka

Jiné maso 22 názorů

Suroviny

2,5 kg kančích žebírek
Na marinádu:
125 g másla (rozpuštěného)
4 lžíce medu
4 lžíce olivového oleje
rozmarýn (nasekaný)
koření na divočinu
5 stroužků česneku
sůl
pepř
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. -Všechny suroviny na marinádu smícháme.

  2. Naporcovaná žebírka necháme v marinádě přes noc uležet.

  3. Pečeme v troubě na 190 stupňů, občas podle potřeby podlijeme. Pekla jsem 2 hodiny, ale jak je vidět na fotce, stačilo by asi i méně.

Poznámka

Divočinu jsem dělala poprvé a moc jsme si pochutnali. Maso na mě působilo dost tmavě až spáleně, ale nebylo...naopak, bylo krásně křehké a šťavnaté :)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 58 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kančí žebírka na medu a rozmarýnu

  • Lidunka Lidunka(autorka receptu)

    Honza Kolář: to mě těší, děkuji:yes::-D:-8

    Odpovědět

  • Honza Kolář Honza Kolář(neregistrovaný)

    Výborné,děláme už podruhé,Jó,Honzům Kolářům kančí zachutnalo...!:-D:-8

    Odpovědět

  • honzakolar honzakolar

    Dělal jsem dnes,opravdu luxusní:-8nechal jsem to do měka pod poklicí a pak dopekl,jen jsem to místo vody podléval Svijanskou Emou:-Dvýborné červené pivo,přikládám foto:-)

    Odpovědět

  • Lidunka Lidunka(autorka receptu)

    Zdena z JM: Děkuji za vyzkoušení :-K:-8:-p

    Odpovědět

  • Zdena z JM Zdena z JM

    Přímo luxusní záležitost.Chutnalo i mojí dceři,která maso moc nemusí.Divočáka jsem připravovala poprvé a tento recept byla opravdu dobrá volba.

    Odpovědět

  • Václav Václav(neregistrovaný)

    Super recept a ještě suprovější chut, všem doporučuji!:yes::-p:yes:

    Odpovědět

  • Lidunka Lidunka(autorka receptu)

    Jirka F.: děkuji za vyzkoušení a pochvalu:-8:-K

    Odpovědět

  • Jirka F. Jirka F.(neregistrovaný)

    Prostě excelentní moc mi to chutnalo:-):-):-).Všem doporučuji :yes:

    Odpovědět

  • Danca Danca(neregistrovaná)

    Tak žebírka byla úžasná, jenom místo špenátu bylo červené zelí. Všichni jenom mlaskali.:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Danca Danca(neregistrovaná)

    Tak žebírka byla úžasná, jenom místo špenátu bylo červené zelí. Všichni jenom mlaskali.:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Danca Danca(neregistrovaná)

    Ahoj kuchaříci,dnes naložím a zítra jdu na to. Dám vědět,jak to dopadlo;-).

    Odpovědět

  • janička janička(neregistrovaná)

    Děkuji za recept celé rodince to moc chutnalo.:yes::yes::yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Lidunka Lidunka(autorka receptu)

    Lenkovatá (neregistrovaný/á) : Díky, jsem ráda že chutnalo:-8:-K

    Odpovědět

  • Lenkovatá Lenkovatá(neregistrovaný)

    :yes:!!!!!!!ÚŽASNÝ RECEPT!!!!!!:yes:

    Sice jsem se medu bála, že to bude sladké, ale přítelovi i mně to moc chutnalo! Děkujeme za dobrý tip na úpravu divočiny! :-K:-K:-K

    PS: pečeno v remosce

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    Divočák u mne dostane maximálně 180.To ti udélala marináda,že to až tak stmavlo.;-)

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: kanci zebra kančí žebra na medu kanci zebra recept pečená kančí žebra kančí žebra pečená žebírka z divočáka marináda na kančí žebra žebra z divočáka recepty pečená žebírka z divočáka pecena kanci zebra recept kančí žebra na česneku recept kanci zebra pečená kancí žebírka divočák na medu žebra z divočáka kančí žebra recepty recepty kančí zebra kančí žebro na medu kančí žebírka pečená recept na kanci zebra

Zapomněl/a jsem heslo