Kodoš kášo / Vepřová krev na cibulce /

jan.alois Kuchař: jan.alois

Doba přípravy: 20 4 porce Vepřové maso 10 názorů

Žádná fotografie není k dispozici
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů
Buďte první a přidejte fotografii

Suroviny

0,5 l vepřové krve(U nás kupuji v prodejně firmy Rabit)
2 rohlíky na kostičky nakrájené a opečené
100 g i více škvařeného sádla(nejlépe vnitřního)
šálek krup uvařených v osolené vodě
1-2 velké cibule
sůl
mletý pepř
mleté nové koření
mletý kmín
majoránka
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve přelijeme krví rohlíky a kroupy, aby se nasákly.

  2. Cibule nasekáme na jemno a dáme smažit do sádla. Jak je cibulka hnědá přilijeme krev a přidáme rohlíky a kroupy. Okořeníme a mícháme až se krev propeče. Podáváme s chlebem,jako hlavní jídlo podáváme s bramborem a zelím.

  3. Možno též nalít na pekáček nebo kastrol a upéct v troubě. Krev je suchá, proto je třeba toho sádla víc.

Poznámka

Pokud se vám nechce smažit rohlíky a vařit kroupy, je možné je vynechat.

Kodoš kášo / žebrácká kaše/ se vaří na Jižním slovensku, kde žije maďarská menšina.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Kodoš kášo / Vepřová krev na cibulce /

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

  • Jana82 Jana82

    To dělala moje babička na Slovensku a zase bych to ráda ochutnala, tak se musím někde poptat po v. krvi
    :-p

    Odpovědět

  • srettka srettka

    jejda, z té krve mi vstávají vlasy na hlavě, ale proti gustu...

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    U nás se kdysi taky takto dělala, ale už jsem ji neviděla ani nepamatuju :-*:-S:-p:yes:

    Odpovědět

  • jan.alois jan.alois(autor receptu)

    Bábi v Kamenici ji kupuju

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    V Jindřichově Hradci je také Rabit, ale nikdy jsem si nevšimla, že by tam byla krev-musím se tam lépe rozhlédnout a zeptat. Krev jsem nedělala ani nepamatuji a máme jí rádi jako mozeček.
    Dávám boda:yes:

    Odpovědět

  • jan.alois jan.alois(autor receptu)

    Jestli je u vás obchod kde prodávají maso ze soukromé porážky tak se to dá domluvit. Já kupuji krev opravdu v Rabitu za cca 16 Kč. litr. Firma se ofi jmenuje Rabit Trhový Štěpánov a pordávají krev z jatek Maso Český Brod.:-D:-p

    Odpovědět

  • Meszarosovabolya Meszarosovabolya

    Je to vynikajúca pochúťka z domácich zabíjačiek. Odporúčam vyskúšať. Letí bodík.:-p:-!:yes:

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    U nás není možné koupit krev a tak jednou za čas dělám,že kupuji prejt a se zelím a bramborem je to ňamka:-pA když chceme zabijačkovou polévku/prdelačka/,tak jí udělám z prejtu a nebo jelítka.;-):-KDávám bod:yes:

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Jj, u nás doma se vždycky pekla, štědře pokapaná sádlem. A k tomu ty brambory a zelí ze sudu :-p:-p Kde ty doby jsou? :-(

    Odpovědět

Tématické fráze: rabit trhový štěpánov vepřová krev pecivo veprova krev smažená vepřová krev vepřová krev prodej smažená krev pecena krev pecena veprova krev vepřová krev recept smazena krev na cibulce vepřová krev recepty kde koupit vepřovou krev recepty z krve rabit trhový štěpánov prodejny zpracování vepřové krve veprova krev pecena prodej vepřové krve prodejny rabit rabit maso maso rabit

Zapomněl/a jsem heslo