Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Velikonoční nádivka

Uvnitř nadýchaná, zvenčí krásně dozlatova vypečená. Taková by měla být perfektní velikonoční nádivka s vůní uzeného masa a spoustou zelených bylinek. Tradičně se peče na Velikonoce a jí se po skončení půstu.

Hodnocení receptu je 4,5 (12×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 100 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 70 min

100 min (30 min příprava + 70 min tepelná úprava)

16. 2. 2008 15:25

Suroviny pro 4 porce

4 porce

Nutriční hodnoty

Energie5 123 kJ / 1 224 kcal
Bílkoviny92,82 g
Tuky41,94 g
Vláknina8,60 g
Cholesterol 1,14 g
Sodík 2,56 g
Sůl5,95 g
Sacharidy114,60 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

maris maris

20. 4. 2009 13:06

Terezko, slovenský výraz jsem nenašla, ale tady máš odkaz, třeba Ti to pomůže http://www.vareni.cz/trendy/kontryhel-obecny/

tejaja tejaja

20. 4. 2009 12:55

Babenky, prosím preložte, čo je to kontryhel ? Ďakujem:-*;-);-):-D

maris maris

20. 4. 2009 12:00

Dělám stejně, ale bez kontryhelu / ani bych ho asi nepoznala:-8 / a přidala jsem ještě pažitku. Dávám bodík.

zizala zizala (moderátorka)

23. 4. 2008 13:19

Vybusna: kopřivy můžete nahradit listovým špenátem. Lehka: proč by tam nemohl být pravý kontryhel? Je to léčivka, nic závadného na ní není, naopak, zvlášť pro nás, ženy, je výborný ( působí na zpevňování vnitřního svalstva - pomáhá proti potratům a při inkontinenci). Popenec se dává, to je pravda, ale já dávám i celou směs na jaře dostupných bylinek a nemá to chybu ;-)

vybusna vybusna

23. 4. 2008 11:00

z tych vsetkych bylin mi tam ostal len petrzlen.....slusna redukcia....nuz nahadzem tam vsetko zelene co doma mam...ved tym to urcite nepokazim...Ide o to, ze ja som robievala plnku vzdy z pecienok a nikdy nam to nechutilo...a dcera mi hovorila , ze raz jedla s udenym a bola vyborna....tak ma tento recept potesil, ze az.

vybusna vybusna

23. 4. 2008 10:58

jaaaj kontryhel...ved to je alchemilka....no a to uz sa tiez vidim, ako chodim tuto v starom cintorine, ci ju nenajdem :o))) ach jo..

vybusna vybusna

23. 4. 2008 10:56

no....uz sa vidim, ako spomedzi dlazby niekde kde buraju vytrhavam zihlavu :o)))))tak sa podme porozpravat, cim tu zihlavu radsej nahradit....majorankou?

Merylas Merylas (moderátorka)

23. 4. 2008 10:36

www.leros.cz/byliny/kontryhel-obecny/ - tak vypadá kontryhel a kopřivy rostou, dá se říci, všude :-))

vybusna vybusna

23. 4. 2008 10:26

jednak neviem co je kontryhel a jednak neviem kde v mnichove natrham mladu zihlavu.

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: velikonoční nádivka jako od babičky maminciny recepty velikonocni beranek nádivka ke kuřeti kondrhel velikonoční hlavička s uzeným masem velikonoční hlavička z uzeného masa velikonocninadivka vel.nadivka nádivka z uzeným masem nadivka k masu nádivka s uzeným masem nádivka bez masa velikonoční sekaná s uzeným masem babiččina nádivka ke kuřeti nádivka z uzeného masa nádivka do masa velikoční recepty velikonoční hlavička s uzeným kopřivová nádivka bez masa masová nádivka

Suroviny: maso uzené, maso vepřové, rohlík, vejce, sůl, nať petrželová, kopřivy, sádlo

TopRecepty.cz

Velikonoční nádivka

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n5R