Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kvašáky

Pusťte se s námi do přípravy pikantních kvašáků, získají si vás na první kousnutí. Kvašená zelenina prospívá trávení i imunitě. Okurky s koprem, křenem a vinnými listy dáme do sklenice, zalijeme nálevem a pak necháme okurky týden až dva kvasit.

Hodnocení receptu je 4,9 (17×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 55 min Doba tepelné úpravy: 5 min bez doby chladnutí nálevu a kvašení

60 min (55 min příprava + 5 min tepelná úprava, bez doby chladnutí nálevu a kvašení)

17. 7. 2009 09:56

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Někdo přidává na dno sklenice kousek chleba pro rychlejší kvašení.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

pipre pipre

17. 7. 2009 13:28

Mimo dobrý recept mne zaujalo i propichování okurek. Kamarádka propichuje pletací jehlicí podélně okurky i pro normální sterilizování a fakt jsou skvělé. Já se na tento postup chystám také. Bodík:yes:

JanaDorazinova JanaDorazinova

17. 7. 2009 13:28

Taky bysme to tak udělali, ale nezbydou, nezbydou:-)):-D:-))

Svetlana Svetlana

17. 7. 2009 13:06

...od loňska kvašáky po vykvašení zavařujeme...naskládáme do sklenic, zalejeme slaným nálevem (nově udělaným), přidám znovu kopr a křen a sterilizuju 10 minut na st....a jsou fakt dobré, vydrží...

JanaDorazinova JanaDorazinova

17. 7. 2009 12:54

Jirko, ten recept tady rozhodně chyběl;-), děláme každý rok, přidáváme česnek a feferonky. Rozhodně by se tady hodil i podobný recept na kvašáky a ty máš plusík!!:yes::yes::yes:

magdalenka magdalenka

17. 7. 2009 11:23

Zalievam teplou slanou vodou (neprevarenou) a dávam kvasiť na slnko.

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: nálev na kvašáky domácí kvašáky okurky kvašáky recept okurky kvasaky domácí kvašáky recept kvašáky do sklenic kvašáky nálev kvašaky okurky nejlepší recept na kvašáky recept na domací kvašaky recept na okurky kvašáky nálev na okurky kvašáky nálev kvašáky příprava kvašáků kvašáky bez vinného listu kvašené okurky recept recepty okurky kvasaky nakladani kvašáku kvašene okurky nejlepsi kvasaky

Suroviny: okurka čerstvá, kopr, křen, listy vinné, voda, sůl

TopRecepty.cz

Kvašáky

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mwB0