Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Srnčí směs (ragú) na zelenině

Hodnocení receptu je 4,3 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mirca75 mirca75

Náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny

Porce: 4 porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 264 kJ /
780 kcal
Bílkoviny120,86 g
Tuky24,26 g
Vláknina10,03 g
Cholesterol 282 mg
Sodík 463 mg
Sůl1,12 g
Sacharidy16,92 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Srnčí maso očistíme, omyjeme a nakrájíme na stejně velké kousky. Dáme ho do misky, přidáme lžíci oleje, koření, sůl, vše promícháme a necháme uležet (možno i přes noc). Krok 2: Mezitím si oloupeme cibuli, nakrájíme jí na osminky a vložíme do hrnce na horký olej, přidáme na kostky nakrájený špek a obojí restujeme do světle hněda. Krok 3: Poté přidáme naložené maso a restujeme tak dlouho, až se nám vysmahne do tuku. Krok 4: Pak dáme zeleninu nakrájenou na kostičky, česnek a protlak, lehce promícháme aby se nám nepřipálil a podlijeme horkou vodou - jen asi 1 cm nad maso. Dle potřeby dosolíme a necháme dusit pod pokličkou do měkka (jestli je zapotřebí tak mírně doléváme při dušení vodu). Krok 5: Šťávu ze základu přecedíme do kastrolu (maso a zeleninu uchováme v teple) a zahustíme světlou jíškou (nebo promíchanou vodou s moukou). Krok 6: Omáčku necháme provařit - asi 15 až 20 min., dle množství - až nám pustí glanc (tuk na povrchu). Krok 7: Pak vložíme maso se zeleninou, okořeníme špetkou koření divočina (pro vůni) a necháme lehce provařit.
Hotové šťávy pod masem nemá být "plný hrnec", neboť se přílišným ředěním ztrácí přirozená chuť zvěřiny.
Podáváme s vařeným nebo i jinak upravovaným bramborem.

Zveřejněno 29. 11. 2009

Poznámka autorky mirca75

Tento recept vznikl dnes u mě, jako okamžitý nápad při přípravě srnčího masa. Tu feferonku jsem tam dala na zkoušku a bylo to moc dobré.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Srnčí směs (ragú) na zelenině

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/P7W6

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Srnčí směs (ragú) na zelenině

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/P7W6

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (15)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Jelena jsme sežrali,srnčí taky šlo by použít třeba dančí ,to je jesté na skladě?:-(

Recept super :yes:, chutnalo to výborně. Dneska zkouším z hovězího.

díky, zkusím na neděli

Janatko, Mirule:-) moc vám děkuju za vyzkoušení a moc mě těší, ža vám chutnalo:-). Janatko, díky i za pěknou fotku;-).
Marundo:-) mě k tomu nejvíc chutnají brambory, ale je to dobré i s houskovým knedlíkem. S bramborovým jsem to nezkoušela, ale myslím, že by taky šel.

Mirko, hodila by se k tomu i jiná příloha než ty brambory? Co bram. knedlík...:yes:

Bylo to skvělé jen jsem požila místo srnčího(nebylo doma)divočinu!!Pochutnali jsme si!!:yes:

+:yes::-p dělala jsem k večeři pro známe, ale z divočáka,srnčí nebylo:-(, a všem moc chutnalo. Zvěřinu moc nejím, ale tuhle dobrotu jsem si nenechala ujít.Chválím moc dobré:-p:-K

princezka 1. 1. 2010 15:40
Naozaj skvostnéééééé!!! Mňaminky !!!!

Nádhera :-) :yes: +5

Bibi - zvěřina už se dneska dá koupit např. v Makru bez problému. Miruř - lákavě vypadá tvé ragú. Mňam :-p:-p :yes::yes: ;-)

Mirko, recept je bezvadnej, ale kde vzít srnčí:-?živého tu skáče spousta, dokonce chodí i k plotu, ale jíst se to nedá, jen koukat se s láskou dovoleno:-DA stejně ti dávám boda:yes:

Jani:-)klidně;-).Ovšem dneska by na pátého nevyšlo:-p;-(:-D.Díky

Já se spokojeným strávníkům vůbec nedivím:-)), nechceš ještě jednoho?:-D:yes::yes:

Tématické fráze:
srnčí ragů, srnčí kýta na zelenině, divočina na zelenině, ragů ze zvěřiny, ragů z divočiny, zvěřina na zelenině, nejlepší srnčí ragú, zvěřinové ragú, srnčí se zeleninou, srnčí maso na zelenině, srnčí kýta ragů, srnčí recept, ragú z zvěřiny, ragu na zelenine, příprava srnčího masa, srnčí rag, recepty na srnčí maso, srnčí recepty, ragú ze srny, srnčí ragů recepty

Suroviny:
maso srnčí, koření na divočinu, jalovec, feferonka, sůl, pepř mletý, olej, cibule, česnek, špek, protlak rajčatový, mrkev, celer, petržel, mouka hladká, voda

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu