

Srnčí kýta na slanině
Suroviny
- 500 g srnčí kýty
- 100 g uzené slaniny
- sul
- mletý pepř
- 1/2 lžičky koriandru
- olej
- 3 lístky bazalky
- 3 lístky šalvěje
Postup přípravy receptu
Mäso narežeme na plátky, osolíme, okoreníme.
Slaninu narežeme na kocky a rozpražíme.
Položíme na ňu plátky mäsa, posypeme koriandrom, podlejeme marinádou a prikryté dusíme 30 minút.
Potom pridáme narezané lístky byliniek a dusíme, kým nie je mäso mäkké.
Podľa potreby podlievame horúcou vodou.
Podávame s ryžou.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Srnčí kýta na slanině
-
velmi dobré
-
Janka, sú lepšie tie s tým červeným okrajom, máš úplnú pravdu. Len som chcela zmeniť zase tanier, ale vidím, že sa to neosvedčilo
Vrátim sa k tým druhým
-
Tohle miluju,kamarád k tomu dáváještě 2 dcl červeného vína, jenže můžu jedině v restauraci, rodinka prý srnčí, jelení atd papt nebude
Jo a suché to fakt není
-
Jéé, ty jsi hodná!! Ty červené, jakoby krajkové jsou lepší
-
Janka, bez šťavy to určite nie je, podlievaš predsa
Ja už kvôli tebe nebudem tie taniere používať
-
No, můžu si oči vyočit, už na mne řve Láďa, ať jdu na oční
a nevidím nic!
Já jsem dělala z jelena něco podobného a šťáva byla moc dobrá
-
Janka má, veď podlievame
Len na tých tanieroch nie je to dobre vidieť, sú priehľadné.
Koľko podleješ, toľko šťavy máš
-
Jééjda, kde to jídlo má nějakou šťávu? To musí být k té rýži suché, ne?