Houbová zelňačka - slovenská
Tradiční slovenská polévka z kysaného zelí, se štědrou dávkou sušených hub a smetany, to je bílá zelňačka s houbami. Tentokrát jsme vynechali uzené maso a slaninu, ale nemějte obavy, na vynikající chuti jí to neubralo ani ždibíček.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 960 kJ / 1 425 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 21,25 g |
Tuky | 122,50 g |
Vláknina | 26,00 g |
Cholesterol | 250 mg |
Sodík | 8,08 g |
Sůl | 20,25 g |
Sacharidy | 46,25 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 14. 12. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Houbová zelňačka - slovenská
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YWx2
Moje poznámka
Houbová zelňačka - slovenská
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YWx2
Nejnovější recepty
Pljeskavice s lečem
Přidáno před 2 hodinami
Italské tousty s křepelčími vajíčky
Přidáno před 2 hodinami
Toustové rolky s pampeliškovým salátem
Přidáno před 2 hodinami
Bezinkové řízky - kosmatice
Přidáno před 4 hodinami
Topinka s česnekovým tvarohem
Přidáno před 6 hodinami
Mleté maso pečené v listovém těstě
Přidáno před 6 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Blesková šlehačková bábovka
tomcikova před 16 minutami
Rýžový nákyp
panilek před 57 minutami
Kefírové řezy
Cecilka21 před 1 hodinou
Vepřová panenka s bylinkami a česnekem
danamamina před 1 hodinou
Krkovička s vůní i chutí léta
Jan Nemec před 3 hodinami
Tiramisu od Itala
VeronikaGer před 3 hodinami
Vepřová pečeně po frankfurtsku
degres58 před 3 hodinami
Podzimní bábovka s podmáslím a ovocem
vackov před 3 hodinami
Mandlová bublanina s třešněmi
danila před 4 hodinami
Tématické fráze:
pravá zelňačka slovenska s klobasou,
zelnačka,
slovenská zelňačka s klobásou,
zelňačka s klobásou a houbami,
pravá zelnačka,
zelňačka recept,
slovensko chutí recepty,
houbová zelnačka,
zelňačka z kyselého zelí s houbami,
zelnacka na stedry den,
zelňačka s houbami,
slovenská pravá kapustnice,
slovenska kuchařka,
slovensko chutí,
slovenská houbová polévka,
jaka polevka na stedry den,
zelňačka slovenska s klobásou,
slovenské polévky,
recept na slovenskou zelńačku,
slovensko s chutí
Suroviny:
zelí kysané,
houby sušené,
bobkový list,
pepř mletý,
sůl,
olej,
mouka hladká,
smetana ke šlehání
Komentáře (34)
máš ode mě bodík a fotík
je výýborná
malinko jsem to upravila: do hrnce jsem dala trochu sádla, suché houby hodila tam, krátce zarestovala, přihodila koření, pak zelí.. teprve pak jsem dala vodu, mouku jsem rozmíchal se smetanou a přidala do polévky
a to já si teda zítra uděám takovou předvánoční premiéru