Pikantní medová žebra
Žebírka jsou taková hospodská klasika, kterou si rádi jednou za čas dopřejeme. Připravit si je zvládnete i doma. Budou šťavnatější a hlavně marináda z medu a chilli nemá chybu. Pokud máte rádi pikantní jídla lehce nasladko, určitě je pro vás tato kombinace ta pravá.
Suroviny pro 5 porcí
5 porcí
Nutriční hodnoty
Energie | 7 769 kJ / 1 857 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 79,60 g |
Tuky | 160,60 g |
Vláknina | 11,20 g |
Cholesterol | 225 mg |
Sodík | 4,23 g |
Sůl | 9,75 g |
Sacharidy | 21,15 g |
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
24. 5. 2010 12:19
Tak zebirka byly moc dobre.. bohuzel jsem ale nenasla ty ploche, tak jsem musela koupit jine, takze na nich nebylo tolik masa, ale chutove byly vyborne. narazila jsem ale na ty ploche v intersparu, takze bude opacko jo a davam bodik
21. 5. 2010 18:22
vypadaji dobre, dneska je dam na noc marinovat a zitra upecu a dam vedet, jak dopadla...
27. 2. 2010 13:30
Díky , hlavně, jestli vám chutnala...
27. 2. 2010 11:15
Děkuji za radu, Eli.. už jsou v troubě a tobě letí bodík!!
26. 2. 2010 11:10
Já to nepřikrývám...
26. 2. 2010 11:06
Ráda bych se zeptala, jestli mám péct zakryté a kdy je ideální odklopit, aby na nich vznikla ta lákavá kurčička, ale nebyly vysušené? děkuji.. hodlám péct v sobotu, už je mám naložená od čtvrtka
12. 2. 2010 12:46
Míšo, já myslím, že určitě ano
12. 2. 2010 11:40
mozem ocot nahradit citronom??
19. 1. 2010 09:56
Žebírka jen k nakousnutí15.bodík
15. 1. 2010 22:42
Eli, tak to je bomba.Jen budu muset koupit chilli omáčku a dobrotu upéct.Bodík je 100% zasloužený.
15. 1. 2010 21:54
Petrře, to mě moc těší, doufám, že si pochutnáte a já tak přispěju k vaší sobotní pohodičce...
15. 1. 2010 21:44
Je to pěkné,zítra to vařím už se na to těšíme celá rodina,dávám bodík.
15. 1. 2010 21:22
lenca (neregistrovaný/á) - ta hrubozrnná je pikantní a je skvělá na maso, do marinád a tak.Prostě spíš na teplou kuchyni, ale chuťově je vynikající
15. 1. 2010 21:17
Díky, já to zkusím s jinou hořčiccí. Abych řekla pravdu ani nevím jak hrubozrnná hořčice chutná, tak proto se ptám
15. 1. 2010 21:05
Eli, jsi fakt pokušitelka V každém případě teď aspoň ukládám a dávám bodík.+10
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno před 1 hodinou
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno před 1 hodinou
Naložené ředkvičky
Přidáno před 13 hodinami
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Právě bylo uvařeno:
Hrníčková tvarohová bábovka
Sima1996 uvařila před 59 sekundami
Červená čočka s klobásou
Natnat uvařila před 24 minutami
Jogurtové langoše
Zanulik uvařila před 59 minutami
Vepřové nudličky na hořčici
Kemars uvařila před 1 hodinou
Tvarohové koblížky
Heather uvařil před 2 hodinami
Focaccia (z lednice)
st3la uvařila před 10 hodinami
Domácí langoše
Marcela0123 uvařila před 11 hodinami
Bábovka Ing. Petr
Mauna uvařila před 14 hodinami
Zapečené brambory s brokolicí a kuřecím masem
bartman5 uvařila před 15 hodinami
Bábovka s tvarohem
Denisa7 uvařila před 17 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: marinovana žebra marináda na žebra jehněčí žebra vepřová žebra na medu pečena žebra na medu naložená žebra žebra recept marinovana veprova zebra kanči zebra marinovaná žebra recept jehněčí zebra nejlepší recept jak nalozit zebra pecena zebra jehněčí žebra recept naložené žebra marinované žebra grilovaná žebra na medu marinada na veprova zebra recept na žebra srnčí zebra
Suroviny: žebra vepřová, med tekutý, omáčka chilli sladká, ocet, omáčka sojová tmavá, česnek granulovaný, hořčice hrubozrnná, sůl hrubozrnná
Pikantní medová žebra
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WLNW
76 názorů