Pikantní medová žebra
Žebírka jsou taková hospodská klasika, kterou si rádi jednou za čas dopřejeme. Připravit si je zvládnete i doma. Budou šťavnatější a hlavně marináda z medu a chilli nemá chybu. Pokud máte rádi pikantní jídla lehce nasladko, určitě je pro vás tato kombinace ta pravá.
Suroviny pro 5 porcí
5 porcí
Nutriční hodnoty
Energie | 7 769 kJ / 1 857 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 79,60 g |
Tuky | 160,60 g |
Vláknina | 11,20 g |
Cholesterol | 225 mg |
Sodík | 4,23 g |
Sůl | 9,75 g |
Sacharidy | 21,15 g |
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
15. 1. 2010 20:34
Nádhera, opět slintám, ale to koneckonců nad všemi tvými recepty, Eli +8
15. 1. 2010 20:26
Děkuju za body... A Jani, já tě varovala...
Lenčo, kdybych neměla hrubozrnnou hořčici, dala bych jinou... Takže klidně, improvizace je předpokladem kreativní kuchyně... (někdy )
Lenčo, kdybych neměla hrubozrnnou hořčici, dala bych jinou... Takže klidně, improvizace je předpokladem kreativní kuchyně... (někdy )
15. 1. 2010 20:12
Kristova noho, Eli,to je ale krása
15. 1. 2010 20:06
Teda Eli, to je dokonalost sama. Holka šikovná. +7
15. 1. 2010 19:53
Vypadají fakt k \"sežrání\" Myslíte, že by šla hrubozrnná hořčice nahradit nejakou jinou?
15. 1. 2010 19:52
Eliza tak dík
15. 1. 2010 19:34
Děkuju , jsem ráda, že se recept líbí. Vznikl kombinací několika jiných, také vyzkoušených...
15. 1. 2010 19:29
Eli, ty vypadají tak krááásně, že bych si do nich trochu hrábla a jen jedno žebírečko si obralaa neboj kost, nebo holé žebírko bych ti tam nechala Já ti prostě musím dát 5.boda, ať je to jak chce
15. 1. 2010 19:23
Elizo super,v neděli místo řízku budou žebírka.Bodík letí.
15. 1. 2010 19:14
Já bych to u nás viděla spíš na krkovičku, marináda je +
15. 1. 2010 18:31
A mně bodly po bezmasém obědě...
15. 1. 2010 18:30
Děkuju. Zatím tu jen tišě slintám Ale recept si ukládám....
15. 1. 2010 18:29
Elizo po tom sladkém obědě,by bodly ty tvá žebírkakrásné,jako vždy
15. 1. 2010 18:28
Určitě... Žebra jsou podle mě nejlepší, ale jde i prorostlejší vepřové - krkovičku, bůček... ale i kuřecí stehýnka.
Dobrou chuť.
Dobrou chuť.
15. 1. 2010 18:26
Po tom všem dnešním pečení bych si to hned dala! Myslíš, že bych tak mohla naložit a udělat i jiné maso? Žebírka nemám...
Moje poznámka
Nejnovější recepty Více
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno před 3 hodinami
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno před 4 hodinami
Naložené ředkvičky
Přidáno před 16 hodinami
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Právě bylo uvařeno:
Vepřová pečeně na sušených houbách s hrnkovým knedlíkem
bonaher uvařila před 1 hodinou
Hrníčková tvarohová bábovka
Sima1996 uvařila před 2 hodinami
Červená čočka s klobásou
Natnat uvařila před 2 hodinami
Jogurtové langoše
Zanulik uvařila před 3 hodinami
Vepřové nudličky na hořčici
Kemars uvařila před 4 hodinami
Tvarohové koblížky
Heather uvařil před 4 hodinami
Focaccia (z lednice)
st3la uvařila před 13 hodinami
Domácí langoše
Marcela0123 uvařila před 13 hodinami
Bábovka Ing. Petr
Mauna uvařila před 17 hodinami
Zapečené brambory s brokolicí a kuřecím masem
bartman5 uvařila před 18 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: marinovana žebra marináda na žebra jehněčí žebra vepřová žebra na medu pečena žebra na medu naložená žebra žebra recept marinovana veprova zebra kanči zebra marinovaná žebra recept jehněčí zebra nejlepší recept jak nalozit zebra pecena zebra jehněčí žebra recept naložené žebra marinované žebra grilovaná žebra na medu marinada na veprova zebra recept na žebra srnčí zebra
Suroviny: žebra vepřová, med tekutý, omáčka chilli sladká, ocet, omáčka sojová tmavá, česnek granulovaný, hořčice hrubozrnná, sůl hrubozrnná
Pikantní medová žebra
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WLNW
76 názorů