Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

NOVINKA: Naše chalupářská kuchařka

Koupit za 399 Kč

Tvarohová zebra

Tento dezert zaujme na talíři na první pohled. Světlý a tmavý krém z tvarohu a zakysané smetany, střídající se v tenkých proužcích na korpusu z máslového těsta. Dezert je potřeba pořádně vychladit, bude pak lahodně osvěžující.

Hodnocení receptu je 5,0 (53×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 90 min + doba chlazení

90 min (90 min příprava, + doba chlazení)

22. 8. 2009 23:22

Suroviny pro 1

1

8-12

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie17 914 kJ / 4 282 kcal
Bílkoviny169,53 g
Tuky155,40 g
Vláknina7,47 g
Cholesterol 1,02 g
Sodík 1,37 g
Sůl3,08 g
Sacharidy547,50 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

petra

10. 3. 2016 14:54

Mě se dort na 175 s horkovzduchem spálil, takže doporučuji spíš péct na menší teplotu. A upečený je ve chvíli, kdy špejle není mokrá, ale jsou na ní drobné kousky tvarohu (jakoby sražené), snažila jsem se péct tak, jak uvádí autorka, aby byla špejle suchá, ale to nejde, dort se dřív vysuší.

Tvaroh jsem nechtěla mít s puckama, tak jsem ho dala do vysokorychlostního mixéru, což byla chyba, tvaroh mixováním ztratí pevnost a je moc řídký, takže dort pak nezebruje. Lepší pucky, ale hezká struktura:)

Dort nám na chuť vůbec nechutná, takže už ho péct nebudu.

Káča

5. 6. 2015 09:21

Hezký koláč, chuťově dobrý, ale hutnější. Po vychlazení osvěží (dala jsem do těsta i do náplně šťávu z pulky limetky- dobrá volba).
Dovolím si doporučit nenalévat náplň po lžících, ale po malých šufánkách (naběračkách), proužky zebry budou výraznějši. Jinak to, že čepice po vypnutí trouby spadne je u tvaroháče normální, moje prvorepubliková babka vyučená ve škole pro hospodyňky to dělala tak, že upečený koláč přikryla alobalem, aby se už shora neopaloval a nechala ho v teplé troubě pomalu zchladnout. Otevřela ji nejdřív po hodině (je to fígl prověřený i američany při pečení cheese cake). Dělala tvaroháč s krupici (ne se škrobem). Neměl sice tak výstavní design, ale chutnal mi asi víc. Ostatně jako všechno, co jsme měli rádi jako děti.
Tenhle jsem ale musela vyzkoušet a moc děkuji za recept. :-K

Sarovka

3. 1. 2015 16:36

Díky. Měla jsem pouze 3 tvarohy, tak jsem dala o jednu zakysanou smetanu víc. Skvělý recept.:yes::-K

Lucka

25. 1. 2014 19:00

Úžasný recept. Dnes jsem zkoušela. Jen se mi nepovedl ten efekt zebry. Když jsem dávala dort do trouby, vše vypadalo jako tady na fotkách. Po upečení se mi oba tvarohy jakoby "slily" dohromady.
Ale na chuti to vůbec nic nemění :-K

Katka B Katka B

12. 9. 2013 22:15

Takže po roce upečeno znovu :-D (koukala jsem na komentáře a všimla jsem si, že 9.9.12 jsem jí pekla poprvé). Tentokrát vše ok a ráno se těším na výsledek ;-)

Irena

6. 4. 2013 19:34

Evík: Od té doby co do formy na dno zavřu pečicí papír s tímto nemám problémy, zkuste to;) pokud to i přesto plynová trouba dokáže, zkuste ještě přidat tuk do těsta:)

Miiri

5. 2. 2013 17:51

magdalenka: ;-) díky...
Opravdu super nápad.

magdalenka magdalenka

5. 2. 2013 11:07

Miiri:máš to krásne..tento múčnik je ozaj skvost.:yes:

Miiri

5. 2. 2013 10:59

:yes::yes::yes: Moc děkuji za úžasný recept,u nás měl 200% úspěch!!! :-K
Dovolila jsem si přidat fotečku.:-)

Evík

20. 1. 2013 13:36

Můžete mi, prosím, někdo poradit? Pekla jsem zebru v plynové troubě, zhruba tu doporučovanou hodinu, náplň je akorát, ale těsto vespod a kraje mám spálené. Nějaký nápad, co s tím? ;-)

Katka B Katka B

9. 9. 2012 12:46

Zdravím. Tak jsem zkoušela péct a musím říct, že paráda. Nebylo to moc náročné a ve finále jsme si pochutnali (i když se tvaroh trochu propadl) Přidávám fotku a moc děkuji za recept. :yes:

Kuratko

20. 8. 2012 15:16

:yes::yes:Byla opravdu výborná :-) chuťově i vzhledově :-) přidávám i fotečku :-))

Monca.H. Monca.H.

28. 2. 2012 15:10

vyzkoušeno,vyfoceno,snězeno a již dříve obodováno ;-) tvarohová vrstva mi připomínala termix z dětství..zebřička byla hutnější,takže stačily 2 kousky i na večeři :-D Byla moc dobrá :yes:

MataR

26. 1. 2012 12:08

Také vyzkoušeno mezi svátky o Vánocích. Také jsem se divila že uprostřed je to pořád takové mokré, tak jsem to nechala cca o 15 minut déle při menší teplotě. Ale dopadlo to dobře, všem chutnalo :) Takže děkuju za super recept a brzy budu dělat znovu. :-))

ilonah

14. 11. 2011 21:03

Uff, vyzkoušeno. Ale...i po 1 a 1/2hod byl tvaroh pořád takový "mokrý",ale říkala jsem si,že už je tam dost dlouho tak šel z trouby ven a pak jsem musela čekat do druhého dne až vychladne...A jak to nakonec dopadlo?:-O Super!!:-)) Byl výborný a všichni obdivovali ten krásný efekt:yes:+

1 2 3 4

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Petra Burianová

nově v našem eshopu

Do obchodu

Marie

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: tvarohový zebra dort peceme s tvarohem tvarohový koláč zebra tvarohový dort zebra buchta zebra tvarohová dort zebra moučník zebra pečeme z tvarohu zebra dort koláč zebra tvarohová buchta zebra tvarohové zebra řezy tvarohova zebra bez mouky zebra buchta zebra kolac tvarohová plnka tvarohova zebra dort dort zebra tvarohový imperial bananove rezy

Suroviny: tuk hera, cukr moučkový, vejce, sůl, mouka polohrubá, tvaroh, smetana zakysaná, mléko, cukr moučkový, vejce, pudink vanilkový, cukr vanilkový, kakao

TopRecepty.cz

Tvarohová zebra

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9QNP