Marinované vepřové ražničí

Jana Remkova Kuchařka:

Vepřové maso 19 názorů

59

Suroviny

Asi 1/2 kg vepřové plece dle počtu strávníků
Marináda:
1 lžíce oleje
1 lžíce čerstvé sekané petrželky
1 lžíce citronové šťávy
1 lžíce majoránky
1 lžíce hořčice
1 lžíce utřeného česneku
1 větší cibuli
kousek špeku
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Plec si nakrájíme na kousky a naložíme ji přes noc do marinády.

  2. Na druhý den střídavě napícháme maso, cibuli, slaninu na špejle.

  3. Dáme do pekáčku a asi hodinku pečeme a podléváme výpekem.

  4. Po upečení vyndáme z pekáčku, výpek slejeme a zaprášíme mírně moukou, aby nám vznikla šťáva. Jako příloha jsou dobré opékané brambory, ale i vařené nebo hranolky a zeleninová obloha.

Poznámka

Můžete použít jakékoliv vepřové maso, třeba i kýtu nebo krček, pokud není zrovna na řízek. Marináda maso dobře proleží.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 228 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Marinované vepřové ražničí

1 2

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo