

Marinované vepřové ražničí
Suroviny
- Asi 1/2 kg vepřové plece dle počtu strávníků
- Marináda:
- 1 lžíce oleje
- 1 lžíce čerstvé sekané petrželky
- 1 lžíce citronové šťávy
- 1 lžíce majoránky
- 1 lžíce hořčice
- 1 lžíce utřeného česneku
- 1 větší cibuli
- kousek špeku
Postup přípravy receptu
Plec si nakrájíme na kousky a naložíme ji přes noc do marinády.
Na druhý den střídavě napícháme maso, cibuli, slaninu na špejle.
Dáme do pekáčku a asi hodinku pečeme a podléváme výpekem.
Po upečení vyndáme z pekáčku, výpek slejeme a zaprášíme mírně moukou, aby nám vznikla šťáva. Jako příloha jsou dobré opékané brambory, ale i vařené nebo hranolky a zeleninová obloha.
Poznámka od kuchařky
Můžete použít jakékoliv vepřové maso, třeba i kýtu nebo krček, pokud není zrovna na řízek. Marináda maso dobře proleží.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Marinované vepřové ražničí
-
Valis: děkuji
.Marinády si většinou vymýšlím
-
Dělala jsem dnes k obědu s menší obměnou - nacpala jsem tam ještě klobásu. Ta marináda je výborná
-
jahudka:
-
Paráda, já dělám podobně a při pečení podlévám pivkem, rodina se vždy oblizuje
-
hanka: Hmm, to bude super příloha
-
Dnes bude k obídku. Nebudu ho péct, ale dusit a přidám žampiony, tím snad nic nepokazím. Jako přílohu jsem zvolila "Řecké patates" tady z topek
-
monika: určitě ne!!! Dala jsem, co jsem měla. Jen opatrně se solí. Raději pak přisolit. Klidně i tekuté čili, pokud máte rádi pikantní
-
A kdybych trošku přidala dijonské hořčice, nezkazila bych to? My rádi ostřejší
-
monika: obyčejnou hořčici a majoránku sušenou. Ale kdybych měla čerstvou, určitě bych ji dala místo sušené
-
Jakou tam dáváte hořčici, obyčejnou plnotučnou? A majoránka sušená nebo čerstvá? Děkuju za odpověď
-
krenkova moc děkuji
-
KŘENKOVÁ, vítám tě v naší Topácké rodině a přeji ti, aby se ti tu líbilo, byla jsi spokojená a načerpala tu plno inspirace a našla spousty skvělých receptů
-
Bylo to vynikajíci!!!
-
Evi díky!!! Super!!
-
Jani,tak jsma si dneska pochutnali
+3přidala jsem Ti fotečku