Marinované vepřové ražničí

Jana Remkova Kuchařka:

Vepřové maso 17 názorů

Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů
58

Suroviny

Asi 1/2 kg vepřové plece dle počtu strávníků
Marináda:
1 lžíce oleje
1 lžíce čerstvé sekané petrželky
1 lžíce citronové šťávy
1 lžíce majoránky
1 lžíce hořčice
1 lžíce utřeného česneku
1 větší cibuli
kousek špeku
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Plec si nakrájíme na kousky a naložíme ji přes noc do marinády.

  2. Na druhý den střídavě napícháme maso, cibuli, slaninu na špejle.

  3. Dáme do pekáčku a asi hodinku pečeme a podléváme výpekem.

  4. Po upečení vyndáme z pekáčku, výpek slejeme a zaprášíme mírně moukou, aby nám vznikla šťáva. Jako příloha jsou dobré opékané brambory, ale i vařené nebo hranolky a zeleninová obloha.

Poznámka

Můžete použít jakékoliv vepřové maso, třeba i kýtu nebo krček, pokud není zrovna na řízek. Marináda maso dobře proleží.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 228 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Marinované vepřové ražničí

  • Jana Remkova Jana Remkova(autorka receptu)

    jahudka: ;-)

    Odpovědět

  • jahudka jahudka(neregistrovaná)

    Paráda, já dělám podobně a při pečení podlévám pivkem, rodina se vždy oblizuje :-):-)

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova(autorka receptu)

    hanka: Hmm, to bude super příloha;-)

    Odpovědět

  • hanka hanka(neregistrovaná)

    Dnes bude k obídku. Nebudu ho péct, ale dusit a přidám žampiony, tím snad nic nepokazím. Jako přílohu jsem zvolila "Řecké patates" tady z topek:-p

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova(autorka receptu)

    monika: určitě ne!!! Dala jsem, co jsem měla. Jen opatrně se solí. Raději pak přisolit. Klidně i tekuté čili, pokud máte rádi pikantní;-)

    Odpovědět

  • monika monika(neregistrovaná)

    A kdybych trošku přidala dijonské hořčice, nezkazila bych to? My rádi ostřejší:-K

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova(autorka receptu)

    monika: obyčejnou hořčici a majoránku sušenou. Ale kdybych měla čerstvou, určitě bych ji dala místo sušené;-)

    Odpovědět

  • monika monika(neregistrovaná)

    Jakou tam dáváte hořčici, obyčejnou plnotučnou? A majoránka sušená nebo čerstvá? Děkuju za odpověď:-K

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova(autorka receptu)

    krenkova moc děkuji;-)

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    KŘENKOVÁ, vítám tě v naší Topácké rodině a přeji ti, aby se ti tu líbilo, byla jsi spokojená a načerpala tu plno inspirace a našla spousty skvělých receptů;-):-K

    Odpovědět

  • krenkova krenkova

    Bylo to vynikajíci!!!:-)):-p

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova(autorka receptu)

    Evi díky!!! Super!!:yes:

    Odpovědět

  • eva hubova eva hubova

    Jani,tak jsma si dneska pochutnali:-p:-p:-p:yes:+3přidala jsem Ti fotečku:-))

    Odpovědět

  • thomassinno thomassinno

    Jani, fotka je ok ... hlavně že chutná, ne? :-))

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova(autorka receptu)

    Když se tady podívám na ty moje první fotky, nevím, jestli mám brečet, nebo se smát:-)):-D!! Ale asi jako kdysi vybusna u koložvarského zelí, se raději taky zasměju:-)):-D

    Odpovědět

1 2 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo