Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Co dnes uvařit?

Simona Skolakova: Simčo to máš pravdu, já si čas sakra hlídala, dělala jsem 25 min na horkovzduch. Ono je to vlastně hotové, jde jen o prohřátí a kůrčičku.
Guláš se jen ohřeje a knedlíky máme v mrazáku pořád. Koukala jsem má trvanlivost 14dní. Tak ten asi objednám než pojedeme do lázní. jedeme jen na týden tak oběd bude při příjezdu vyřešen

tara23: Věrko také chci zkusit kachní stehna láká mi to,no ono také záleží jak se to pak dlouho dělá,zeť říkal mě to moc nechutnalo bylo to moc suché a já jsem říkala jak dlouho jsi to dělal??Tak na mne koukal,no nedodržel ten čas a tak si to sám přesušil.Říkala jsem zkus ještě jednou a dělej podle návodu vtip je v tom,že to nemusíš péci tak dlouho.😉

Nadja: Nadi já jsem sous vide nikdy nekupovala. Vepřové trhané maso sous- vide jsem několikrát dělala v PH.
Ale Simonka mi upozornila na kachní prsa. Mi by je kouoit nikdy nenapadlo, bála bych se, že budou suché. Ale opak je pravdou, byla výborná. Ještě mi láká koupit sous- vide hovězí guláš, koleno a nebo kachní stehna.
Ale musím vařit pro nás 2 a nebo 3. Z balíčku se udělají 3 porce😀.
Dřív jsem rýži vařila v troubě a ted už jen v rýžovaru a je pěkná. jen rizoto dusím stále v troubě.
Snad už jste s Petrem v pořádku, myslím na vás :-K

Dobré ráno, dnes budeme mať paradajkovú polievku s cestovinou, rizoto a kvasáky k tomu.

MarcelaPa: tara23: sous-vide jsem také koupila na ochutnání - už sice nevím, co to bylo - dobré bylo, ale nijak mne to neohromilo. Je fakt, že je asi dobré mít jeden, dva balíčky v zásobě pro použití v nouzové situaci, kdy potřebujeme maso rychle připravené.

Včera jsme měli brambory na loupačku a dnes rýži s kuřetem pečeným na medu (prsa z nich jsou v mrazáku). Na netu jsem četla, že by se rýže měla dělat se lžičkou jablečného octa, aby se nelepila, tak jsem to zkusila a vypadá to, že to funguje. www.dumazahrada.cz/domacnost/kuchyne-ryze-vareni-ocet-trvanlivost/

tara23: já si taky móóóc pochutnala. Věrko, sous-vide kupuji už několik let, hlavně třeba na svátky, když jsme sami dva, je to dobrota a dělají všechny druhy masa.

Simona Skolakova: Simčo postupně vyzkouším i stehna a ostatní sous-vide masa. Když se nechce vařit a nebo se pospíchá je to lepší než jít na jídlo do restaurace.
I Vendula volala, že si pochutnala

MarcelaPa: Marcel včera jsem měla vařené brambory s fetou k večeři. Manžel mě popřál dobrou chut a šel si ohřát párek 😀. Ale já si pochutnala.
Po delší době máme zase uzenou nivu, tak k večeři udělám obložený talíř😀

Peknú nedeľu želám, u nás zasa pekelne horúco. Mala som tu stravníkov, bola karfiolová krupičková polievka s mrkvou a hráškom, prírodné bravčové plátky z karé, zemiaky a grilovaná zelenina (cuketa, paprika, šeri rajčinky a cibuľa). Dezert- zmrzlina a nanuky z mrazáku podľa vlastného výberu. Návšteva po obede odišla k vode, ja k Poirotovi😁.

Krásné nedělní odpoledne 😊, my jsme dnes měli k obědu zeleninovou polévku s krupičkou a vejcem, nové brambory s máslem, tvarohem, drceným růžovým pepřem a klíčky. K nim zeleninový salát a na pití minerálku s ovocem. Na odpoledne jsem udělala jahodový dort.

Janina54: souhlasím, já říkám že je jedno jak se tam den jmenuje.....😁

tara23: Věrko to jsem ráda,že nezklamaly nám také moc chutnaly😋

Hezký den, dneska konečně došlo na kachní prsa, která mi doporučila Simča. Moc děkuji pochutnali jsme si. Udělala jsem k nim štouchané brambory a rajský salát 😋👍.
Ted se jedeme koupat, cestou se zastavíme u Venduli v práci s obědem😀

Hezký den:-K dnes květáková polévka a pečené krůtí horní stehno,zelí a knedlík😋

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek