Vařte levně, ale luxusně: Zkuste pesto počesku nebo vnitřnosti na víně
Perfektní slavnostní večeře nemusí stát majlant. Důležitá je přece chuť, nikoliv cena! Chcete návštěvě předložit luxusní chod za málo peněz? Zkuste třeba italské pesto, které se chodí k masu i těstovinám, jenže počesku. To originální se totiž může prodražit, jenže výborné pesto vyrobíte třeba i z přebytečné mrkvové natě.
Nepodceňujte vnitřnosti. Například kuřecí játra na víně jsou chuťově vynikající záležitostí, která i dobře vypadá a nestojí skoro nic. Místo masových karbanátků zkuste zeleninové, například z červené řepy nebo z červené čočky. Při letní grilovačce potěší zeleninové špízy s cuketou, jejichž výrobní cena je téměř nulová, obzvlášť v případě, že máte vlastní zeleninovou zahrádku.
Související články
Přečtěte si Zobrazit více
Holka u plotny vaří: Netradičně smažené řízky z lilku krásně křupou a hezky vypadají. Podle foto návodu je zvládne každý
Jak na ten nejlepší těstovinový salát? Těstoviny je potřeba vařit trochu déle a ochucovat ještě za tepla, pak je výsledek perfektní
Pečeme s Ivou: Udělat výborné domácí bagety není nic těžkého ani složitého. Pokud jednou vyzkoušíte, přesvědčíte se o tom sami