Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nové komentáře za posledních 7 dnů

Eja57: Dobrý den.

Máte pravdu, že recept je pro začátečníka frustrující, já sám, kdybych v mých prvních pokusech na něj narazil, tak bych hledal jiný. Na druhou stranu, pro zkušenější "vařiče" je inspirující.

Váha masa vs doba pečení. Pořád jsem čtvrtinový amatér, až po pár pokusech jsem zjistil, že nic v receptu není vytesané do kamene. Každá trouba peče jinak, když tam mám nastavenou nějakou teplotu, neznamená to, že tam taková je. Kupovat ty teploměry do trouby na vzduch nebo maso je loterie, ty šmejdy ukazují každý jinak. Člověk si musí poradit jinak.

Váha masa: pochopil jsem například, že pokud mám větší flák masa - přes 1 kg - tak je lepší ho rozkrojit na půlku.

Co mně ale hlavně překvapuje na vaši reakci je dotaz na zářezy, protože to vypadá, že se již trochu vyznáte. Já - jako amatér - bych selským rozumem vyhodnotil, že ten zářez udělám téměř přes celou flákotu tak aby to na konci nemělo tendenci vypadávat. I když by to mělo být jenom přes půlku flákoty, tak pořád lepší než nic - i když já jsem zářezy+výplň nedělal vůbec :)

Moc dobrá smetanová omáčka. Když si mohu vybrat, raději sekanou svíčkovou než klasickou. 😊

Vynikající nápad, jak rybí polévkou pohostit i ty ,kteří ji rádi nemají 😊 A za ten perfektní nápad s hvězdičkami do polévky tleskám. 👏

Vytahuji recept z roku 2019 bez ohledu na to, jestli si to někdo přečte nebo ne, nicméně mi to nedalo: Zpětná vazba od amatéra.

Děkuji! Geniálně jednoduchý recept a výsledek na jedničku! Dal jsem plné hodnocení 5 hvězdiček.

Jednoduchosti jsem dosáhl vypuštěním těch zdokonalujících triků: udělejte zářezy, vložte slaninu, šunku - neměl jsem a nechtělo se mi do sámošky.

Zaujalo mně to tekuté koření, na svůj status amatéra jsem měl pocit, že jsem na takový recept ještě nenarazil. Protože je v receptu i opce na pepř a klasické koření tak jsem je použil (pepř + koření na pečeni), ALE hoódně nakapal i to tekuté. Samozřejmě jsem měl depresi co to je "tekuté koření na maso". Lahvička měla nápis Maggi Tekuté koření. Čtu návod a vidím i maso...voilá...Mimochodem, ta lahvička stojí na svém místě snad 100 let, až nyní čumím - datum spotřeby 09/2013. Nikdo se neotrávil a výsledek výborný.

Troubu jsem nastavil na 175 stupňů, reálně nevím kolik tam je. Shodou okolností jsem krátce před tím četl recept kde se doporučovala nižší teplota 150 st. na delší dobu, tak jsem to neřešil. Konec konců člověk do toho občas šťouchne a vidí která bije. Asi 1 kg pečeně tam byl cca 1,5 hodiny, pak jsem to na 1/2 hodiny odkryl, přidal nějaký ten stupeň a hezky se to shora opeklo. Přidal jsem trochu vody kvůli odpařování a aby zbylo více výpeku.

Vše výše uvedené pro případného amatéra jako já, který poprvé sáhne po receptu na vepřové. Já jsem již takový poloamatér který pochopil, že ne vždy váha/čas/teplota v receptu je vytesaná do kamene a k správnému výsledku je občas potřeba si i spálit prsty :)

V tomto smyslu je kritika uživatelky Eja57 až příliš přísná, odpovím i na to.

Česnečka z uzeného masa je taky výborná! :)

Vypadá moc pěkně!

Také dělám a jsou vždy první pryč.

Klasika, která nikdy nezklame.

Krásně a srozumitelně zpracovaný postup přípravy této vánoční polévky i pro úplné začátečníky. Moc Vám děkuji 😊

Super recept, jen jsem nedávala tu bramboru a ani jí nebylo třeba. 🙂

Karbanátky vyzkouším, kombinace surovin vypadá luxusně.

Naposledy jste si prohlédli