Nové komentáře za posledních 7 dnů
Poslední diskuze
„Co dnes uvařit?“ magdalenka, před 1 hodinou
„Poděkování “ drahulin, 15. 12. 2025 20:37
„Přání a gratulace“ Simona Skolakova, 15. 12. 2025 08:27
Poslední příspěvky
„Zdravím, u nás dnes polievka cibulačka, dusené kuracie…“ magdalenka, před 1 hodinou
„Hezký den dnes ještě kuří vývar a pečené krůtí krky se…“ Simona Skolakova, před 8 hodinami
„Dobry vecer, vcera bylo u nas rizeto, dneska delam kureci…“ hazel, před 20 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Nelíbila se mi konzistence těsta a tak jsem improvizoval a dodal rum, protože nepečené bez rumu není nepečené 😀
Úprava receptu: 375g Lotus sušenek, množství máslových sušenek, másla I salka stejně jako v původním receptu, velký panák rumu a špetička (možná tak půl špetky) soli na balancnutí chuti.
Zpracování stejné jen jsem nechal všechny sušenky v těstě a obaloval v kokosu.
S těstem se pracovalo božsky! (Bylo cca 15 min na chladném místě) Kuličky jsem nabíral čajovou lžičkou a obalil v kokosu. Výsledkem je 80 báječných, velmi lotusových, kuliček. Fantazie! Rozhodně nový nepečený druh cukroví. Díky ❤️
Kedysi v časoch môjho detstva, sme mali doma ten starý oblátkovač, dával sa do ohňa, oblátky sa piekli na sucho, v podstate redšie palacinkové cesto.
Komentář je zřejmě reakcí na video, kde ten, kdo ho natáčel, dává do hrnce hlavu sice bez očí, ale i s ploutvičkama .......
Mně ryby připravuje syn, takže já začínám s tím, co zbyde po vyfiletování: očištěná, příp. i rozpůlená hlava (bez ploutví), kostra a různé odřezky a samozřejmě očištěné vnitřnosti. Důležité je z ryby odstranit všechen tuk - jak z masa, tak z vnitřností (je nositelem rybího pachu).
A samozřejmě na vaření nepoužívám ani ploutve (včetně ocasní), ani oči.
U nás se vždy tradovalo, že hořkost způsobují žábry.
1 2 3 … 15 Další