Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nové komentáře za posledních 7 dnů

Doma cibuli do salátu vždy spaříme horkou vodou. Salát, když jej děláte ve větším množství s vidinou několikadenního ujídání, vydrží v lednici déle.

Z lysce šupináčem - super nápad.

Díky za tip na marinádu.

Osvědčená klasika na vánoční tabuli.

Připraveno, ochutnáno a dokonce snědeno. Jen pórek jsem neměla a tak bylo trošku medvědího česneku. Obyčejné, rychlé a chutné. to máme rádi. Na domácím pečivo ještě lepší. U nás pomazánky jsou v oblibě a určitě připravujeme každý týden jednu.

Marinovat kapra v lázni z kořenové zeleniny a koření? Vlastně proč ne? Určitě doma vyzkoušíme.

Monika146: Moc děkuji, když zvu dcery na štědrý den k obědu, tak se ptají jestli budou hvězdičky v polévce. Budou.🙂🙂

Asi by mě osobně nenapadalo dávat rybu do kefírové marinády, ale muž má rád kapra a já chuť zázvoru a česneku, tak brzy vyzkoušíme. :)

Tradiční klasika, kterou můj manžel naprosto miluje. U nás jsme však smažení po celou dobu na pánvi nahradili tím, že maso nejprve zprudka zatáhneme na tuku na pánvi a poté ho doděláme v horkovzdušné fritéze. Maso zůstane krásně měkké a šťavnaté, krusta křupavá a přebytečný tuk odkape pod mřížku fritézy, takže řízek není tak mastný, než když by byl celou dobu jen na pánvi.

Kapra jím jen na Vánoce a spíše jen kvůli zbytku rodiny, protože moc nesnesu to aroma, a to mohl být odležený v mléce přes noc. Přidání česneku se jeví jako zajímavá varianta to aroma trochu "přebít". Rozhodně vyzkouším.

Monika146: jsem ráda, že Vám postup vyhovuje a doufám, že všem, kteří tuto polévku budou připravovat, se zadaří a polévka bude chutnat.

Naprosto dokonalý dort:-) Nádherně voní a krásně ozdobí sváteční stůl.

Eja57: Dobrý den.

Máte pravdu, že recept je pro začátečníka frustrující, já sám, kdybych v mých prvních pokusech na něj narazil, tak bych hledal jiný. Na druhou stranu, pro zkušenější "vařiče" je inspirující.

Váha masa vs doba pečení. Pořád jsem čtvrtinový amatér, až po pár pokusech jsem zjistil, že nic v receptu není vytesané do kamene. Každá trouba peče jinak, když tam mám nastavenou nějakou teplotu, neznamená to, že tam taková je. Kupovat ty teploměry do trouby na vzduch nebo maso je loterie, ty šmejdy ukazují každý jinak. Člověk si musí poradit jinak.

Váha masa: pochopil jsem například, že pokud mám větší flák masa - přes 1 kg - tak je lepší ho rozkrojit na půlku.

Co mně ale hlavně překvapuje na vaši reakci je dotaz na zářezy, protože to vypadá, že se již trochu vyznáte. Já - jako amatér - bych selským rozumem vyhodnotil, že ten zářez udělám téměř přes celou flákotu tak aby to na konci nemělo tendenci vypadávat. I když by to mělo být jenom přes půlku flákoty, tak pořád lepší než nic - i když já jsem zářezy+výplň nedělal vůbec :)

Moc dobrá smetanová omáčka. Když si mohu vybrat, raději sekanou svíčkovou než klasickou. 😊