Nové komentáře za posledních 7 dnů
U kynutého těsta je potřeba dbát na postup a i teplotu surovin, ale jelikož zmiňujete i pečení podle J. Maršálka, věřím, že zkušenosti máte a tohle byla, bohužel, nešťastná náhoda.
Pokud by Vás i tak zajímalo, proč třeba těsto nevykyne, můžete nahlédnout do našich článků, např.:
Za čerstva jsou kuličky zajímavě nakyslé uprostřed chuťové jízdy (nejdřív cítíte kokos, potom citron a nakonec bílou čokoládu). Jakmile se uleží, tak se citronová chuť vytratí ne však zcela. Takže příští rok 3 lžíce rumu a 3 lžíce citrónu. Možná 4x rum a 2x citrón.
Každopádně děkuji za recept. Byl přidán do vánočního seznamu 😋
Na první pohled by se mohlo zdát, že je hustší. Ale čím více se přidá rumu tím lepší chuť a konzistence. Musí se dobře vychytat ten správný poměr. My nikdy neměly dané množství rumu. Buď se to s ním jen ovonělo pro děti ( určité množství pro děti si nechte v hrnci a poté na plotně přiveďte k bodu varu. Poté minutu, dvě a nezapomenout hezky ode dna míchat ať si to nepřipálíte. Alkohol vyprchá, chuť zůstane) a nebo se dělal podle chuti.
Já ho dělám každý rok a dávám k vánocům, pro sebe také a pak ho upíjím 😁, je vážně moc dobrý.
Ps: kdo nemá rád moc sladký na počátku nedávejte plnou dávku cukru. Já dávám o něco méně a doslazuji podle chuti před přidáním rumu.
Poslední diskuze
„Co dnes uvařit?“ Julia Oskerova, před 38 minutami
„Poděkování “ mika59, před 23 hodinami
„Přání a gratulace“ Simona Skolakova, 15. 12. 2025 08:27
Poslední příspěvky
„Zdravím dievčatá, dnes som upiekla moravské vrabce z bôčika…“ Julia Oskerova, před 37 minutami
„Pěkné nedělní odpoledne 😊, u nás dnes k obědu fusilli s…“ MarcelaPa, před 2 hodinami
„Hezký den dnes česnečka a kuří stehna pečená s bram.kaší a…“ Simona Skolakova, před 6 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Proč mi nevykynulo těsto? Nejčastější příčiny snadno odstraníme