Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nové komentáře za posledních 7 dnů

Haname: Dobrý podvečer, mrzí mě Vaše zkušenost s touto vánočkou. Nejen na doc sítích M. Absolonové patří mezi oblíbené recepty, ale i u nás na TOPkách je oblíbená a na Vánoce často hledaným a dobře hodnoceným receptem.
U kynutého těsta je potřeba dbát na postup a i teplotu surovin, ale jelikož zmiňujete i pečení podle J. Maršálka, věřím, že zkušenosti máte a tohle byla, bohužel, nešťastná náhoda.
Pokud by Vás i tak zajímalo, proč třeba těsto nevykyne, můžete nahlédnout do našich článků, např.:

Před 16 hodinami jsem přidala příspěvek a dodelala první várku dnes dělám další 🤣👌 jsem ráda že jsem nasla recept který se povede na poprvé 😊😊👌 krásný 4 Advent všem 😊

Výborné, děkuji za recept

Vánočka katastrofa, vůbec nevykynulo těsto a práce s ní,s vánočkou od Maršálka se nedá vůbec srovnat 🧐🤕

Mnaaaaaaaaaaaaaam ♥️

Recept vyzkoušen a je famózní! Jediné, co bych změnil, je ubrat citronové šťávy a přidat rumu.

Za čerstva jsou kuličky zajímavě nakyslé uprostřed chuťové jízdy (nejdřív cítíte kokos, potom citron a nakonec bílou čokoládu). Jakmile se uleží, tak se citronová chuť vytratí ne však zcela. Takže příští rok 3 lžíce rumu a 3 lžíce citrónu. Možná 4x rum a 2x citrón.

Každopádně děkuji za recept. Byl přidán do vánočního seznamu 😋

Já si ,,,Neapolský salát,, pamatuju a občas kupuju v Penny, a tam místo salámu je ,,,sojové maso,, a taky chutná skvěe!!!

PetraN98: krásný 👍

U nás nesmí na oslavách nikdy chybět. Dávám si s nimi záležet a připravuji je z domácí šunky, taveného sýru i majonézy.😍

Dělávám velmi podobnou a pochutnají si vždy i masomilci😉.

senecas.v: Hezký den, nemusí to být zrovna Vaše chuť, to chápu, ale věřte, že jablko dodá salátu šťavnatost a svěží chuť. Někdo to tak prostě rád má :)

senecas.v: Dobrý den, někdo ho tam dává a je to velmi chutné. Každý ať si uvaří podle chuti.

Tento recept znám už víc jak 30 let, dělala ho babička mého muže. Vynikající cukrářka.
Na první pohled by se mohlo zdát, že je hustší. Ale čím více se přidá rumu tím lepší chuť a konzistence. Musí se dobře vychytat ten správný poměr. My nikdy neměly dané množství rumu. Buď se to s ním jen ovonělo pro děti ( určité množství pro děti si nechte v hrnci a poté na plotně přiveďte k bodu varu. Poté minutu, dvě a nezapomenout hezky ode dna míchat ať si to nepřipálíte. Alkohol vyprchá, chuť zůstane) a nebo se dělal podle chuti.
Já ho dělám každý rok a dávám k vánocům, pro sebe také a pak ho upíjím 😁, je vážně moc dobrý.
Ps: kdo nemá rád moc sladký na počátku nedávejte plnou dávku cukru. Já dávám o něco méně a doslazuji podle chuti před přidáním rumu.