Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nové komentáře za posledních 7 dnů

Výborné nepečené cukroví!!!

Nelíbila se mi konzistence těsta a tak jsem improvizoval a dodal rum, protože nepečené bez rumu není nepečené 😀

Úprava receptu: 375g Lotus sušenek, množství máslových sušenek, másla I salka stejně jako v původním receptu, velký panák rumu a špetička (možná tak půl špetky) soli na balancnutí chuti.
Zpracování stejné jen jsem nechal všechny sušenky v těstě a obaloval v kokosu.

S těstem se pracovalo božsky! (Bylo cca 15 min na chladném místě) Kuličky jsem nabíral čajovou lžičkou a obalil v kokosu. Výsledkem je 80 báječných, velmi lotusových, kuliček. Fantazie! Rozhodně nový nepečený druh cukroví. Díky ❤️

Nadja: možno v tom sendvičovači - vaflovači by to išlo...
Kedysi v časoch môjho detstva, sme mali doma ten starý oblátkovač, dával sa do ohňa, oblátky sa piekli na sucho, v podstate redšie palacinkové cesto.

zujali: ale je 🙄

Alexiss: záleží na tloušťce 🤨

Jednoduchá příprava, svěží chuť :)

Recept: Šunkofleky
Člověk vymyslí furt něco speciálního a přitom taková klasika je vlastně nejlepší :)

Kuličky měkoučké jako pěna, chuťově také vynikající. Doporučuji zkusit.

Jaren: děkuji za přidané informace, které jsou dobré pro ty, kteří mají živého kapra.
Komentář je zřejmě reakcí na video, kde ten, kdo ho natáčel, dává do hrnce hlavu sice bez očí, ale i s ploutvičkama .......
Mně ryby připravuje syn, takže já začínám s tím, co zbyde po vyfiletování: očištěná, příp. i rozpůlená hlava (bez ploutví), kostra a různé odřezky a samozřejmě očištěné vnitřnosti. Důležité je z ryby odstranit všechen tuk - jak z masa, tak z vnitřností (je nositelem rybího pachu).
A samozřejmě na vaření nepoužívám ani ploutve (včetně ocasní), ani oči.
U nás se vždy tradovalo, že hořkost způsobují žábry.

:-K amarcha: prosím, co jsou tofínky - ten výraz jsem nikdy ani neslyšela. Škoda, že se oplatky musí dělat v oplatkovači - na pánvi by to asi nešlo, že?

Tak díky tomu citronu je celá omáčka v záchodové míse…děkuji už nikdy více raději

Rychlé a výborné.

Ten recept jsem si trochu upravila (dala jiné maso), ale super bašta. Ještě víc super, že to nedá moc práce a nemusí se u toho stát.

Jestli se někdo ptá na to jak udělat tu polevu tak se lžící tře třeba 10, 15 minut tak dlouho dokud konzistence není ta správná kterou potřebujete