Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nové komentáře za posledních 7 dnů

magdalenka: píšeš, že mamka přidávala i sádlo do těsta, dělám to taky a nemá to chybu. Sádlo dávám do všech kynutých těst.

Vyzkoušela jsem už asi 6 receptů. Tyhle placky dělám a jsou nejlepší. Květákové placičky, které jsou jediné skutečně květákové. 👍👍👍

Nadja: Jako bramborový salát je v každé rodině jiný a originální, je to i s polévkou. Někdo dělá z tučných odřezků kapřiho břicha škvarky. Cítit rybinou jsou pouze u ryby, která vyrostla ve vodě kde se vyskytují sinice. Tam pak je celá ryba včetně libových částí cítit blátem. To nejím ani nevařím. Do polévky dávám krom jiného ocasní část - tím je myšleno část od řitní ploutve
k ocasní - ne ploutve.

LeeAnn: Video je natočeno z polovičního množství ingrediencí. :-K

Mam dotaz:-) sice už s tím nic neudělám, ale podle videa jsem dala jedno vejce- a trochu trvalo než jsem to zpracovala, bylo to hodně suché a teď koukám, že v textu jsou vejce dvě..kolik jich tam teda patřilo? Děkuji za odpověď 😉

Dokonalé! Jen dám méně cukru příště. Mám rád sladké, ale proč se jím zbytečně cpát. Moc DĚKUJI autorce, opravdu dokonalé!

V3R..: Já se divím,vy víte,že rajčata můžou být kyselá a dáte tam citron,vy jste tu omáčku nechutnala před tím než jste ho tam dala??Já ochutnám a podle toho buď kyselím a nebo osladím až je to vyladěné k naší chuti,přeci se nemusím držet do puntíku receptu.Ale i tak si myslím,že chyba v receptu není.

Prosím kolik je cca z jedné dávky? Moc děkuji :-)

Předchozí komentář mě pobavil, neboť jsem dopadla úplně stejně 😅 kyselé až běda. Pokud i rajčata nejsou zrovna z těch sladších, je to konečná 😅

Marusss: Nechápu proč - "případně" tam citrónová šťáva nemusela být. A pokud už byla, tak se omáčka mohla přisladit. Sladím a kyselím tak dlouho, až se mi chuť pozdá.

Výborné nepečené cukroví!!!

Nelíbila se mi konzistence těsta a tak jsem improvizoval a dodal rum, protože nepečené bez rumu není nepečené 😀

Úprava receptu: 375g Lotus sušenek, množství máslových sušenek, másla I salka stejně jako v původním receptu, velký panák rumu a špetička (možná tak půl špetky) soli na balancnutí chuti.
Zpracování stejné jen jsem nechal všechny sušenky v těstě a obaloval v kokosu.

S těstem se pracovalo božsky! (Bylo cca 15 min na chladném místě) Kuličky jsem nabíral čajovou lžičkou a obalil v kokosu. Výsledkem je 80 báječných, velmi lotusových, kuliček. Fantazie! Rozhodně nový nepečený druh cukroví. Díky ❤️

Nadja: možno v tom sendvičovači - vaflovači by to išlo...
Kedysi v časoch môjho detstva, sme mali doma ten starý oblátkovač, dával sa do ohňa, oblátky sa piekli na sucho, v podstate redšie palacinkové cesto.

zujali: ale je 🙄

Alexiss: záleží na tloušťce 🤨