Nové komentáře za posledních 7 dnů
Poslední diskuze
„Co dnes uvařit?“ Nadja, před 10 hodinami
„Recept na makronky, které nejsou jako z obchodu :-)“ zonoro, před 18 hodinami
„Přání a gratulace“ MarcelaPa, 15. 11. 2025 22:53
Poslední příspěvky
„hazel: pastinák: https://www.google.com/search?client…“ Nadja, před 10 hodinami
„Dobry vecer, u nas se dojida hovezi polevka a zbyek…“ hazel, před 11 hodinami
„tara23: dobrý večer, Věrko, já jednou z pastináku udělala…“ MarcelaPa, před 13 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Máte pravdu, že recept je pro začátečníka frustrující, já sám, kdybych v mých prvních pokusech na něj narazil, tak bych hledal jiný. Na druhou stranu, pro zkušenější "vařiče" je inspirující.
Váha masa vs doba pečení. Pořád jsem čtvrtinový amatér, až po pár pokusech jsem zjistil, že nic v receptu není vytesané do kamene. Každá trouba peče jinak, když tam mám nastavenou nějakou teplotu, neznamená to, že tam taková je. Kupovat ty teploměry do trouby na vzduch nebo maso je loterie, ty šmejdy ukazují každý jinak. Člověk si musí poradit jinak.
Váha masa: pochopil jsem například, že pokud mám větší flák masa - přes 1 kg - tak je lepší ho rozkrojit na půlku.
Co mně ale hlavně překvapuje na vaši reakci je dotaz na zářezy, protože to vypadá, že se již trochu vyznáte. Já - jako amatér - bych selským rozumem vyhodnotil, že ten zářez udělám téměř přes celou flákotu tak aby to na konci nemělo tendenci vypadávat. I když by to mělo být jenom přes půlku flákoty, tak pořád lepší než nic - i když já jsem zářezy+výplň nedělal vůbec :)
1 2 3 … 14 Další