Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rybízový hrnečkový koláč s drobenkou

Rybíz je typické letní ovoce, které se perfektně hodí do koláčů na celý plech. Jeho nakyslá chuť je vyvážena sladkým těstem a křupavou drobenkou. Příprava nezabere víc než 20 minut a při pečení provoní celý dům.

Hodnocení receptu je 4,8 (83×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bibinka Bibinka

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 35 min Doba tepelné úpravy: 25 min

60 min (35 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

plech o velikosti 25 x 35 cm

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie29 192 kJ /
6 977 kcal
Bílkoviny98,38 g
Tuky226,81 g
Vláknina49,50 g
Cholesterol 529 mg
Sodík 356 mg
Sůl1,42 g
Sacharidy1 110,85 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Pekáč nebo středně velký plech vyložíme pečicím papírem. Troubu včas předehřejeme na 180 °C. Krok 2: Rybíz odstopkujeme, propláchneme a na sítu necháme okapat. Krok 3: Hrubou mouku, cukr a na menší kousky nakrájené máslo promneme mezi prsty na drobenku. Krok 4: Do mísy prosejeme obě mouky, kypřicí prášek a cukr a promícháme. Přidáme mléko, vejce a olej a vše dobře promícháme – ručně nebo šlehačem (krátce, jen do spojení surovin). Krok 5: Řidší těsto nalijeme na připravený plech, posypeme rybízem a nakonec drobenkou. Krok 6: Vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 25 minut. Doba pečení je orientační, je potřeba se řídit zkušenostmi s vlastní troubou. Krok 7: Hotový koláč necháme vychladnout, nakrájíme na čtverce a podáváme.

TIP: Moučníky s rybízem - nejlepší recepty

Zveřejněno 1. 5. 2009

Poznámka autorky Bibinka

Koláč je osvěžující, s malým množstvím těsta a rychle mizí!

Zdroj: Ze starého sešitku "Pošli recept", od té doby jiný rybízový nedělám!

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rybízový hrnečkový koláč s drobenkou

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BgOX

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rybízový hrnečkový koláč s drobenkou

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BgOX

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (144)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Výborný, vláčný, stále ho není dost....
Jen tu jostu kdyby za mě někdo očistit a višně vypeckoval😁

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Super

Teď je v troubě 😍

rychlý a snadný

Rychle, jednoduche, skvele!

Výborná, svěží, jednoduchá, bez hromady nádobí. Drobenka je obzvlášť dobrá.:-)

Marie Svarcova: Já taky. Letos všechno pomrzlo už v květu, zachraňuje to josta.

:-)<3:yes::yes: koláč je výborný, dělám ho tak spoustu let :-K

Velice jednoduchý a rychlý koláč. Hlavně moc dobrý. Borůvkový. <3

Dnes upeceno. ochutnano, a muzu napsat ze kolac je super. Urcite vyzkousim i s jinym ovoce. S ribizem je vsak vynikajici, Dik za recepis

Fantastický koláč,peču už po několikáté a stále ho není dost:-8

Tématické fráze:
rybízový koláč, hrníčkový rybízový koláč, koláč s drobenkou, kolac s rybizem, rybízová buchta s drobenkou, recept na rybízový koláč, koláč s rybízem a drobenkou, rybízový koláč recept, rybízový koláč na plech, hrníčkový koláč s drobenkou, nejlepší rybízový koláč, buchta s rybízem a drobenkou, drobenkový koláč s rybízem, -rybízový koláč na plech, ribízový koláč, buchta s rybízem, rybízová buchta, koláč rybízový, hrnickovy drobenkovy kolac, rybízové koláče

Suroviny:
mouka hrubá, mouka polohrubá, cukr krystal, mléko, olej, vejce, kypřící prášek do pečiva, rybíz, mouka hrubá, máslo, cukr krupice

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu