Nové příspěvky diskuze

        Příspěvky fóra: všechny | pouze poslední
  • Diskuze k receptu https://www.toprecepty.cz/recept/56991-cesnekovo-v..., která se receptu jako takového netýká:

    Jana Dorazinová-Remková19. 5. 2018 17:54:25
    recepty73: Jako by to bylo z mé klávesnice:-D... A ten palec nahoru pod komentářem je můj!! Přiznávám se! :-p. Obávám se však, že teď budou i palce dolů :-8:-D


    recepty73(autor receptu)19. 5. 2018 17:44:43
    Lenunka: ...naposledy:-D ...jak jste přišla na to, že se rozčiluji:-? ...to ani náhodou:-! ...jsem povaha klidná a mírumilovná:-8 ...pokud jste dobře četla, odpověď nebyla psaná jen vám ...myslím, že se v první větě leckdo pozná:-p
    ...dávat do závinu perník je u nás stejně tak známé, jako dávat tam strouhanku, piškoty atd. , to jsem tím chtěl říct ...nic více, nic méně ...kdybych byl náturou jako zdejší aktivistky, s hysterickým záchvatem bych napsal, že to šlo napsat pod desítky dalších závinů:-// ...recepty jsem všechny nečetl, jen letmo proletěl, protože odepisuji zrovna na vaše jméno, tak spěte klidně:-D ...byl to jen příklad z mnoha;-) a možná můžu být rád, že jsem proletěl zrovna ty vaše:-D ...jestli někdo považuje za nudné, číst recepty, které jsou si v něčem podobné (a které mnoho dalších třeba inspirují, pro peníze to snad neděláme:-D), jako některé staršího data, ať se zamyslí nad tím, jestli jeho komentáře nejsou více nudné a otravné, než ty recepty samotné, nikomu neberu právo komentovat, když je to k věci (receptu) ...ten, kdo si myslí, že vkládání receptů je o EGU, je těžce mimo mísu:no:, ...ale jak se trefně říká: podle sebe, soudím tebe, že?! ...tak se zviditelním taky, pod receptem:-D:no: ...hezký den:-K


    Lenunka19. 5. 2018 16:27:39
    sakryš, to jste si dal tu práci a přečetl všechny mé recepty, jo?:-D to je tedy čest, a nevím, proč se tak rozčilujete, nekomentuji všechny Vaše recepty (naopak jsem Vám už některé i obodovala, jako ten větrník v remosce, to byl fakt super nápad) a třeba ty knedlíky s rebarborou, k nimž proběhla diskuze včera, jsem nekomentovala, protože je těsto fakt jiné, bez vajec a mléka (podobně dělám houskové) a tento recept tu nebyl. Nicméně ty pomazánky jsou opravdu stejné, a jestli chcete srovnávat to, že do vaječné pomazánky s česnekem si někdo rozmixuje šunku, místo aby si ji dal na ten chleba s pomazánkou, s tím, že já dám do štrúdlu perník, protože mě nenapadlo, že by si někdo štrúdl ještě sypal perníkem, tak fajn:-). Nikdo Vám nebere právo na vkládání receptů, co tu už jsou, ale musíte se smířit s tím, že to budou lidé komentovat - to je zase jejich právo.


    73 recepty73(autor receptu)19. 5. 2018 16:07:35
    Lenunka: ...nemám rád nesmyslné dohadování, zbytečné plkání o ničem, nadřazenost a právo posledního slova za každou cenu ...a ano, pravidla vkládání receptů samozřejmě znám 8-( , takže (nejen) vám naposledy odpovím, protože nepochybuji, že vaše další debata bude následovat, jelikož na reakci zde, známí jedinci čekají, jako pes na kost:
    https://www.toprecepty.cz/recept/54016-jablecny-zavin-s-pernikem/ ...mraky receptů na záviny, ale já jsem našla doma perník:-! ...nic proti receptu!
    https://www.toprecepty.cz/recept/51936-muj-prvni-prazsky-kolac/ ...pražský koláč po šesté, ale můj první! ...nic proti receptu!
    ...je to marné, je to marné... nebudu skákat, jak tu někteří některým pískáte, tak si šetřte dech na smysluplnější záležitosti;-) ...užívejte dne, žijte a nechte žít, za vším špatným hledejte to dobré atp. a zamyslete se nad tím, zda nevraživými, zatrpklými, uhádanými, negativními komentáři (nejen za poslední den) nekazíte ovzduší na Topkách více, než recepty, které můžete přejít či ignorovat, nebo se o nich vzrušeně bavit v diskuzi;-) ...ale to byste nebyli tolik na očích, nikdo by o vás nevěděl, že:-!
    ...přeji všem krásný den:-K:-K:-K


    Lenunka19. 5. 2018 12:10:19
    tak jsem si dneska dělal k snídani pomazánku....
    sice je stejná jako tahle:
    https://www.toprecepty.cz/recept/42300-vajecna-pomazanka-se-syrem-a-cesnekem
    ale já našel v lednici ještě šunku tak šup s novinkou na topky:-);-)

  • Diskuse k receptu https://www.toprecepty.cz/recept/56987-kynute-neje..., která se opět receptu netýká :

    Dajda19. 5. 2018 17:12:43
    Jana Dorazinová-Remková: Odpověď je velmi jednoduchá, ostatně už jsem to tu psala nespočtukrát. Záleží na tom, zda jde přispěvateli více o vlastní EGO nebo o snahu PŘISPĚT KE ZDARU SPOLEČNÉHO DÍLA. Jak prosté, milá paní Dorazinová-Remková! ;-)


    Jana Dorazinová-Remková19. 5. 2018 13:15:41
    Dajda: A proč?? Já to tedy opravdu nevím, asi jsem mdlého rozumu pod dohledem statného ošetřovatele..:-// Bla, bla, bla....



    Dajda19. 5. 2018 11:32:01
    Jana Dorazinová-Remková: Já ale píšu o něčem jiném než Vy! Neříkám, že tu není mnoho inspirativních receptů, ale že se tu v poslední době objevují jen vzácně. Bohužel.
    recepty 73: Každý má právo vkládat sem recepty a jak sám píšete, je jen na něm, co sem vloží. A podle mě je to taky o tom, proč to dělá:-!:-O



    Jana Dorazinová-Remková19. 5. 2018 09:22:17
    Dajda: Jsem tady přes 10 let a ještě se mi nestalo, abych nenašla něco, co by mne zaujalo. Je tady tolik možností najít, co hledáme, nebo i nehledáme, objeví se to právě tak, jak tyhle knedlíky a já jsem za to ráda. A ne vždy něco hledám, určitě uvařím i bez tady toho webu. Mám nějakou fantazii za ty roky a měla by ji mít každá ženská, která vaří, nebo ne? Ale někdy mne obohatí tyhle stránky už pro nápad. Udělat recept třeba i z jiného masa, nebo ovoce, ale jinak podobný tomu, který mne zaujal.


    Dajda19. 5. 2018 07:45:09
    Jana Dorazinová-Remková: A mně se zase nelíbí, že když ráno otevřu toprecepty, tak tu bohužel nenajdu nic nového, co bych ještě neznala. Zkrátka máme každá jiný vkus.


    Jana Dorazinová-Remková19. 5. 2018 07:12:17
    Dajda: Ano, pořád dokola a pořád dokola už bylo vysvětleno, proč to tak je. Mi se třeba víc líbí tyhle, než ty před třemi dny. Je tady lépe popsané, co s tou rebarborou. Ne, že bych si neporadila, ale podle tohoto receptu bych uvařila s přehledem.


    Dajda19. 5. 2018 06:29:02
    Frantiska: Prostě od základu jinak, nedává se vejce! :-O A takhle to tu teď chodí stále dokola. Málokdy se stane, že by tu čtenář nalezl v nových receptech něco opravdu inspirativního. Hodně přispěvatelů má pocit, že sem musí vložit každý oběd, který uvaří. Zkuste spočítat, kolik receptů na kynuté knedlíky tu je! Knedlíky s rebarborou jsou opravdu zajímavý nápad, ale proč tu musí být dvakrát tři dny po sobě, mi taky rozum nebere. 8-(




    mika5918. 5. 2018 21:51:11
    recepty73: No zrovna včera jsem schytala, že recept na králíka na zelenině stačilo přidat ke kuřeti s brusinkami do komentářů..pod recept.. (byla tam stejná jen pasta) ... že jde jen o jiné maso..


    recepty73(autor receptu)18. 5. 2018 21:04:26
    Frantiska: ...ano, na jiné rebarborové knedlíky:-* ...no a pokud chcete napsat, že změna stačila napsat pod recept, tak nestačila, dělám je prostě a jasně od základu jinak:-p
    ...chápu, že vy si uděláte ty z 13.5., ale nejste tu snad jen vy:-( ...je to i o výběru receptu a svobodné volbě každého ...vkládat nové recepty snad mají možnost jen vyvolení?:-( ...toť ode mne vše, přeji hezký večer:-K

    Frantiska18. 5. 2018 20:40:00
    13.5 byl přidán recept na rebarborové knedlíky ;-(

  • Přesunutá, s receptem nesouvisející, diskuse k receptu https://www.toprecepty.cz/recept/56972-brokolicova...

    mika5917. 5. 2018 22:30:15
    casino: A že jste si vybral zrovna mně? Je tady jeden recept s pastou Marmite a to kuřecí s brusinkami..a já dělala králíka na zelenině ? To Vám přijde stejné?


    casino casino17. 5. 2018 21:35:33
    hospodyne:
    Óóó, jak já vám rozumím... :yes::-):-K
    No, klasický příklad obzvláště "inovativního" přístupu z poslední doby je např. zde: https://www.toprecepty.cz/recept/56974-kralici-pre...



    hospodyne hospodyne17. 5. 2018 21:14:50
    Eja57: Už jsem to kdysi psala - fotit při vaření mě nebaví, zdržuje atd... Přidávat rádoby recept, kterého základ se tady už milionkrát opakuje, to se mi prostě ekluje. Tvářit se jako tvůrce nového a přitom jen lehce pozměnit tu surovinu, tu množství atd. se mi jeví jako trošku levárna. Ale to je už na každém, jak to pojme. Kromě pár obecně daných receptů, dalo by se říci mezinárodních, kdy jsou suroviny, jejich množství a příprava přesně dány, mohl by zde být úplně každý recept, protože navlas do detailu totožné jídlo se nikdy nepodaří uvařit. To trošku přeháním, ale jen trošku. Vadí mi spatlaniny čehokoliv s čímkoliv, to, že přidám do bramboračky brokolici nebo třeba fazolky, nepovažuji za nový recept. Nemyslím si o sobě, že bych tyto stránky mohla nějakým výrazným způsobem obohatit. Je tady tolik skutečně dobrých receptů, že ani několik životů by nestačilo všechny realizovat. Uf, to jsem ale spisovatel, že??



    zizala zizala17. 5. 2018 17:26:46
    Eja57: Není povinnost přidávat recepty. Komentovat může každý. ;-)
    hospodyne: Jsou tady mnohem horší "poklady" se zbytkovými jídly, kde se uvádí 2 růžičky květáku, půl kedlubny a podobně. :-)



    Eja57 Eja5717. 5. 2018 16:47:32
    hospodyne: v profilu - 0 receptů 184 komentářů - také přeji hezký den.

  • maryje12: s marmeládou je problém - horkem se rozteče, odpařuje tekutinu, a pára těsto rozlepí vždycky. Zkus ji promíchat s drobky, piškoty, aby byla hustší. Můžeš také kraje slepovat vejcem či bílkem nebo méně naplň a trochu zahrň těsto;-) Taky můžem místo šátečků do rohu udělat takové obdelníkové, kde půlku, která se přehýbá prokrájíš, aby pára z marmelády mohla unikat a nerozlepovala spoje:-), podobně jako má tady Jikotka.

  • Může mi někdo poradit, jak slepit listové těsto, aby z něho nevytekla při pečení marmeláda? Už jsem zkoušela kulatou zubatou formu, která se překlopí a zmáčkne, také vodu na kraje, vidličku... atd, ale marmeláda je stále více na plechu než v šátečkách. Dělám obdélník a přeložím...nebo je mám skládat jinak? děkuji moc za radu!

  • fórum: MARMITE

    1974andrea:
    Díky za odkaz :-K
    Konečně došlo k realizaci...
    Když občas paní casinové jídlo "nesedne" tak prohodí: "Hmmm, ZAJÍMAVÉ..." :-D
    Dnes jsem jí nabídl "Kuřecí s Vegemite na cibuli a česneku"
    To Vegemite (Marmite) jsem zamlčel a česnek jsem nepoužil...
    Podával jsem s takřka čistou rýží (kulatou), dušenou jen na vodě s máslem a špetkou soli...
    "To je fantastickýýý! Ta šťáááva... cos tam dal? A ta rýýýža se ti zase povedla..., jak ju děláš? A to maso..., mňam! Akorát Merlot by k temu sedl líp! Cóóó, to není vepřový maso??? Neke! To říké nekemu jinýmu! Dyť to chutná jak panenka na tymiánu... Cože, na Marmite??? No, dybych věděla že je to na tý smradlavý kolomazi, tak to do huby nevemu! Hmmm, ZAJÍMAVÉ..."
    Paní casinová si evidentně protiřečila, ale větší poklonu této krmi složit nemohla!:-)
    ***
    I nyní když to zde píši tak chodím ochutnávat, že abych věděl k čemu nejlépe jídlo přirovnat...
    Nenapadá mě nic pitomějšího, než že se to opravdu dost podobá pečenému vepřovému:-O
    No nevím ale, zda je to plus či mínus, když kura chutná jako brávek, že :-D

  • Až teď jsem si přečetla smutnou zprávu o úmrtí Iljusi. To je mně moc líto. Rodině vyjadřuji upřímnou soustrast.

  • Na co jsou dobré smrkové výhonky:
    https://www.prozeny.cz/clanek/smrkove-vyhonky-nabi...
    Bylinky dlouhověkosti:
    https://www.prozeny.cz/clanek/proti-mrtvici-senili...
    Místo prášků na bolest:
    https://www.prozeny.cz/clanek/rimbaba-smrk-a-grep-...

  • Simona Skolakova: :-D:-D:-D

  • mala ale sikovna: Recept byl smazán (z katalogu receptů), diskuze přesunuta

  • Prosím, smažte můj recept na dobrý den! Nelíbí se mi názory ostatních lidí;-( PROSÍM MOOC

  • ivulinka: :yes::yes:já jsem zvědavá na videorecept.:-K

  • Jen těžko uvěřit, že takový nerecept tu smí být ponechán...:-(

  • přesun diskuze k receptu
    https://www.toprecepty.cz/recept/56913-recept-na-d...


    yanull yanull(moderátorka)12. 5. 2018 06:06:50
    Dovolím si přidat poznámku. Vím, že jsme tu natolik inteligentní, abychom poznali, že způsob komunikace ke12-i leté nepatří. Čímž ale dnešní mládež nepodceňuji. Zpočátku vložený příspěvek, není to určitě recept, byl zřejmě myšlený dobře, ale nyní jeho autorka se už pouze snaží kalit vodu, což docela potlačuje ty rady, které sem vložila a ke kterým nás nabádá. A to je škoda. :no:
    6 0

    Simona Skolakova Simona Skolakova12. 5. 2018 01:05:26
    mala ale sikovna: ty jsi nějaký chytrolín,děláš si z nás tady legraci????????????????:-O:-O:-O:-OMne jen mrzí,že tento Tvůj receptík moderátorky dávno nedaly do diskuze,že máš jakési privilégia,protože to opravdu není o vaření,ale o zamýšlení,podle Tvého receptu neuvařím nic!!!!:-(:-(:-(:-(
    A když už jsme u toho,tak pravidla jsou,že první fotka autora by měla být o hotovém pokrmu,a že by to byly právě tulipány no nevím,nevím!!!!!!Topky kam jsme to za 10let dospěli!!!!!!!!!!!!!Je mi to líto,ale toto už opravdu nééééé;-(;-(;-(;-(;-( a to,že chceš aby se vyjádřili už i na pokecu a ty je k tomu nabádáš,není ti to trochu trapný???????:-//:no:
    8 1

    mala ale sikovna mala ale sikovna(autorka receptu)11. 5. 2018 23:59:16
    Nadja: Píšu: Děti by MĚLY spát 8-10 hodin, jak dlouho už si budou spát je jejich věc a navíc je snad zítra víkend!:-!8-(
    1 7
    Nadja Nadja11. 5. 2018 23:56:51
    mala ale sikovna: píšeš: Děti by měly spát 8-10 hod !!!:-! A v kolik vstáváš - téměř k obědu ?
    4 0

    mala ale sikovna mala ale sikovna(autorka receptu)11. 5. 2018 23:54:08
    magdalenka: Prosím, uvědom si, jaká dnešní doba je. Nevím tedy, kolik ti je let jestli jsi mladá, nebo babička vnoučat, ale vidíš, že každý v mém věku, má v ruce telefon, je na něm do půlnoci. Neříkám, že bych byla nějak moc závislá, ale teď na telefonu prostě jsem.8-( Dnešní moderní doba je prostě posunutá, více lidí ze školy mělo IPhone velký jak prase ve 1.-2. třídě. Kdyby jste viděli na co jsme si hráli ve 4. a 5. třídě!:-//TAHLE DOBA JE PROSTĚ JINÁ AŤ TO CHCETE NEBO NE.:-D:-!
    0 7

    magdalenka magdalenka11. 5. 2018 23:37:06
    mala ale sikovna: A ja som priletela z Marsu.
    2 0

    mala ale sikovna mala ale sikovna(autorka receptu)11. 5. 2018 23:29:23
    magdalenka: Nene, dnešní 12 ti leté dítě v moderní době se v tento čas dívá na televizi, nebo na telefon a nechodí spinkat po večerníčku v 19 hodin.:-D:-D:-D
    1 7

    magdalenka magdalenka11. 5. 2018 23:24:37
    mala ale sikovna: 12 ročné dieťa o tomto čase ešte nespí?
    8 1

    mala ale sikovna mala ale sikovna(autorka receptu)11. 5. 2018 23:21:25
    Nadja: No, jak jsem psala mohl to být překlik na telefonu, nebo automatické nabízení slov při psaní textu...:-//Nebo taky moje chyba no.:-D (Ale říkám, že jsem si to kontrolovala a musela jsem to přehlédnout):-8
    1 3

    Nadja Nadja11. 5. 2018 23:17:19
    hosta: "recept" smazán být nemusí, ale přesunut do diskuze určitě ANO, třeba mezi "Rady pro zdraví". :-O
    - - - - - - - - - - - - - - - - - -
    mala ale sikovna: i ve 12 letech by už každý měl znát vyjmenovaná slova (myslím, že se stále učí ve třetí třídě, tedy v 9 letech), psaní i-y, s-z (strácel-ztrácel) atd.
    3 0

    mala ale sikovna mala ale sikovna(autorka receptu)11. 5. 2018 23:16:34
    magdalenka: Jasně..:-D
    1 1

    mala ale sikovna mala ale sikovna(autorka receptu)11. 5. 2018 23:15:28
    Majkaa: Hele, nevím jak ty, ale já si myslím, že i v dnešní moderní době můžou být geniálnější děti ať jim je klidně 6 let, nemyslíš? A to že tam mají pravopisnou chybu může být překlik nebo automatické nabízení slov v telefonu (když na něm tedy recept píšeš).8-(8-(8-
    1 2

    Majkaa Majkaa11. 5. 2018 21:30:57
    Tohle nejsou myšlenky 12 ti leté:-O navíc dnešní mládež píše na úplně jiné portály:-( Souhlasím s Magdalenkou, tento portál je o vaření:-(
    3 0

    magdalenka magdalenka11. 5. 2018 21:13:14
    srettka: géniovia niekedy majú hlboké myšlienky, ale neovládajú pravopis.:-D
    5 0

    hosta hosta(moderátorka)11. 5. 2018 20:22:00
    casino: já ne, to je rozhodnutí vyšší moci;-) - pro mne jsou takovéto "hlubokomyslné" úvahy příliš prvoplánové a jednoduché, asi jako spamy v mailové poště;-)
    9 0

    casino casino11. 5. 2018 19:14:16 smazat
    hosta:
    No, nevím nevím, zda jste neotevřela Pandořinu skříňku
    4 0

    mala ale sikovna mala ale sikovna(autorka receptu)11. 5. 2018 18:53:45 smazat
    srettka: No, no..:-O
    2 7

    srettka srettka11. 5. 2018 18:38:54 smazat
    mala ale sikovna: Tedy na 12let takové hluboké myšlenky?:-O pak máme zřejmě tu čest s budoucím géniem :-D:yes:
    10 0


    mala ale sikovna mala ale sikovna(autorka receptu)11. 5. 2018 17:40:05
    hosta: Děkuji za opravení pravopisných chyb. Je mi 12, tak tedy doufám že ostatní chyby pochopili. A u toho upravování jsem to myslela tak, že neupravovat slova,věty v textu.. :-p
    1 7

    hosta hosta(moderátorka)11. 5. 2018 15:27:27
    Smazán není, nebude, považujme tedy to, co by se hodilo více do osobního blogu dvanáctileté:-? autorky, za jakési "zpestření":-). Pravopisné chyby jsem opravila - v rámci možností.
    8 1

    Simona Skolakova Simona Skolakova11. 5. 2018 14:06:58
    mala ale sikovna:Toto není recept k vaření,když už,tak bych ho dala do diskuze,ale tady zůstat nemůže,to jistě pochopíte.Nedivte se,až bude smazán;-)
    2 6

    magdalenka magdalenka11. 5. 2018 13:59:36
    Myslím, že tento "recept" tu nemá čo robiť. Tento web je o varení.
    12 4

    mika59 mika5911. 5. 2018 06:02:56
    "Recept" zajímavý, ale pro úplně jiné stránky..:-K
    4 0

    zizala zizala11. 5. 2018 05:41:45
    Věta - neupravujte mi recept - se mi nelíbí. Jsou tam pravopisné chyby a ty by v žádném veřejném textu neměly být.

    Jinak mám poznámku k obsahu. Víc, než smysl pro humor bych ve svém věku viděla jako důležitější udržet si pozitivní myšlení a optimismus. Někdy je to moc těžké.
    6 0

    mala ale sikovna mala ale sikovna(autorka receptu)11. 5. 2018 00:29:57
    srettka: Jo já vím já vím, ale vzalo mi to tak jsem šťastná. Uvidím názory dalších..:-8:-)



    srettka srettka11. 5. 2018 00:22:47 smazat
    No, podstata a myšlenka jsou dobré, i se s tím dá souhlasit. Leč ingredienčně se to bohužel vymyká zdejším podmínkám. Takže "receptu" dávám pár hodin životnosti.
    7 0

  • pozitivní myšlení
    dostatečný spánek
    smysl pro humor
    zdravá strava
    pitný režim
    sport
    radost z maličkostí
    láska
    rodina
    domácí
    mazlíček
    štěstí
    (věc, kterou máte rádi a dělá vás šťastnými)


    1.Když ráno vstanete, sedněte si na místo, kde vám je příjemně...


    2.Zavřete oči, nevnímejte okolí a zamyslete se nad tímto:


    3.Začněme s první "surovinou", tedy POZITIVNÍ MYŠLENÍ. Uvědomte si, co vás čeká celý den (mladší např. škola, starší např. práce) a vyhledejte si na tom to pozitivní: škola-vědomosti, práce-výdělek peněz.
    Řekněte si, co si z toho do života můžete odnést. Škola-vědomosti->můžete být vědec
    Práce-peníze->můžete jet na dovolenou..


    4.Další "surovinou" je DOSTATEČNÝ SPÁNEK, který je hrozně moc důležitý pro náš organismus. Kdybychom nespali, nenabrali bychom novou energii na následující den a náš organismus by ztrácel síly, až by postupně přestával fungovat.
    Proto by:
    Děti měly spát 8-10 hod
    Dospělí měli spát 6-8 hod


    5.Jako další "surovinu" máme SMYSL PRO HUMOR. Tato věc je v životě nesmírně důležitá, protože jinak by byl náš život smutný a o ničem. Ten kdo má smysl pro humor je veselý, rád vtípkuje, má veselý pohled na svět... Jste takoví i vy?


    6."Surovina" ZDRAVÁ STRAVA je také hodně důležitá. Pokud nebudeme jíst zdravě, ztloustneme, budeme mít cukrovku apod.
    Neříkám.. 3x za týden si můžete nějakou sladkůstku dát - tělo potřebuje cukry, ale nejezte např. čokoládu po celý den..
    Co se doporučuje, je ovoce, zelenina, celozrnné pečivo, maso..


    7.Poslední "surovina" kterou si dneska probereme je PITNÝ REŽIM. Ten je stejně tak důležitý jako zdravá strava. Pít se musí hodně, obzvlášť v létě kdy je horko a my tekutinu co vypijeme, většinou vypotíme.
    Denně vypijeme cca 3 litry tekutin, z toho většina jsou nápoje, potom tekutina v potravinách. Do dobrého dne je toto důležité..

    POKRAČOVÁNÍ PŘÍŠTĚ!

  • 1 2 3 4 5

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo