Nové příspěvky diskuze

        Příspěvky fóra: všechny | pouze poslední
  • j222prokop: https://tatogroup.com/cs/1563-kuchyn-a-jidelna

  • ahoj všem, loni jsem zařizoval domácnost a s přítelkyní jsme přemýšleli o vybavení kuchyně včetně pánviček, jídelních setů, hrnců apod. Řekli jsme si, že budeme kupovat raději kvalitnější, pánve jsme kupovali na
    https://tatogroup.com/cs/1563-kuchyn-a-jidelna a jsme s nim spokojení.

  • Dávám jako rozklikávací:
    https://www.atranet.cz/dvouhridelovy-odstavnovac-g...

  • Jižanka Jižanka(neregistrovaná)

    Doporučili byste mi prosím odšťavňovač? Uvažuju o tomto - https://www.atranet.cz/dvouhridelovy-odstavnovac-green-star-elite/d-70309-3 momentálně je to jediný obchod, co prodává za tak dobrou cenu. Máte ho doma?

  • magdalenka: já to mám zase obráceně - přítel chce větší rohlíčky (těch malých prý si musí vzít hrst, aby věděl, že má něco v puse) a tak začnu velkými, ale na konci plechu jsem zase u těch mých malých. :-D

  • Též se přidávám k těm, kdo nerad obaluje. Proto jsem vymyslela "zlepšovák". Na menší kulatou formu nasypu slabou vrstvu moučkového cukru. Pak vychladlé rohlíčky podebírám z plechu špachtlí a pokládám je do formy. Poté vezmu malé sítko, do něj dám cukr a mírným poklepáním na něj rohlíčky pocukruji. Pro mě je toto "obalení" dostačující, navíc to jde docela rychle, tak to vyzkoušejte. Předem do moučkového cukru přidám asi 1 lžíci vanilkového, který mám též vlastní výroby, každý zná, do cukru krupice dám do skleničky nakrájený vanilkový lusk a cukr dle potřeby dosypávám. Tento vanilkový cukr ten moučkový pěkně provoní a ještě ho i provzdušní, tak tolik cukru na rohlíčcích neulpí ;-):-):-K

  • Nadja: ja som si prečítala tvoj recept, preto vravím, že pri tom 65. kuse by som stratil nervy. Trpezlivosť nie je moja najsilnejšia stránka. Obdivujem, aké ich máš rovnaké, všetky ako jeden. Ja obyčajne začnem malým a končím veľkým...:-8

  • hosta: rohlíčky obaluji jen trochu prochladlé, jinak se hodně lámou. Je fakt, že se na ně nalepí hodně cukru.
    magdalenka: dělám je hodně malinkaté, takže cca 100 ks. A 5 dávek - to je jen z 1/2 kg mouky !!!! Podle mne je to jedno z nejrychlejších cukroví. Žádně vyvalování a vykrajování, žádné plnění formiček, .....

  • 100 ks z jednej dávky...ja by som prišla o nervy už pri šesťdesiatom piatom...:-D:-D:-D

  • Nadja: a máš vánoce hned ;-) Já je neobaluji hned z plechu po pečení, to se mi zdá, že se díky horkému tuku moc oblebtají. Nechávám trochu zchladnout a skoro studené sypu do mísy s cukrem, proklepu v dlaních větší množství a jsou tak akorát :-) - no, každý má už své ověřené postupy. Ale pět dávek - to by mne přestalo bavit hned :-)

  • ;-) I když je léto, budu rohlíčky dělat na příští sobotu kamarádovi k narozeninám.
    Rohlíčky dělám docela ráda, ale nenávidím to obalování v cukru, takže odmítám dělat najednou víc než 1 dávku (ze 100 g mouky) na 1 plech a peču s nějakým dalším cukrovím. Obvykle dělám 5 dávek. Když je pečení takto rozdělené po troškách, tak je to hned hotové, dřív, než mne to přestane bavit.
    :-O Těsto mám takové, že se nesmí nechat odležet do druhého dne, jinak příliš ztuhne, drolí se a vůbec se s ním nedá pracovat. Obvykle hned po zadělání těsta tvaruji rohlíčky, jen někdy se mi stane, že vlivem tepla je těsto příliš měkké a lepí se - potom ho dám na chvíli do ledničky, aby mírně ztuhlo. Potom jak ten pekař z těsta uštipuji kousky, v dlani uválím kuličku, z ní váleček a vytvaruji přímo na plechu.
    https://www.toprecepty.cz/recept/16430-vanilkove-r...

  • fórum: MARMITE

    Nevědouc, co je marmite, jsem trochu googlila a zjistila:
    U následujícího článku jsem brečela smíchy
    http://www.martinhorsky.cz/britanie-v-utrzcich-nov...
    Mark Wearing z továrny v Midlands, kde se Marmite vyrábí: "Náš výzkum ukazuje, že pokud jste Marmitu nebyli vystaveni do tří let věku, je nepravděpodobné, že by vám chutnal."
    --------------------------------
    https://sk.wikipedia.org/wiki/Marmite
    Marmite je britská nátierka vyrábaná z extraktu kvasníc. Vzniká ako vedľajší produkt pri varení piva. Marmite je lepkavá, tmavo hnedá hmota s veľmi výraznou chuťou, ktorá rozdeľuje názory spotrebiteľov. Slogan spoločnosti vyrábajúcej Marmite znie: „Buď ho miluješ, alebo nenávidíš“.
    --------------------------------
    http://zena-in.cz/clanek/vitaminy-nabita-pomazanka...
    Tradiční britská pomazánka nabitá vitamíny, která se vyrábí od r. 1902. Prý podle spotřebitelů připomíná svou konzistencí tekoucí asfalt, chutí je podobná tradičnímu dochucovadlu polévek a omáček.
    Je zde uvedeno i použití: nejčastěji se ve slabé vrstvě roztírá na tousty s máslem, slané keksy nebo se přikusuje rozetřený Marmite na toastu k fazolím a volskému oku. Podává se i k masům pro zvýraznění chuti nebo se s ní zdobí jednohubky a chlebíčky. Prodává se v Tescu (info z r.2014).

  • Máte někdo zkušenost s mononukleózou ? PORA´DTE, prosím.
    Jedná se mi hlavně o potraviny doporučené x zakázané, ale i o recepty, příp. jídelníček.
    Hledala jsem po netu, ale informace jsou různé, i protichůdné.
    Na jednom webu se uvádí, že důležitou součástí jídelníčku je mléko (polotučné denně 500 ml), na jiném se zase doporučuje mléko odtučněné, a to pouze na přípravu pokrmů.
    U žloutků je to podobné - 1 žloutek denně, jinde max 2 žloutky za týden.
    Tak nevím, co z toho si vybrat.

  • mysulka, maiva, Zdenka1, magdalenka: děkuji vám, moc <3:-*

  • Cathleen, holky už asi všetko napísali, neviem, čo k tomu dodať? Si skvelá pekárka, tvoje knihy sú úžasné, ale hlavne, si skvelý človek. Patríš k ľuďom, ktorým hovorím "soľ zeme". Je mi cťou ťa poznať.

  • 1 2 3 4 5

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo