Tipy na každý den
Dnešní tip pro vás – úterý 14. 10. 2025
Dnes si můžete pochutnat na hrachové polévce s debrecínskými párky. A nejvhodnějším hlavním chodem by mohly být brambory pečené s cibulí a žampiony. Chutnat budou podávané se zeleninovým salátem. A jelikož se letos urodilo hodně jablíček, tak jistě oceníte jeden z našich receptů na koláč.
Dnešní tip pro vás – pondělí 13. 10. 2025
Pořád se ještě dají najít houby a tak vám nabízím jeden z našich receptů na houbovou polévku a taktéž je můžete použít do jednoho z hlavních chodů, který je chodem bezmasým. Ale k dnešní polévce by ponejvíce mohly chutnat kuličky z mixu mletého masa pečené na jednom pekáčku či plechu s dýní a patizonem. Pokrmy z jednoho pekáčku jsou velmi oblíbené a věřím, že vám bude vyhovovat i tento. Jídlo by se dalo podávat ještě třeba s jablečným či hruškovým kompotem, který se může i narychlo uvařit z čerstvého ovoce.
Dnešní tip pro vás – neděle 12. 10. 2025
Pokud byste potřebovali nějakou inspiraci pro dnešní vaření, opět vám nabízím několik receptů na pokrmy, z kterých si můžete složit své dnešní menu. Ke krůtímu vývaru s drožďovými knedlíčky se budou hodit všechny nabízené pokrmy, tak záleží na vaší chuti a možnostech. Sladkou tečkou jsou dnes tartaletky s krémem z pudinku a zakysané smetany.
Dnešní tip pro vás – sobota 11. 10. 2025
Přeji vám hezký víkend. Dnes můžete vyzkoušet houbovou polévku pocházející z maďarské kuchyně a k ní třeba zvolit smažené kuřecí řízečky v bramborákovém těstě. Pokrm bych ještě doplnila čerstvou zeleninou či salátem, třeba z hlávkového zelí. Moučník v dnešní nabídce je z kynutého těsta se švestkami a drobenkou, recept je od známé pekařky a autorky několika kuchařek. Proto věřím, že nezklame.
Dnešní tip pro vás – pátek 10. 10. 2025
Dnes si můžete pochutnat na selské polévce z uzeného masa, zeleniny a krup. Hlavním chodem by k této polévce mohly být nočky s velmi jednoduchou přípravou. Podávat je můžete se zelím nebo brynzou a slaninou. Pokud máte rádi houby, tak právě pro vás je v nabídce další recept, který by se vám mohl líbit. Hovězí maso s houbami bude jistě chutnat báječně, vhodnou přílohou je dušená rýže. A nakonec jsem pro vás vybrala moc hezky vypadající sušenky, které budou ozdobou vašeho stolu. S přípravou budou jistě rády pomáhat i děti.
Dnešní tip pro vás – čtvrtek 9. 10. 2025
Zeleninová polévka nikdy nezklame, tentokrát ji můžete uvařit s pohankou. A k této polévce bych doporučila sladké jídlo, jistě vás lívanečky s jablky nezklamou a budou chutnat nejen dětem. Podávají se potřené povidly či marmeládou s přidáním trošky zakysané smetany nebo jogurtu. Dají se ovšem podávat pouze posypané moučkovým cukrem smíchaným s troškou mleté skořice. Sladkou tečkou by i u vás mohly být muffiny s nasekanou čokoládou a neslazenými burskými oříšky v těstě.
Dnešní tip pro vás – středa 8. 10. 2025
Krupicová polévka s vejcem patří mezi ty nejznámější a dnes si ji můžete připravit. Základem je vývar, který se dá vždy příležitostně uvařit do zásoby a zamrazit pro příští použití. Hlavním chodem k této polévce by mohly být všechny nabízené pokrmy. Fazolové lusky ve smetanové omáčce už vařívaly naše babičky, dají se podávat i s vařeným hovězím masem, ale hodí se i vařené vepřové maso, ovšem libové. Pokud máte rádi smažená jídla, tak si můžete pochutnat na sekaném řízku z vepřového masa s přidáním celeru. S bramborovou kaší a třeba ještě s jablečným kompotem bude chutnat skvěle. Možná se spokojíte jen s dušenou zeleninou, ale nezapomeňte na moučník. Jablková bábovka patří mezi ty vláčnější, pokud vyzkoušíte, napište nám v komentáři pod receptem jak se vám povedla a jak chutnala.
Nejnovější recepty
Domácí jablečný štrúdl se švestkami
Přidáno před 4 hodinami
Jelení závitky
Přidáno před 5 hodinami
Pikantní pečená rajčata
Přidáno před 6 hodinami
Špekovo-papriková pomazánka
Přidáno před 6 hodinami
Cuketovo-kedlubnová polévka
Přidáno před 7 hodinami
Domácí kečup z trouby (méně pracný)
Přidáno před 7 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více