Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tipy na každý den

Marie

Dnešní tip pro vás – čtvrtek 11. 12. 2025

Dnes jsem pro vás opět vybrala několik receptů k vyzkoušení. Polévku byste si mohli uvařit z fazolí, pohanky a zeleniny. Polévka je bez zahuštění moukou, ale pokud jste zvyklí, použít ji můžete. Hlavním chodem by mohla být přírodní vepřová krkovička s celerovou remuládou (salátem). Vhodnou přílohou budou vařené brambory. A nakonec si můžete upéct crinkles, neboli popraskané sušenky. Více si o nich můžete přečíst v naší sekci Tipy a triky tady.

Dnešní tip pro vás – středa 10. 12. 2025

Pro dnešní vaření je v nabídce sytější frankfurtská polévka a k ní se budou báječně hodit pečené čočkové karbanátky, ale taktéž těstoviny se zeleninou. Pokud máte rádi perníky, tak ho vyzkoušejte upéct s přidáním dýňového pyré. Dejte nám pak v komentáři pod receptem vědět, jak vám chutnal.

Dnešní tip pro vás – úterý 9. 12. 2025

Dnes byste si mohli pochutnat na hovězím vývaru s hlívovými nočky. A pokud by hlavním chodem mohl být bezmasý pokrm, tak růžičková kapusta s mandlemi a parmazánovou krustou bude dobrou volbou. Vhodnou přílohou budou vařené brambory maštěné máslem a třeba ještě jablečný či hruškový kompot. Moučník jsem pro vás vybrala celkem nenáročný, jedná se o vafle s povidly a šlehačkou.

Dnešní tip pro vás – pondělí 8. 12. 2025

Přeji vám hezký den. Pro dnešní pondělní vaření je v nabídce polévka z květáku a fenyklu, květák se mimo sezónu dá použít i mražený. Hlavním chodem by mohlo být jak luštěninové jídlo, tak i vepřová játra se slaninou a smetanou. Moc dobře bude chutnat s pečenými brambory s kmínem a cibulí. Pokud pečete vánoční cukroví a máte už nadbytek bílků, tak je můžete použít na bílkový chlebíček. Dejte nám pak v komentáři pod receptem vědět, jak se vám podařil a jak chutná.

Dnešní tip pro vás – neděle 7. 12. 2025

Pro dnešní nedělní vaření jsem pro vás vybrala jeden z našich receptů na krémovou polévku, tentokrát z mrkve a dýně. Polévka je zjemněná smetanou. Hlavním chodem by mohlo být nadívané hovězí hrudí, ale pokud máte rádi smažená jídla, tak jistě zvolíte plněné kuřecí řízky. Dnešní moučník připravíte z listového těsta, pudinkového krému a šlehačky. Chutnat bude naprosto báječně.

Dnešní tip pro vás – sobota 6. 12. 2025

Přeji vám hezký víkend. Jestli máte rádi králičí maso, tak si dnes můžete připravit jak vývar se zeleninou a strouháním, tak i hlavní chod. Králičí stehna nadivoko budou chutnat s kynutým houskovým či karlovarským knedlíkem. A nakonec moučník, dnes koláč ze strouhaného těsta s tvarohovou náplní. Pokud necháte koláč odležet, tak hezky zvláční.

Dnešní tip pro vás – pátek 5. 12. 2025

Pokud nevíte, co byste dnes uvařili, opět jsem pro vás vybrala několik receptů pro inspiraci. Polévku připravíte z brambor a sušených hub a k tého polévce se jako hlavní chod budou opět hodit všechny nabízené pokrmy. Pokud máte rádi sladká jídla, tak si jistě vyberete palačinky s ořechovou náplní. Nezapomeňte na moučník a upečte dětem tzv. pajtáše z kynutého těsta. Jistě je Mikuláš a i čert, z kterého nejde strach a je k snědku potěší.

Naposledy jste si prohlédli