Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tipy na každý den

Marie

Dnešní tip pro vás – středa 12. 2. 2025

Pro dnešní den je v nabídce recept na fazolovou polévku, tentokrát z bílých fazolí. A k této polévce se bude ponejvíce hodit smažený hermelín v bramborákovém těstíčku. Vhodná je zeleninová příloha. Moučníkem jsou křupavé vafle, které si pak na povrchu dozdobíte vším, co máte rádi. Pokud některý z receptů budete chtít zhodnotit i slovně, napište nám k němu komentář.

Dnešní tip pro vás – úterý 11. 2. 2025

I rajčatová polévka v jednoduché úpravě bude chutnat naprosto skvěle, dnes můžete vyzkoušet jednu z nich. K této polévce jsem pro vás vybrala zapečené brambory připravené podle Štefana Margity. Ale chutnat by vám mohl taktéž druhý z pokrmů. Ne každý má rád játra, ale můžete případně alespoň vyzkoušet. Moučníkem je drobenkový koláč s jablky a jistě oceníte, že nemusíte vyvalovat těsto. Je dobré ho nechat odležet, kdy moučník zvláční.

Dnešní tip pro vás – pondělí 10. 2. 2025

V začátku nového týdne byste mohli vyzkoušet česnekovou polévku s bílkovou jíškou a pak bych doporučila fazolové lusky na smetaně podávané s bramborem a vařeným hovězím masem. Pokud zvolíte bramborové knedlíky plněné uzeným masem, tak budou chutnat přelité osmaženou cibulkou jak se zelím, tak i špenátem. Dnešní moučník s efektním mramorováním připravíte v dortové formě.

Dnešní tip pro vás – neděle 9. 2. 2025

Dýňová polévka chutná i ve velmi jednoduché úpravě, možná si ji dnes uvaříte. A k této polévce se hodí všechny nabízené pokrmy. Pomyslnou sladkou tečkou nakonec jsou báječné ananasové řezy s kokosem. I když jsou s trochu náročnější přípravou, tak jistě stojí za vyzkoušení.

Dnešní tip pro vás – sobota 8. 2. 2025

Přeji vám hezký víkend. Pro dnešní den jsem pro vás k vyzkoušení vybrala recept na kuřecí vývar s netradičními taštičkami s brokolicí. A k této polévce se bude ponejvíce hodit smažený kuřecí řízek plněný sýrovou náplní ochucenou kari kořením. Vhodnou přílohou je bramborová kaše a třeba mrkvový salát

Dnešní tip pro vás – pátek 7. 2. 2025

Dnešní polévka je pouze z několika ingrediencí, hlavně budete potřebovat sušené houby a kroupy. I když se kroupy předem namáčejí, tak se déle vaří a je možné cíleně uvařit větší množství a část pak zamrazit pro příští použití. Hlavním chodem by mohl být jak domažlický bramborák se škvarky, tak i pečené kuřecí paličky podávané s bramborovou přílohou nebo i rýží a zeleninovým salátem. A nakonec vám nabízím jeden z našich receptů na donuty, který snad využijete a vyzkoušíte.

Dnešní tip pro vás – čtvrtek 6. 2. 2025

Pro dnešní den jsem pro vás vybrala jednu sytější zeleninovou polévku s pohankou a hlavním chodem by mohly být buchtičky s vanilkovým pudinkem. Chutnají nejen dospělým, ale obzvlášť dětem. Dalším pokrmem v nabídce jsou těstoviny zapečené s kuřecím masem a bešamelem bez přidaných vajíček. Možná vám tento pokrm bude vyhovovat více. A nakonec si můžete pochutnat na kakaových vaflích s banánem.