Tipy na každý den
Dnešní tip pro vás – pátek 14. 11. 2025
Pro páteční vaření jsem pro vás vybrala jeden z našich receptů na zeleninovou polévku a báječným hlavním chodem k této polévce bude sladké jídlo. Nudle zapečené s tvarohem a jablky budou chutnat nejen dětem, ale i dospělým. Dnešní moučník připravíte z kynutého těsta, vyzkoušejte bábovku s perníkovou náplní.
Dnešní tip pro vás – čtvrtek 13. 11. 2025
Někdy potřebujeme mít navařeno rychle, tak dnes můžete vyzkoušet jednu z našich polévek. Vývar doporučuji mít vždy k dispozici v mrazničce. Pokud by vám nevadil bezmasý hlavní chod, tak pečené brambory se žampiony budou dobrou volbou. Podávat je můžete ještě se zeleninovým salátem. Sladkou tečkou jsou muffiny, tentokrát podzimní z dýně.
Dnešní tip pro vás – středa 12. 11. 2025
Bramborová polévka se dá uvařit na mnoho způsobů, dnes vám k vyzkoušení nabízím jeden z našich receptů. Věřím, že vám bude chutnat. A báječným hlavním chodem k této polévce budou dýňové lasagne. Pokud některý z receptů využijete a pokrm zrealizujete, napište nám v komentáři pod receptem, jak vám chutnalo. Přidat můžete i vlastní foto daného pokrmu.
Dnešní tip pro vás – úterý 11. 11. 2025
Na dnešní den připadá svátek svatého Martina a už tradičně se v tento den peče husa. Vybrala jsem pro vás jeden z našich receptů s podrobnějším postupem jak na pečenou husu, tak i na přípravu zelí a knedlíků. Polévku můžete připravit z husích drobů. Pro ty z vás, kteří husu nesehnali mám recept na pečené kuře, alespoň trochu připomínající husu. Klasickým moučníkem pro dnešní den jsou martinské podkovy, nabízím vám jeden z osvědčených receptů od známé pekařky a autorky několika kuchařek. Vyzkoušejte.
Dnešní tip pro vás – pondělí 10. 11. 2025
V začátku nového týdne můžete uvařit čočkovou polévku s kořenovou zeleninou. K ní se budou opět hodit všechny nabízené pokrmy, ale pokud byste potřebovali jídlo s jednoduchou přípravou, tak zapečené rybí filé bude dobrou volbou. Vhodnou přílohou je bramborová kaše či vařené brambory a přidala bych ještě zeleninový salát. Mohl by to být třeba salát mrkvový. Moučníkem je koláč plný jablek, vyzkoušejte upéct podle receptu našich babiček.
Dnešní tip pro vás – neděle 9. 11. 2025
Pro dnešní nedělní vaření jsem pro vás vybrala polévku z vepřových kostí a žebra. Polévka se podává s nudlemi, ale můžete připravit třeba i domácí strouhání či nočky. A moc dobrým hlavním chodem by k této polévce bylo vepřové ragú s karamelizovaným jablkem. Vhodnou přílohou jsou opečené brambory a nebo rýže. A sladkou tečkou nakonec jsou báječné koláčky z kynutého těsta plněné tvarohovou nádivkou.
Dnešní tip pro vás – sobota 8. 11. 2025
Přeji vám hezký víkend. Dnes jsem pro vás k vyzkoušení vybrala staročeskou křenovou polévku a k ní se budou jako hlavní chod hodit všechny nabízené pokrmy. A nakonec moučník, i vy si můžete pochutnat na řezech s lahodným jablečným krémem nahoře. Dejte nám pak v komentáři pod receptem vědět, jak se vám podařily a jak chutnaly.
Nejnovější recepty
Sekaný řízek se sýrem
Přidáno před 3 hodinami
Ovesné sušenky s jablkem a ořechy
Přidáno před 3 hodinami
Rýžový nákyp
Přidáno před 4 hodinami
Sýrový špíz 4 druhy sýrů
Přidáno před 5 hodinami
Pečená křídla a šťouchačky se slaninou
Přidáno před 6 hodinami
Bramborové knedlíky plněné uzeným s kysaným zelím podle Honzy Punčocháře
Přidáno před 7 hodinami