Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tipy na každý den

Marie

Dnešní tip pro vás – pondělí 17. 11. 2025

Přeji vám hezký sváteční den. Dnes byste mohli vyzkoušet kuřecí polévku s vaječnými knedlíčky a hlavním chodem by mohly být řízky v sýrovém těstíčku, taktéž z kuřecího masa. Nejvhodnější přílohou bude bramborová kaše, ale řízky budou chutnat i s vařenými či mačkanými brambory. Pokrm bych ještě doplnila zeleninovým salátem či kompotem. Moučník připravíte z odpalovaného těsta, věnečky s pudinkovou náplní vám budou jistě chutnat.

Dnešní tip pro vás – neděle 16. 11. 2025

V dnešní nabídce najdete polévku z hlávkového zelí a pokud máte rádi vnitřnosti, tak si jistě vyberete vepřová játra na slanině. Vhodnou přílohou bude houskový kynutý knedlík, ale hodí se i dušená rýže. Možná ale budete chtít vyzkoušet pikantní pokrm s bramboráčky, který ještě v nedávné době nesměl chybět na jídelníčku v žádné lidové restauraci. Nezapomeňte na moučník, vypadá skvěle a jistě bude moc dobrou tzv. sladkou tečkou nakonec.

Dnešní tip pro vás – sobota 15. 11. 2025

Přeji vám hezký víkend. Pokud stále přemýšlíte nad tím, co byste dnes uvařili, opět vám nabízím několik receptů na pokrmy, z kterých si můžete složit své dnešní menu. Česneková polévka je zjemněná smetanou a hlavním chodem by mohla být jehla s vepřovým masem a slaninou. Moučník jsem pro vás vybrala s rychlou a nenáročnou přípravou, vafle si už jistě dozdobíte podle svých zvyklostí vším, co máte rádi.

Dnešní tip pro vás – pátek 14. 11. 2025

Pro páteční vaření jsem pro vás vybrala jeden z našich receptů na zeleninovou polévku a báječným hlavním chodem k této polévce bude sladké jídlo. Nudle zapečené s tvarohem a jablky budou chutnat nejen dětem, ale i dospělým. Dnešní moučník připravíte z kynutého těsta, vyzkoušejte bábovku s perníkovou náplní.

Dnešní tip pro vás – čtvrtek 13. 11. 2025

Někdy potřebujeme mít navařeno rychle, tak dnes můžete vyzkoušet jednu z našich polévek. Vývar doporučuji mít vždy k dispozici v mrazničce. Pokud by vám nevadil bezmasý hlavní chod, tak pečené brambory se žampiony budou dobrou volbou. Podávat je můžete ještě se zeleninovým salátem. Sladkou tečkou jsou muffiny, tentokrát podzimní z dýně.

Dnešní tip pro vás – středa 12. 11. 2025

Bramborová polévka se dá uvařit na mnoho způsobů, dnes vám k vyzkoušení nabízím jeden z našich receptů. Věřím, že vám bude chutnat. A báječným hlavním chodem k této polévce budou dýňové lasagne. Pokud některý z receptů využijete a pokrm zrealizujete, napište nám v komentáři pod receptem, jak vám chutnalo. Přidat můžete i vlastní foto daného pokrmu.

Dnešní tip pro vás – úterý 11. 11. 2025

Na dnešní den připadá svátek svatého Martina a už tradičně se v tento den peče husa. Vybrala jsem pro vás jeden z našich receptů s podrobnějším postupem jak na pečenou husu, tak i na přípravu zelí a knedlíků. Polévku můžete připravit z husích drobů. Pro ty z vás, kteří husu nesehnali mám recept na pečené kuře, alespoň trochu připomínající husu. Klasickým moučníkem pro dnešní den jsou martinské podkovy, nabízím vám jeden z osvědčených receptů od známé pekařky a autorky několika kuchařek. Vyzkoušejte.

Naposledy jste si prohlédli