Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tipy na každý den

Marie

Dnešní tip pro vás – pátek 26. 12. 2025

Druhý svátek vánoční, svátek svatého Štěpána. Dnes by mohl přijít k chuti hovězí vývar s játrovými knedlíčky a štěpánská hovězí pečeně. Připravte si k ní houskové kynuté knedlíky podle některého z našich receptů. Přeji vám krásný sváteční den.

Dnešní tip pro vás – čtvrtek 25. 12. 2025

Na dnešek připadá Boží hod vánoční a snad si vyberete z dnešní nabídky pokrmů a složíte si z nich své sváteční menu. Přeji vám krásný sváteční den prožitý v kruhu svých nejbližších.

Dnešní tip pro vás – středa 24. 12. 2025

Dnes je Štědrý den a nabízím vám klasiku, která se připravuje v mnoha rodinách. V každé rodině ale podle toho „svého“ receptu. Je mnoho variant jak na rybí polévku, tak i na bramborový salát. V některých rodinách jsou i jiné zvyklosti. Přeji vám krásné a pohodové Vánoce, prožité hlavně ve zdraví. Vaše Marie.

Dnešní tip pro vás – úterý 23. 12. 2025

Dnes vám opět nabízím několik receptů na pokrmy, z kterých si můžete složit své dnešní menu. Pokud si vyberete fazole, tak byste je mohli podávat i s klobásou nebo uzeným masem a k nim přikusovat chléb. K dnešní polévce se ale hodí i flíčky s tvarohem a jablky. Jestli budete chtít upéct domácí vánočku, vybrala jsem pro vás jeden z našich receptů, podle kterého se vám jistě povede. Recept je od známé pekařky a autorky několika kuchařek. Pokud byste ale raději chtěli upéct vánočku ve formě, tady je recept na jednu z nich, opět od stejné autorky.

Dnešní tip pro vás – pondělí 22. 12. 2025

Možná dnes dostanete chuť na brokolicovou polévku, hodily by se k ní i krutony z bílého pečiva. Pokud potřebujete hlavní chod s rychlejší přípravou, tak jistě zvolíte minutkový kuřecí guláš. Vhodnou přílohou je chléb, rýže nebo i vařené brambory. Ale jestli byste chtěli upřednostnit pokrm z vepřového masa, tak je taktéž s nenáročnou přípravou, jedná se o pokrm z jednoho pekáčku zároveň i s přílohou. Dnešní tzv. sladkou tečkou je kořením vonící perníkový závin s povidly.

Dnešní tip pro vás – neděle 21. 12. 2025

Přeji vám hezkou čtvrtou adventní neděli. Dnes můžete uvařit vývar z hovězího žebra a nebo jiného druhu hovězího masa a kostí. Maso pak budete podávat k fazolkám na smetaně. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory. Jako moučník jsem dnes pro vás vybrala malé kynuté štoličky, které je možno upéct i v hrnku a dát někomu milému i s tímto hrnkem jako dárek. Stačí pak jen po vychladnutí zabalit do celofánu a převázat stuhou. Třeba se vám bude tento recept hodit a využijete ho.

Dnešní tip pro vás – sobota 20. 12. 2025

Pro dnešní vaření jsem pro vás vybrala zase jednu z krémových polévek a k této polévce bych dnes doporučila připravit kuřecí řízky v parmezánové strouhance pečené v troubě. Pochutnáte si na nich s bramborovou kaší nebo vařenými brambory a zeleninovým salátem. Moučníkem je zase trochu jiný jablečný štrúdl, ne zcela uzavřený. Vyzkoušejte a dejte nám v komentáři vědět, jak se vám podařil a jak chutnal.