Tipy na každý den
Dnešní tip pro vás – sobota 15. 11. 2025
Přeji vám hezký víkend. Pokud stále přemýšlíte nad tím, co byste dnes uvařili, opět vám nabízím několik receptů na pokrmy, z kterých si můžete složit své dnešní menu. Česneková polévka je zjemněná smetanou a hlavním chodem by mohla být jehla s vepřovým masem a slaninou. Moučník jsem pro vás vybrala s rychlou a nenáročnou přípravou, vafle si už jistě dozdobíte podle svých zvyklostí vším, co máte rádi.
Dnešní tip pro vás – pátek 14. 11. 2025
Pro páteční vaření jsem pro vás vybrala jeden z našich receptů na zeleninovou polévku a báječným hlavním chodem k této polévce bude sladké jídlo. Nudle zapečené s tvarohem a jablky budou chutnat nejen dětem, ale i dospělým. Dnešní moučník připravíte z kynutého těsta, vyzkoušejte bábovku s perníkovou náplní.
Dnešní tip pro vás – čtvrtek 13. 11. 2025
Někdy potřebujeme mít navařeno rychle, tak dnes můžete vyzkoušet jednu z našich polévek. Vývar doporučuji mít vždy k dispozici v mrazničce. Pokud by vám nevadil bezmasý hlavní chod, tak pečené brambory se žampiony budou dobrou volbou. Podávat je můžete ještě se zeleninovým salátem. Sladkou tečkou jsou muffiny, tentokrát podzimní z dýně.
Dnešní tip pro vás – středa 12. 11. 2025
Bramborová polévka se dá uvařit na mnoho způsobů, dnes vám k vyzkoušení nabízím jeden z našich receptů. Věřím, že vám bude chutnat. A báječným hlavním chodem k této polévce budou dýňové lasagne. Pokud některý z receptů využijete a pokrm zrealizujete, napište nám v komentáři pod receptem, jak vám chutnalo. Přidat můžete i vlastní foto daného pokrmu.
Dnešní tip pro vás – úterý 11. 11. 2025
Na dnešní den připadá svátek svatého Martina a už tradičně se v tento den peče husa. Vybrala jsem pro vás jeden z našich receptů s podrobnějším postupem jak na pečenou husu, tak i na přípravu zelí a knedlíků. Polévku můžete připravit z husích drobů. Pro ty z vás, kteří husu nesehnali mám recept na pečené kuře, alespoň trochu připomínající husu. Klasickým moučníkem pro dnešní den jsou martinské podkovy, nabízím vám jeden z osvědčených receptů od známé pekařky a autorky několika kuchařek. Vyzkoušejte.
Dnešní tip pro vás – pondělí 10. 11. 2025
V začátku nového týdne můžete uvařit čočkovou polévku s kořenovou zeleninou. K ní se budou opět hodit všechny nabízené pokrmy, ale pokud byste potřebovali jídlo s jednoduchou přípravou, tak zapečené rybí filé bude dobrou volbou. Vhodnou přílohou je bramborová kaše či vařené brambory a přidala bych ještě zeleninový salát. Mohl by to být třeba salát mrkvový. Moučníkem je koláč plný jablek, vyzkoušejte upéct podle receptu našich babiček.
Dnešní tip pro vás – neděle 9. 11. 2025
Pro dnešní nedělní vaření jsem pro vás vybrala polévku z vepřových kostí a žebra. Polévka se podává s nudlemi, ale můžete připravit třeba i domácí strouhání či nočky. A moc dobrým hlavním chodem by k této polévce bylo vepřové ragú s karamelizovaným jablkem. Vhodnou přílohou jsou opečené brambory a nebo rýže. A sladkou tečkou nakonec jsou báječné koláčky z kynutého těsta plněné tvarohovou nádivkou.
Nejnovější recepty
Těstoviny s kořeněnou dýní
Přidáno před 6 hodinami
Jablečné lívanečky podle Anety Vignerové
Přidáno před 7 hodinami
Kuřecí maso se žampiony a zeleninou na másle
Přidáno před 8 hodinami
Tři druhy knedlíků podle Honzy Punčocháře
Přidáno před 8 hodinami
Bramboračka s hlívou ústřičnou
Přidáno před 9 hodinami
Krůtí na medu
Přidáno před 18 hodinami