Tipy na každý den
Dnešní tip pro vás – čtvrtek 13. 11. 2025
Někdy potřebujeme mít navařeno rychle, tak dnes můžete vyzkoušet jednu z našich polévek. Vývar doporučuji mít vždy k dispozici v mrazničce. Pokud by vám nevadil bezmasý hlavní chod, tak pečené brambory se žampiony budou dobrou volbou. Podávat je můžete ještě se zeleninovým salátem. Sladkou tečkou jsou muffiny, tentokrát podzimní z dýně.
Dnešní tip pro vás – středa 12. 11. 2025
Bramborová polévka se dá uvařit na mnoho způsobů, dnes vám k vyzkoušení nabízím jeden z našich receptů. Věřím, že vám bude chutnat. A báječným hlavním chodem k této polévce budou dýňové lasagne. Pokud některý z receptů využijete a pokrm zrealizujete, napište nám v komentáři pod receptem, jak vám chutnalo. Přidat můžete i vlastní foto daného pokrmu.
Dnešní tip pro vás – úterý 11. 11. 2025
Na dnešní den připadá svátek svatého Martina a už tradičně se v tento den peče husa. Vybrala jsem pro vás jeden z našich receptů s podrobnějším postupem jak na pečenou husu, tak i na přípravu zelí a knedlíků. Polévku můžete připravit z husích drobů. Pro ty z vás, kteří husu nesehnali mám recept na pečené kuře, alespoň trochu připomínající husu. Klasickým moučníkem pro dnešní den jsou martinské podkovy, nabízím vám jeden z osvědčených receptů od známé pekařky a autorky několika kuchařek. Vyzkoušejte.
Dnešní tip pro vás – pondělí 10. 11. 2025
V začátku nového týdne můžete uvařit čočkovou polévku s kořenovou zeleninou. K ní se budou opět hodit všechny nabízené pokrmy, ale pokud byste potřebovali jídlo s jednoduchou přípravou, tak zapečené rybí filé bude dobrou volbou. Vhodnou přílohou je bramborová kaše či vařené brambory a přidala bych ještě zeleninový salát. Mohl by to být třeba salát mrkvový. Moučníkem je koláč plný jablek, vyzkoušejte upéct podle receptu našich babiček.
Dnešní tip pro vás – neděle 9. 11. 2025
Pro dnešní nedělní vaření jsem pro vás vybrala polévku z vepřových kostí a žebra. Polévka se podává s nudlemi, ale můžete připravit třeba i domácí strouhání či nočky. A moc dobrým hlavním chodem by k této polévce bylo vepřové ragú s karamelizovaným jablkem. Vhodnou přílohou jsou opečené brambory a nebo rýže. A sladkou tečkou nakonec jsou báječné koláčky z kynutého těsta plněné tvarohovou nádivkou.
Dnešní tip pro vás – sobota 8. 11. 2025
Přeji vám hezký víkend. Dnes jsem pro vás k vyzkoušení vybrala staročeskou křenovou polévku a k ní se budou jako hlavní chod hodit všechny nabízené pokrmy. A nakonec moučník, i vy si můžete pochutnat na řezech s lahodným jablečným krémem nahoře. Dejte nám pak v komentáři pod receptem vědět, jak se vám podařily a jak chutnaly.
Dnešní tip pro vás – pátek 7. 11. 2025
Pro dnešní páteční den jsem pro vás vybrala jednu z fazolových polévek, tentokrát s tarhoňou. A pokud máte rádi sladká jídla, tak škubánky s mákem budou dobrou volbou. Tento pokrm by se dal nazvat jídlem našich babiček, vyzkoušejte. Možná ale máte rádi něco masitého, tak snad vám bude spojení vepřového mletého masa s tvarůžky chutnat. Vhodnou přílohou budou vařené brambory nebo bramborová kaše a ještě bych přidala nějaký zeleninový salát, třeba z hlávkového zelí.
Nejnovější recepty
Nakládané tvarůžky
Přidáno před 2 hodinami
Biskupský chlebíček
Přidáno před 4 hodinami
Krůtí játra po zbojnicku
Přidáno před 4 hodinami
Špagety s vepřovým mletým masem
Přidáno před 5 hodinami
Kmínová s mrkví, bramborem a vejcem
Přidáno před 6 hodinami
Segedín se slaninou
Přidáno před 6 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více