Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tipy na každý den

Marie

Dnešní tip pro vás – čtvrtek 30. 11. 2023

Pro dnešní den jsem pro vás vybrala polévku z hlávkového zelí zahuštěnou jíškou. A k této polévce se bude báječně hodit jak sekaná z mixu mletého masa, tak i sladké jídlo. Bramborové šišky určitě občas děláte, tentokrát jsou sypané perníkem. A podle dalšího receptu můžete připravit pomazánku z tepelně upraveného a vychladlého kuřecího masa. Někdy se stane, že maso zbyde a takto ho můžete báječně upotřebit.

Dnešní tip pro vás – středa 29. 11. 2023

Pokud máte rádi dýňové polévky, tak dnes vám nabízím jednu z nich. Je zase trochu jiná, přidávají se do ní i fazole. Možná vám pak bude stačit jen bezmasý pokrm z žampionů, ale v nabídce je i vepřové maso s kapustou. Salát je tentokrát z nevařené červené řepy, můžete vyzkoušet.

Dnešní tip pro vás – úterý 28. 11. 2023

Dnešní polévku uvaříte z pórku, brambor a žampionů. Pokud máte rádi omáčky, tak právě pro vás je v nabídce recept na rajskou omáčku se smaženým karbanátkem z mixu mletého masa. Vhodnou přílohou jsou těstoviny, houskový knedlík, případně i rýže.

Dnešní tip pro vás – pondělí 27. 11. 2023

V začátku nového týdne jsem pro vás vybrala jeden z našich receptů na fazolovou polévku a pokud byste potřebovali nějaký pokrm s nenáročnou přípravou, tak právě pro vás jsou v nabídce opékané brambory na špeku. Možná vám i nějaké vařené brambory zbyly a takto je využijete. Podávejte je s nějakým zeleninovým salátem, třeba z hlávkového či pekingského zelí.

Dnešní tip pro vás – neděle 26. 11. 2023

Pro dnešní nedělní vaření jsem pro vás vybrala jeden z našich báječných receptů na silný kuřecí vývar, tentokrát s knedlíčky z kuřecích jater. Do polévky pak můžete přidat i trošku zvlášť uvařených nudlí. Jako hlavní chod se hodí jak pikantní kuřecí špízy, tak i králík se šalvějovou nádivkou. A tzv. sladkou tečkou je dnes maxi karamelový větrník na plechu. Je sice trochu pracnější, ale o to více si na něm pochutnáte.

Dnešní tip pro vás – sobota 25. 11. 2023

Přeji vám hezký víkend. Možná jste už dlouho nevařili polévku z ovesných vloček a zeleniny, dnes to můžete napravit. A pokud máte v oblibě kuřecí maso, tak vás jistě zaujme recept na smažené vykostěné stehno, které je předem naložené v podmáslí. Připravte si k němu i zelný salát s křenem a pokud byste ještě chtěli nějakou přílohu, tak se budou hodit vařené brambory, případně bramborová kaše. Recept je vhodný i pro naprosté začátečníky.

Dnešní tip pro vás – pátek 24. 11. 2023

Pořád ještě lehce seženete dýni, tak ji můžete použít na polévku ještě i s jinou zeleninou. A k této polévce se budou hodit všechny nabízené pokrmy, tak opět bude záležet na vaší chuti a možnostech. Co se týče moučníku, tak jsem pro vás vybrala jeden recept na koláčky, kde autorka receptu píše, že tyto koláčky velmi dlouho vydrží a jsou velmi křehké. Možná, že se vám recept bude hodit.