Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tipy na každý den

Marie

Dnešní tip pro vás – sobota 11. 10. 2025

Přeji vám hezký víkend. Dnes můžete vyzkoušet houbovou polévku pocházející z maďarské kuchyně a k ní třeba zvolit smažené kuřecí řízečky v bramborákovém těstě. Pokrm bych ještě doplnila čerstvou zeleninou či salátem, třeba z hlávkového zelí. Moučník v dnešní nabídce je z kynutého těsta se švestkami a drobenkou, recept je od známé pekařky a autorky několika kuchařek. Proto věřím, že nezklame.

Dnešní tip pro vás – pátek 10. 10. 2025

Dnes si můžete pochutnat na selské polévce z uzeného masa, zeleniny a krup. Hlavním chodem by k této polévce mohly být nočky s velmi jednoduchou přípravou. Podávat je můžete se zelím nebo brynzou a slaninou. Pokud máte rádi houby, tak právě pro vás je v nabídce další recept, který by se vám mohl líbit. Hovězí maso s houbami bude jistě chutnat báječně, vhodnou přílohou je dušená rýže. A nakonec jsem pro vás vybrala moc hezky vypadající sušenky, které budou ozdobou vašeho stolu. S přípravou budou jistě rády pomáhat i děti.

Dnešní tip pro vás – čtvrtek 9. 10. 2025

Zeleninová polévka nikdy nezklame, tentokrát ji můžete uvařit s pohankou. A k této polévce bych doporučila sladké jídlo, jistě vás lívanečky s jablky nezklamou a budou chutnat nejen dětem. Podávají se potřené povidly či marmeládou s přidáním trošky zakysané smetany nebo jogurtu. Dají se ovšem podávat pouze posypané moučkovým cukrem smíchaným s troškou mleté skořice. Sladkou tečkou by i u vás mohly být muffiny s nasekanou čokoládou a neslazenými burskými oříšky v těstě.

Dnešní tip pro vás – středa 8. 10. 2025

Krupicová polévka s vejcem patří mezi ty nejznámější a dnes si ji můžete připravit. Základem je vývar, který se dá vždy příležitostně uvařit do zásoby a zamrazit pro příští použití. Hlavním chodem k této polévce by mohly být všechny nabízené pokrmy. Fazolové lusky ve smetanové omáčce už vařívaly naše babičky, dají se podávat i s vařeným hovězím masem, ale hodí se i vařené vepřové maso, ovšem libové. Pokud máte rádi smažená jídla, tak si můžete pochutnat na sekaném řízku z vepřového masa s přidáním celeru. S bramborovou kaší a třeba ještě s jablečným kompotem bude chutnat skvěle. Možná se spokojíte jen s dušenou zeleninou, ale nezapomeňte na moučník. Jablková bábovka patří mezi ty vláčnější, pokud vyzkoušíte, napište nám v komentáři pod receptem jak se vám povedla a jak chutnala.

Dnešní tip pro vás – úterý 7. 10. 2025

Možná dnes dostanete chuť na klasickou podzimní polévku z dýně. Vybrala jsem pro vás polévku s velmi jednoduchou přípravou, kterou zvládnou i naprostí začátečníci v kuchyni. A báječným hlavním chodem by mohlo být dušené hovězí maso na špeku s růžičkovou kapustou. Vhodnou přílohou budou mačkané brambory. Možná si ale budete chtít vyzkoušet udělat domácí bramborové noky zapečené s lososem a listovým špenátem. Jistě vás recept nezklame. Nezapomeňte na moučník, dnes to je velmi vláčný koláč z jogurtového těsta s tvarohem a jablky.

Dnešní tip pro vás – pondělí 6. 10. 2025

Pro začátek nového týdne vám nabízím recept na selskou bramborovou polévku. A pokud jste našli nějaké bedly, tak se dají použít i na báječný guláš, který můžete vyzkoušet. Dalším pokrmem je pečené kuře na směsi podzimního ovoce a zeleniny. Chutnat vám bude s vařeným bramborem nebo bramborovým knedlíkem. Moučníkem jsou dnes velice hezky vypadající makové kopretiny z kynutého těsta.

Dnešní tip pro vás – neděle 5. 10. 2025

Pro dnešní nedělní vaření je v nabídce kapustová polévka s knedlíčky z vinné klobásy, základem polévky je drůbeží vývar. A hlavním chodem by mohly být všechny nabízené pokrmy. Tak si jistě vyberete podle své chuti a možností. Sladkou tečkou je známá buchta s pudinkem a zakysanou smetanou, která je velmi vláčná a nikdy nezklame.

Naposledy jste si prohlédli