Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tipy na každý den

Marie

Dnešní tip pro vás – neděle 26. 10. 2025

Dnešní nedělní menu si opět můžete složit z několika nabízených vybraných pokrmů. Pokud máte celého králíka, tak z něj připravíte jak polévku, tak i hlavní chod. Králík na divoko s hruškou a bramborovou přílohou bude chutnat naprosto báječně. A nakonec nezapomeňte na tzv. sladkou tečku, i jemně strouhaná mrkev se dá použít na moučník, který možná zařadíte do svého seznamu oblíbených receptů.

Dnešní tip pro vás – sobota 25. 10. 2025

Přeji vám hezký víkend. Pokud pro dnešní sobotní vaření potřebujete trošku inspirace, opět jsem pro vás vybrala několik receptů, které by se vám mohly líbit. Jestli některý z pokrmů zrealizujete, dejte nám pak v komentáři pod receptem vědět, jak jste byli spokojeni. Přidat můžete i vlastní fotografii daného jídla.

Dnešní tip pro vás – pátek 24. 10. 2025

Pro dnešní páteční vaření jsem pro vás vybrala jednu známou sytější polévku a k ní se jako hlavní chod budou hodit všechny nabízené pokrmy. Možná upřednostníte rýžový nákyp, což ocení hlavně děti. Moučník dnes připravíte z kynutéto těsta a ořechů. Jedná se o šneky a příprava není nijak náročná.

Dnešní tip pro vás – čtvrtek 23. 10. 2025

Pokud i vy máte rádi krémové polévky, tak dnes si můžete na jedné z nich pochutnat. A hlavním chodem by k této polévce mohly být všechny nabízené pokrmy. K podzimu neodmyslitelně patří dýně, které se moc dobře hodí i na přípravu moučníků. Vyzkoušejte dýňový perník a dejte nám pak v komentáři vědět, jak se vám povedl a jak chutnal.

Dnešní tip pro vás – středa 22. 10. 2025

Dnešní polévku uvaříte z mletého masa, nejlépe hovězího. A k této polévce se jako hlavní chod budou ponejvíce hodit bramborové taštičky plněné brynzou a přelité opečenou slaninou a zakysanou smetanou. Pokud ještě stále máte dostatek jablek, tak nakonec můžete zkusit zase trochu jiný jablečný koláč. Dejte nám pak v komentáři vědět, jak se povedl a jak vám chutnal.

Dnešní tip pro vás – úterý 21. 10. 2025

Zeleninové polévky nikdy nezklamou, vyzkoušejte zase jednu z nich. Možná už budete mít chuť na nějakou omáčku, tak ta pórková by vám mohla chutnat. Dá se podávat jak s vařeným hovězím či i libovým vepřovým masem a nebo s vejcem. Vhodnou přílohou jsou kynuté knedlíky, ale i vařené brambory. S brambory hlavně podávejte, pokud se rozhodnete pro vařené vejce. Bábovky bývají ozdobou stolu, v každé kuchyni by měla být nějaká hezká forma. Dnes je v nabídce maková bábovka s hruškami a sušenými brusinkami. Pokud některý z receptů zrealizujete, budeme rádi za komentář a přidané foto daného pokrmu.

Dnešní tip pro vás – pondělí 20. 10. 2025

Pro začátek nového týdne jsem pro vás vybrala několik receptů s jednoduchou přípravou. Někdy se stane, že potřebujeme odlehčenou polévku, ta dnešní je bez tuku a bez zahuštění moukou. A pokud nemáte moc času a potřebovali byste jídlo rychle podávat, tak těstoviny se zelím a slaninou budou velmi dobrou volbou. Sladkou tečkou nakonec jsou muffiny, tentokrát s ovocem. Použít můžete jablka, banán ale i třeba drobné mražené ovoce. Místo ovoce ale můžete zvolit třeba nasekanou čokoládu.

Naposledy jste si prohlédli