Tipy na každý den
Dnešní tip pro vás – pondělí 15. 12. 2025
Přeji vám hezký den. Pro začátek nového týdne je v nabídce polévka z hlávkového zelí, u které jistě oceníte rychlou a nenáročnou přípravu. Dnešním bezmasým a taktéž zároveň i sladkým jídlem je trhanec s jablky podle receptu našich babiček. Můžete vyzkoušet a pokud některý z pokrmů připravíte, recept lze zhodnotit i slovně přidáním komentáře.
Dnešní tip pro vás – neděle 14. 12. 2025
Přeji vám hezkou třetí adventní neděli. Pro dnešní den si můžete k realizaci vybrat vývar z vepřových kostí s domácími nudlemi a jako hlavní chod se bude moc dobře hodit vepřová kotleta smažená v slaninovém těstíčku. Chutnat bude s bramborovou kaší či jinak upravenými brambory a zeleninovým salátem. A pokud pečete cukroví, možná opět máte navíc nějaké bílky, tak jistě uvítáte recept na dnešní moučník, kde je můžete využít.
Dnešní tip pro vás – sobota 13. 12. 2025
Přeji vám hezký víkend. Dnes byste mohli uvařit zase trochu jinou rajskou polévku a k ní se jako hlavní chod budou hodit všechny nabízené pokrmy. Moučník vám dnes nabízím trochu netradiční, jedná se o jednoporcové buchty s krémem připravené v hrníčku. Třeba vám budou takto vyhovovat.
Dnešní tip pro vás – pátek 12. 12. 2025
Pro dnešní páteční den je v nabídce bramborová polévka s kapustičkami a sušenými houbami, která vám jistě bude chutnat. A pokud máte rádi sladká jídla, tak buchtičky s krémem budou dobrou volbou a potěšíte hlavně děti. A nakonec moučník, dnes je to vláčný koláč s jablky a ořechy. Jedná se o tzv. hrníčkový recept, kdy nebudete potřebovat váhu.
Dnešní tip pro vás – čtvrtek 11. 12. 2025
Dnes jsem pro vás opět vybrala několik receptů k vyzkoušení. Polévku byste si mohli uvařit z fazolí, pohanky a zeleniny. Polévka je bez zahuštění moukou, ale pokud jste zvyklí, použít ji můžete. Hlavním chodem by mohla být přírodní vepřová krkovička s celerovou remuládou (salátem). Vhodnou přílohou budou vařené brambory. A nakonec si můžete upéct crinkles, neboli popraskané sušenky. Více si o nich můžete přečíst v naší sekci Tipy a triky tady.
Dnešní tip pro vás – středa 10. 12. 2025
Pro dnešní vaření je v nabídce sytější frankfurtská polévka a k ní se budou báječně hodit pečené čočkové karbanátky, ale taktéž těstoviny se zeleninou. Pokud máte rádi perníky, tak ho vyzkoušejte upéct s přidáním dýňového pyré. Dejte nám pak v komentáři pod receptem vědět, jak vám chutnal.
Dnešní tip pro vás – úterý 9. 12. 2025
Dnes byste si mohli pochutnat na hovězím vývaru s hlívovými nočky. A pokud by hlavním chodem mohl být bezmasý pokrm, tak růžičková kapusta s mandlemi a parmazánovou krustou bude dobrou volbou. Vhodnou přílohou budou vařené brambory maštěné máslem a třeba ještě jablečný či hruškový kompot. Moučník jsem pro vás vybrala celkem nenáročný, jedná se o vafle s povidly a šlehačkou.
Nejnovější recepty
Tvarohová štóla s citronovou polevou podle Josefa Maršálka
Přidáno před 3 hodinami
Rybí polévka s jikrami
Přidáno před 15 hodinami
Bramborové placičky s povidlovou omáčkou
Přidáno před 16 hodinami
Šťouchané brambory s uzeným lososem
Přidáno před 16 hodinami
Halušky s vinnou klobásou
Přidáno před 16 hodinami
Vánočka s Nutellou
Přidáno před 16 hodinami