Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vaříme za stovku: Jak připravit chutné jídlo za málo peněz?

Vaříme za stovku: Jak připravit chutné jídlo za málo peněz?

Potřebujete uvařit večeři nebo oběd, jenže vám už nezbývají peníze? Nezoufejte. I se stovkou můžete v kuchyni něco vykouzlit - a určitě ne jen špagety s kečupem nebo obyčejné toasty. Můžete zkusit například slavné italské spaghetti carbonara, což jsou špagety se slaninou a krémovou omáčkou. Spíš než drahé suroviny je k jejich přípravě potřeba um; stačí pár vteřin vaření navíc a místo hebkých těstovin budete servírovat špagety pokryté zdrclým vajíčkem.

Skvělou levnou dobrotou je fazolový guláš, lidově zvaný kovbojské fazole. Na jeho přípravu stačí dobrá klobása, plechovka fazolí v rajčatové omáčce, cibule a pořádná dávka chilli. Můžete přihodit i kukuřici. Syté jídlo potěší i hladové jedlíky a skvěle se hodí pro táborníky. Pokud si naopak vystačíte jen s malou chuťovkou, upečte si šneky z listového těsta. Hotové, vyválené listové těsto seženete v supermarketu do 40 korun, a pak už je jen na vás, čím jej naplníte. Šneky mohou být slané, třeba s kečupem, šunkou a sýrem, ale také sladké, třeba s marmeládou nebo jen s cukrem a skořicí.

Nevybrali jste si? Inspirujte se dalšími recepty do 100 korun:

Více

1 2 3 4 62 123 184 245

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům