jméno:   heslo:   pamatuj  
Více než  36 000  receptů

Domácí slazené kondenzované mléko

Domácí slazené kondenzované mléko
nahoru
Domácí slazené kondenzované mléko
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučit recept
Doporučit
recept
Poznámka
Moje
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Ostatní

Suroviny:

1 a 1/2 šálku vroucí vody (cca 350ml)
1/4 hrnku margarínu (55g)
2 šálky krupicového cukru (400g)
4 šálky sušeného mléka (480g)

Postup přípravy receptu

Do mixéru nalejeme horkou vodu, přidáme margarín a nasypeme cukr. Mixujeme, dokud se nám cukr nerozpustí. Pak po troškách přidáváme sušené mléko a mixujeme. Pokud máte mléko moc husté, nařeďte ještě troškou vody.

Poznámka

Použití: stejné jako u kupovaného, nerozeznáte rozdíl. Je stejně dobré.

Já jsem použila i na domácí vaječný koňak a byl vynikající :-) nebo na výrobu domácí nugety. Prostě na cokoliv, na co ho běžně používáte.

Autor Autor:
Datum vložení Datum vložení:
52 kladných hodnocení udělit kladné hodnocení - udělit kladné hodnocení


Podobné recepty


Komentáře k receptu "Domácí slazené kondenzované mléko"

autor: hnus (neregistrovaný/á)
vloženo: 08.01.2014 18:22:39   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tak tohle přece nemůže chutnat dobře a už vůbec ne jako salko. Navíc mi nepřijde, že by to bylo levnější než salko..
Já dělám domácí slazené kondenzované mléko následovně: 300 ml mléka (krabicové stačí, dělám z polotučného, ale chci zkusit i z plnotučného), 100 g cukru (pokud dáte malo, nezhoustne to), 20 g másla (není nutné). Lze přidat třeba vanilkový cukr, kakao (pak máte pikao). Vše smíchat, přivést k varu a udržovat cca 15 minut,podle toho jak to chcete husté. Funguje to na principu odpadu vody z mléka, ale musí tam být dostatek cukru.
Pobavilo mě, jak tu někdo psal, že průmyslově vyráběné KM se vyrábí stejným způsobem smajlik

autor: lomacka
vloženo: 15.12.2013 18:34:30   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tak už jsem ho několikrát dělala a DOBRÝÝÝÝ smajliksmajliksmajlik

autor: A hlavu máte? co ji používat... (neregistrovaný/á)
vloženo: 29.09.2013 17:46:12   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Normální kondenzované mléko se dělá tak, že se svaří běžné mléko s cukrem na sirup (tedy cca 60% cukernatost). Přípaně se tam dá přidat máslo, aby to mělo smetanovější chuť.

Používat margarín a sušené mléko? PRoč? Zkoušeli jste někdy spočítat náklady? O chuti margarínu ani nemluvě.

autor: Helca (neregistrovaný/á)
vloženo: 01.03.2013 14:53:41   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Ahoj devcata! Pisete, ze pokud je ve vysledku mleko huste, muze se trochu naredit. Jenze - delala jsem presne podle receptu a vysledek je ponekud ridsi. Co s tim? Jinak chutove je vyborne smajlik

autor: bodka (neregistrovaný/á)
vloženo: 15.12.2012 14:34:40   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

ďakujem za fajnový recept smajlik som mimo SR a tu neviem zohnať salko a tento recept určite odcením...dúfam, že sa mi podarí smajlik

autor: Petra (neregistrovaný/á)
vloženo: 24.10.2012 13:46:37   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Nic proti tomtuto receptu, ale jak v komentáři kousek níže píše David, i já jsem pouze svařila mléko a trochu cukru a bylo bezva. Mám nesnášenlivost na laktózu, takže krásně mohu použít mléko bezlaktózové, které díky bohu mají dnes už i v Kauflandu nebo třeba Intersparu.

autor: Tomas (neregistrovaný/á)
vloženo: 05.10.2012 20:25:06   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Uz ste niekedy chutnali SALKO???
Tak radsej nechutnajte a s tymto budete velmi spokojni...
ale, ak ste ho uz jedli a chceli by ste s tymto receptom konkurovat, tak budete sklamani ako ja:(
Nastastie som spravil iba polovicnu porciu a idem si kupit SALKO:))

autor: Iness
vloženo: 26.07.2012 13:52:27   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

MacLeod:
Pak dej vědět jak to dopadlo. Jen počítej s tím, že s těmi žloutky to bude mít kratší trvanlivostsmajlik.

autor: MacLeod
vloženo: 26.07.2012 13:23:39   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Vyzkouším to, do domácího jogurtu a probiotického nápoje. Jen tam dám třtinový cukr co jsem koupil v Kauflandu a dám tam i jeden nebo dva žloudky.

autor: Marvi_cz (neregistrovaný/á)
vloženo: 04.01.2012 18:20:18   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Přeji pěkný den a děkuji za super recept. Našel a hned vyzkoušel. Nikde ve fóru jsem to nenašel, jsem tedy jediný, kdo má Salko moučné? Zkoušel jsem prohřát na vroucí vodě, zjemnilo se to, ale nepříjemná moučná příchuť přetrvává. Co s tím?

Děkuji za radu. smajlik

autor: Ruchie (neregistrovaný/á)
vloženo: 14.12.2011 16:47:31   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

david: Hm, to asi vyzkouším. Mám nesnášenlivost na laktózu, sice to není tak nebezpečné jako alergie na mléčnou bílkovinu, ale stačí trocha a bolesti jsou na světě. Ale miluju dezerty s mlékem a mléčnou čokoládou. Sójové mléko moc dobře nesnáším, tak jsem přemýšlela nad klasickým bezlaktózovým. V obchodě jsem viděla 1,5% a pak taky bezlaktózovou smetanu na šlehání, i když ta je dost drahá. Myslíte, že by to s tím fungovalo? Když to nepůjde, tak zkusím nahradit rýžovým mlékem, to je lepší než sójové, ale stejně to není úplně ono.

autor: Daniel (neregistrovaný/á)
vloženo: 06.12.2011 23:27:33   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

david: neni 30 min. málo??

autor: Anna (neregistrovaný/á)
vloženo: 12.08.2011 10:19:07   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

david:
prosím o recept, díky

autor: david (neregistrovaný/á)
vloženo: 10.08.2011 08:05:26   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

dobry den proc tak tezke recepty staci varit mleko a cukr a varit 30min a je to
smajlik

autor: Simča (neregistrovaný/á)
vloženo: 09.08.2011 14:26:51   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

No chuťově to úplně stejné není, ale velmi se to tomu podobá. Po vychlazení je to použitelné stejně jako to pravé Salko a ten rozdíl tam cítit není. Dělala jsem to z poloviční dávky a mám toho 600ml.

autor: amalka (neregistrovaný/á)
vloženo: 29.03.2011 12:27:22   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

díky, díky, určitě vyzkouším, jen co manžel večer dorazí se sušeným mlíkem smajlik jsem na to zvědavá, jestli to bude chuťově opravdu podobné jako to kupované, fakt je teď zbytečně drahé a už dlouho přemýšlím, jak si ho vyrobit sama... Je z něj výborný jednoduchý koláč - linecké těsto potřít směsí salka a šťávy ze dvou až tří citrónů, navrch naplátkované mandličkysmajlik

autor: Iness
vloženo: 29.03.2011 10:41:34   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Amálko,máslo určitě nevadí...Jen nahradit to sušené mléko asi nebude nejlepší, myslím, že by se to brzo zkazilo a chuť by byla určitě jiná...Co se týká výroby kupovaného, myslím, že to nebudou mít o nic složitější smajlik

autor: amalka (neregistrovaný/á)
vloženo: 29.03.2011 10:26:16   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Ingrid, myslím, že už se tady někdo ptal, máslo by asi použít šlo, že? Pořád přemýšlím o tom normálním mléce, jestli by nešla voda a sušené mléko nahradit normálním tučným mlékem. To by se asi vařilo dost dlouho, co? Docela by mě zajímalo, jak přesně probíhá výroba toho kupovaného \"kondenzovaného\"smajlik

autor: Iness
vloženo: 28.10.2010 13:59:50   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jsem ráda, že mnoha lidem recept posloužísmajlik

vloženo: 28.10.2010 10:28:09   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tento recept jsem dlouho hledal. Nechal jsem si mleko s CR privest. Perfektni na domaci vajecny konak dle moji mamy.

autor: Andy (neregistrovaný/á)
vloženo: 26.05.2010 17:19:55   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Iness - chtěla bych moc poděkovat za recept! Dcera je alergická na mléko, ořechy, med, aj.... díky tipu, že jde Salko udělat i ze sójového mléka jsem dnes zkusila (spolu s nugetou) a super! Děkuji!
Úprava receptů a fotka, zde:
http://foto.dama.cz/foto.php?f=816284

autor: Dusan (neregistrovaný/á)
vloženo: 02.05.2010 21:24:32   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Je to dobrota mnam

autor: cimpar (neregistrovaný/á)
vloženo: 10.04.2010 19:54:48   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Dobrý nápad, určitě udělám i s nutelou a i další. Salko běžně zapomínám a suš. ml. bývá skoro pořád. Díky.Přiletí bodík.smajlik

autor: jeny (neregistrovaný/á)
vloženo: 09.04.2010 19:56:43   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Vypadá to dobře a je toho hodně,vyzkoušímsmajliksmajlik

autor: Besty
vloženo: 09.04.2010 09:56:27   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajliksmajlik veľmi zaujmavy napad!smajlik určite vyskušam!smajlik

autor: srettka
vloženo: 08.04.2010 13:10:48   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

zkusila jsem a super, byla z toho flaška vaječňáčku mňam mňamsmajlik úža nápadsmajlik

autor: Jancza
vloženo: 24.03.2010 23:19:16   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

No, Iness, děláme co můžem smajlik. Teď akorát čekám a doufám, že se neobjeví něco takového i u dětí. Taťka už je velkej kluk, tak chápe lépe, že nemůže to či ono. U holčiček by to bylo horší. Nebudu ale malovat čerta na zeď smajlik.
Koukala jsem na tvůj profil, máme to všechno dost podobné smajlik. Máš hezké recepty, těším se na další smajlik.

autor: Iness
vloženo: 22.03.2010 21:11:31   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jancza: to máš pravdu, že jsou i horší,vážnější a zákeřnější nemoci. Alergie ,,jen" znepříjemňuje a ztrpčuje životsmajlik...Ale co,my s nějakou alergií zatočíme,co říkáš?smajliksmajlik

autor: Jancza
vloženo: 22.03.2010 11:06:52   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Iness, díky i za milá slova smajlik. Když jsem objevila tyhle stránky, zrovna tu byl tvůj recept novinkou. Ještě že tak, nikdy by mě nenapadlo něco podobného hledat. Takhle jsem si ho všimla a hned zkusila a výsledky už znáš smajlik. Prostě to byla bezva náhoda, že jsem TOPky objevila zrovna v tu chvíli. Ráda dělám rodince pomyšlení a u manžela musím často přemýšlet a improvizovat. Díky tobě se dostáváme zase o kousek dál smajlik. Život s alergií je těžší - sama to znáš, ale mají lidi i horší problémy, viď.

autor: Boubelinda
vloženo: 21.03.2010 21:03:29   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tak salko už je hotové ze sojového mléka. Je jen trošičku jiné na chuti, ale v nugetě to není poznat. Trochu jsem také zkaramelizovala a dala do krému (chyběl mi na dort) a dobré.smajlik Jinak ještě koupím rum a budou ty velikonoce, takže bude i likérek. Moc díksmajliksmajlik a samozřejmě posílám bodíksmajlik

autor: Iness
vloženo: 20.03.2010 06:52:07   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

zdenkaT: moc děkujismajlik

autor: Iness
vloženo: 20.03.2010 06:50:46   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jancza: Jé, já jsem jen obyčejná ženská. To, že jsem manžela zdravila bylo spíše kvůli tomu, že má alergii na kravské mléko. Já s ním totiž soucítím. Sama jsem alergička, takže jsem jen ráda, když můžu napomoct k lepšímu životu (i když jen třeba mlsáním). Vím jaké to je, nesmět si vzít všechno co mám ráda. A největší zásluhy máš přece tysmajlik. Ty jsi to vyrobila a sama si to upravila, podle potřeb manželasmajlik, takže zásluhy máme společně...smajlik

autor: zdenkaT
vloženo: 19.03.2010 20:18:17   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Děkuji za príma nápad!smajlikDávám smajliksmajliksmajliksmajlikbodíky!

autor: Jancza
vloženo: 19.03.2010 14:07:39   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Iness, manžel potěšen též dvojnásobně. Za prvé už mlsá nugetu a likérek smajlik a za druhé ho zdraví sama autorka... smajlik... co víc si přát smajlik

autor: Iness
vloženo: 17.03.2010 15:06:05   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jancza: Tak to mě těší dvojnásob, když to poslouží pro dobrou věc a manžel si může zamlsatsmajlik. Jsem moc rádasmajliksmajlikA že pozdravuju manželasmajlik

autor: Iness
vloženo: 17.03.2010 15:02:58   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

scarlet: Neboj, na tom nemáš co pokazit, tak jen smělě do toho. Za pár minut máš hotovo...Je to opravdu velice jednoduché, sama budeš koukatsmajliksmajlik

autor: Jancza
vloženo: 17.03.2010 13:37:44   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Iness, děkuji moc moc za tento recept! Můj muž trpí nesnášenlivostí kravského mléka a výrobků z něj. Včera jsem mu vyrobila toto "salko" z rýžového "mléka" (používám sójové, rýžové, pohankové) a výsledek je super. Samozřejmě to nechutná přesně stejně jako salko, hlavně není úplně tak jemňoučké, v těchto náhražkových mlécích vždy zůstává trošinku takových jako drobečků, ale ve výrobcích se to ztratí. Hned jsem mu z části vyrobila nugetu od tebe. Druhá polovina čeká na zkaramelizování a následně likér smajlik. Salko měl vždycky hrozně rád, než mu přišli na tuhle diagnózu a on se musel své oblíbené pochoutky vzdát smajlik.
PS: Zdravím vás tu všechny! Na tyto stránky jsem přišla teprve nedávno a jsem nadšená. Chodila jsem na jiný web o vaření, kde se ale strašně zhoršila atmosféra a už se mi tam vůbec nelíbí. Proto jsem moc ráda, že jsem našla vás a asi po týdnu jsem se zaregistrovala. Vlastně jsem i musela, abych mohla přidat bod tomuto receptu. Teď jdu ještě na nugetu, ta si ho též zaslouží smajlik.

autor: scarlet
vloženo: 17.03.2010 12:29:18   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jo, jo, dík, jdu dnes na to. Zvědavost mi nedá spát, i když má psychika a nálada tomu neodpovídají. No co, třeba příjdu na jiné myšlenky. Pá.smajliksmajliksmajliksmajliksmajlik

autor: market2209
vloženo: 16.03.2010 16:57:12   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

výbornésmajlik

autor: Iness
vloženo: 16.03.2010 07:50:08   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

scarlet: určitě můžeš použít jakýkoliv tuk, který se používá i na produkty bez tepelné úpravy (např. krémy). Takže i máslo Zlatá Haná atd. A kolik je ve výsledku nugety? Mě to vyšlo na velkou zavařovací sklenici (720ml), plus cca půlka malé (370ml).smajliksmajlik

autor: scarlet
vloženo: 15.03.2010 16:21:54   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Díky za radu. Omlouvám se, nugetu jsem už tedy našla, já to hledala pod nutelou. Jen ještě, múžu dát másko místo margarínu? Třeba zlatou hanou nebo obyčejné? A kolik té nugety z toho množství bude? Mám blbé dotazy. Omlouvím se. Snad je už poslední. Pá.smajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajlik

autor: Iness
vloženo: 15.03.2010 13:35:49   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Boubelinda: dej pak vědět jak jsi dopadlasmajlik

autor: Boubelinda
vloženo: 15.03.2010 13:29:51   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tak já to zkusím. Dištak z toho udělám tu nugetu, kterou mimochodem miluji.smajlik

autor: Iness
vloženo: 15.03.2010 12:40:56   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Boubelinda: Nejspíš to bude chuťově trošku jiné, ale vyzkoušet to můžeš, určitě nic nepokazíš smajlik.

autor: Iness
vloženo: 15.03.2010 12:40:51   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Boubelinda: Já myslím, že by to šlo i ze sójového. Chuťově není špatné. Vyzkoušej z poloviční dávky a uvidíšsmajliksmajlik

autor: Boubelinda
vloženo: 15.03.2010 10:48:10   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajliksmajlikopět žasnu a opět ukládám. Jen taková otázečka. Dalo by se použít sušené sojové mléko, nebo si myslíš, že to je už něco jiného a už by to nešlo? smajlik smajliksmajlik

autor: Iness
vloženo: 14.03.2010 22:29:23   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

scarlet: Ve větších obchodech sušené mléko mají od nízkotučného po plnotučné. Nejlepší je samozřejmě plnotuč. A recept na nugetu máš tady, jen klikni http://www.toprecepty.cz/recept/10897-nugeta-%28arasidova%29/ smajlik

autor: Ivina
vloženo: 14.03.2010 17:27:50   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajlikUložila a vyzkouším.+bodíksmajlik

autor: scarlet
vloženo: 14.03.2010 17:17:26   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Ještě moc prosím. Ten recept na nutelu by nebyl??? Moc, moc díky.smajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajlik

autor: scarlet
vloženo: 14.03.2010 17:14:29   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Nápad skvělý, hned vyzkouším, díky za recept. Jen se zeptám , jako blbec, může být máslo a jaké sušené mléko. Jakékoliv nebo Sunar. Za mých mladých let byl totiž jen sunar, teĎ jsou i levnější náhražky a přiznám se, že je moc neznám. Mám dvacetileté kluky, tak už nemám přehled. Když byli malí, tak jsem věděla. A to byl tehdy jen ten sunar.Děkuji.smajliksmajlik

autor: Iness
vloženo: 13.03.2010 17:16:11   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Nadja: moc hezké, máš básnické střevo smajliksmajlik

autor: Iness
vloženo: 13.03.2010 17:12:28   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

hamus: Jak jsi psala o tom vaření mléka s cukrem...to jsem už zkoušela...zaprvé to trvalo nekonečně dlouho a za druhé to nebylo chuťově nic moc...

autor: Sodovka
vloženo: 13.03.2010 16:18:31   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Hamus, dík za podané hlášení. smajlik smajlik . Ujistila si nás, že recept je smajlik smajlik Tvůj komentář jsem si již dopsala k receptu. smajlik.

autor: hamus
vloženo: 13.03.2010 15:04:21   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Takže přidám ještě komentář,hlásím,že jsem neodolala a dnes vyzkoušela.Výsledný produkt trošku hustější,musela jsem mírně ředit,ale děláno z poloviční dávky takže chyba může být u mě. TO,ALE NEMĚNÍ NIC NA TOM,ŽE JE TO SKVĚLÉ CHUTNÉ A NAVÍC ÚPLNĚ STEJNÉ JAKO KUPOVANÉ.Udělala jsem z té poloviční dávky vaječný likér a ještě mi zbylo na další expedimenty.Děkuji smajliksmajliksmajlik

autor: hamus
vloženo: 13.03.2010 12:54:05   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Děkuji za odpověď,určitě vyzkouším sušené mléko máme doma pořád.A navíc je to jednoduchá varianta.Když byl na primě pořad o kuchařích(oni to vlastně opakují),tak tam jeden pan kuchař radil vařit mléko s cukrem do zhoustnutí. Což vyjde dráž než tato varianta.Spotřeba plynu a také se nad tím musí stát a hlídat.
Děkujismajliksmajlik

autor: Věrka. (neregistrovaný/á)
vloženo: 13.03.2010 12:15:55   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

To je moc zajímavý recept. Snad ho někdy vyzkouším.

autor: bandelik
vloženo: 13.03.2010 10:54:40   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Iness,já už tento recept mám dlouho,ale ještě jsem neměla odvahu ho udělat.Myslela jsem,že nemůže být tak dobrý jako kupovaný,ale díky Tobě se do něj pustím.smajlik smajlik

autor: Nadja
vloženo: 13.03.2010 02:38:32   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajlik smajlik smajlik móc užitečný receptík smajlik
hned je za něj další bodík
Na Salko se těšíme,
pro suš.mléko už běžíme.
Nutela z něj také bude,
my to přece neodbudem.
Bude mňamka veliká
pro Vénu i Tomíka
a samozřejmě i pro všechny ostatní,
kdo rádi mlsají.
smajlik smajlik smajlik smajlik

vloženo: 12.03.2010 23:10:26   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Já si v komentářích nevšiml, kolik toho ve výsledku je, tak mne nekamenujte děvčata ...smajlik beru zpět, pokud je toho tolik, tak se to vyplatit musí smajlik

autor: Iness
vloženo: 12.03.2010 23:05:49   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

thomassinno: určitě to nevyjde dráž, spíše levnější...a hlavně víme co tam dávámesmajliksmajlik

autor: cardanka
vloženo: 12.03.2010 22:40:22   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tome...proč myslíš? Vždyť Iness psala, že je toho 3/4 l...já vím sušené mléko je drahé, ale salko také, plechovka u nás stojí 35,-Kč...

vloženo: 12.03.2010 22:36:06   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

hezký recept, ale ve výsledku docela drahý ..přesto bodík smajlik +18

autor: cardanka
vloženo: 12.03.2010 22:33:48   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Inesssmajlikto je skutečně zlatý pokladsmajlik nejeden z nás bude velmi rádsmajlik, všechna chvála napsána již bylasmajlik i já si receptík uložilasmajlik a 17.tý bodík udělilasmajlik

autor: Paprika
vloženo: 12.03.2010 22:23:39   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajlik koukám jako blázen smajliksmajlik

autor: eva hubova
vloženo: 12.03.2010 21:30:33   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajliksmajlik+14

autor: Iness
vloženo: 12.03.2010 21:14:13   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

hafikov:rozhodně vyzkoušej, stojí to za tosmajlik

autor: hafikov
vloženo: 12.03.2010 21:06:51   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Zajímavé.Vyzkouším,protože jsem na to vážně hrozně zvědavá.smajliksmajliksmajlik

autor: ivulinka
vloženo: 12.03.2010 20:34:33   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Inesssmajlik, a čím nám budeš překvapovat v příštích dnech?
Jak jsem si všimla, tak tvoje vynalézavost nezná mezí, posílám ti odměnu v podobě jednoho bodíkasmajlik

autor: Iness
vloženo: 12.03.2010 19:51:11   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jiříku, moc děkuji za pochvalu a všem ostatním takysmajlik

autor: jirka66
vloženo: 12.03.2010 19:46:41   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Velká pochvalasmajliksmajlikrecepty na náhradu čehokoliv kupovaného jsou vždycky potřebasmajliksmajliksmajliksamozdřejmě bodík

vloženo: 12.03.2010 19:09:19   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Ukládám si to a díky za odpověďsmajlik

autor: Iness
vloženo: 12.03.2010 18:52:16   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Ivana64: Sklenici jsem zavíčkovala a utáhla jako při zavařování a vařila ve vodní lázni, aby to mělo stejný efekt jako u konzervy.

autor: Iness
vloženo: 12.03.2010 18:50:42   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Ivana64:I Heru můžeš použít...Já jsem použila máslovou Ramu. Vhodná je i Flora. Měl by být u těch margarínů obsah tuku cca 60% a víc....

autor: Ivana64
vloženo: 12.03.2010 18:43:46   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Iness, tu zavařovací sklenici jsi měla s víčkem utaženým jako při zavařování nebo nezataženým nebo bez víčka?
A co ten margarín? Byl to tuk na pečení (např.Hera)?

autor: Iness
vloženo: 12.03.2010 18:43:07   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jani, margarín (rostlinný) určitě s vysokým obsahem tuku, protože v těch light je vysoký podíl vody a mělo by to nejspíš vliv na hustotu slazeného mléka.

autor: Iness
vloženo: 12.03.2010 18:38:46   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

hamus:Zkoušela jsem to. Dala jsem do zavařovací sklenice (370ml) a pozvolna vařila 1,5 h a bylo hotovo. Dobré na tom je, že můžem pozorovat barvu a podle toho si hlídat dobu vaření.smajlik

autor: hamus
vloženo: 12.03.2010 18:32:26   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Zkoušela jste i to mléko zkaramelizovat,pokud ano jak a šlo to?
Jste šikulka a toto je moc dobrý nápad.

vloženo: 12.03.2010 18:31:28   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tak to je fakt nápad!!! Můžu se zeptat, jaký margarím jsi použila? Jinak rozhodně plus!!smajliksmajliksmajliksmajlik

autor: vybusna
vloženo: 12.03.2010 18:21:53   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

tak toto je sakra zaujimave....smajlik

autor: Iness
vloženo: 12.03.2010 18:17:21   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Děkuji vám holky. Říkala jsem si, že by se to někomu mohlo hodit...protože to kupované je docela drahé...Děcka po mě chtěli nuttelu a v receptu co mám je právě kond. mléko a obchod daleko, takže se mi to hodilo udělat si ho samasmajliksmajlik

autor: Sodovka
vloženo: 12.03.2010 18:01:12   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajlik zajímavý recept. Dávám do oblíbených. Jestli z uvedených ingrediencí uděláme 3/4 l kondenzovaného mléka, tak se cenově vyplatí. smajlik +2 smajlik

autor: zizala
vloženo: 12.03.2010 17:50:15   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Nápad je to hodně zajímavý smajliksmajlik

autor: Iness
vloženo: 12.03.2010 17:10:08   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Efekt je takový, že když se nám nechce do obchodu nebo je už zavřený a máme doma sušené mléko, tak si ho vyrobíme samy. Celkem je z tohoto množství cca 3/4 l. Podle mě celkem dostsmajlik. Pak z něj můžete péct medovník, udělat vaječný koňak, nebo ze zkaramelizovaného krém na větrníky. Použití je velké....Kdo chystá sladkou oslavu, tomu se to určitě vyplatí.

autor: AniCiz
vloženo: 12.03.2010 17:00:03   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

zajímá mně ten efekt..kolik je hotového výrobku-vyplatí se to dělat?


Přidat komentář


Vaše jméno:
Komentář:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
Pokud chcete přidat odkaz, klikněte na tlačítko a vložte www adresu.
Antispam: do kolonky zadejte aktuální rok - např.: 2014

Tématické fráze

kondenzované mléko recept cukrovi z kondenzovaneho mleka recept na krém ze salka domácí slazené mléko karamel z kondenzovaného mléka domácí salko recept domácí kondenzované mléko recept kondenzované mléko výroba domácí mléko jak udělat slazené kondenzované mléko slazene kondenzovane mleko salko jak udelat kondenzovane mleko vaření kondenzovaného mléka výroba kondenzovaného mléka salko mléko kondenzované mléko karamel recepty z kondenzovaneho mleka domácí salko karamelový krém ze salka do cukrovi domaci kondenzovane mleko krem z kondenzovaneho mleka recept kondenzované mléko kondenzované mléko slazené jak výrobit salko slazené kondenzované mléko recept na kondenzované mléko domácí vaječný konak slazené mléko salko slazené mléko jak uvařit krém ze salka recept krém ze salka na cukroví kondenzovane mleko salko domácí salko z mléka jak vyrobit kondenzovane mleko recept na domácí salko karamelový krém ze salka recept jak udělat salko kondenzované mléko recepty kondenzované mléko jak uvařit kondenzované mléko recepty z mléka salko kondenzované mléko




Náhodný recept


Registrace

Nejnovější recepty


Informace

Nové recepty e-mailem

Zasílání nových receptů na Váš e-mail.





Partneři

Recepty online Dobré Recepty Videorecepty Máminy recepty
Copyright © 2008 - 2014 www.toprecepty.cz | Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

PHP: www.j-soft.cz | Obecné podmínky | Výměna odkazů | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
toprecepty.czToprecepty.cz toprecepty.skToprecepty.sk toppotraviny.czToppotraviny.cz topmoucniky.czTopmoucniky.cz topkonicek.czTopkonicek.cz