Mazanec
Velikonoce si bez mazance jen stěží představíme. Pokud hledáte recept na mazanec, který je pěkně hutný a nadýchaný jako vata, a na plechu zůstane krásně vysoký, vyzkoušejte tento.
Suroviny pro 1 kus
1 velký nebo 2 menší mazance
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 18 472 kJ / 4 415 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 96,26 g |
Tuky | 183,08 g |
Vláknina | 27,92 g |
Cholesterol | 1,29 g |
Sodík | 665 mg |
Sůl | 1,56 g |
Sacharidy | 550,99 g |
Postup přípravy
a vypracujeme hladké těsto. Pokud je těsto řídké, můžeme podle potřeby přidat malé množství mouky. Krok 3: Těsto necháme 1 hodinu kynout. Krok 4: Z těsta vytvoříme buď jeden veliký, nebo 2 menší bochánky a necháme ještě půl hodiny kynout na plechu vyloženém pečicím papírem. Krok 5: Bochánek navrchu nařízneme do křížku, potřeme rozšlehaným vejcem s troškou mléka a pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C asi 35 minut.
Zveřejněno 26. 3. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Mazanec
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/J8jy
Moje poznámka
Mazanec
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/J8jy
Nejnovější recepty
Salát z pečených rajčat
Přidáno před 9 hodinami
Rýžová kaše s jablky
Přidáno před 16 hodinami
Rýže se žampiony, restovanou čerstvou zeleninou a bylinkami
Přidáno před 16 hodinami
Cheesecake podle Míši Landové
Přidáno před 20 hodinami
Burek z rýžového papíru
Přidáno před 21 hodinami
Bazalkové pesto s parmezánem
Přidáno 1. 9. 2025 21:09:47
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Plovdivské maso
Andyzvesnice před 7 hodinami
Pekáček s cuketou
Andyzvesnice před 7 hodinami
Trenčiansky párek s fazolí po domácku
Andyzvesnice před 7 hodinami
Vepřové ragú na víně a zelenině
Andyzvesnice před 7 hodinami
Houbová omáčka a la kulajda
Andyzvesnice před 7 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
VPetr před 7 hodinami
Svíčková na smetaně
luciehorakova148 před 7 hodinami
Krkovička po farářsku
Olympus před 8 hodinami
Salát z červené řepy, cibule a jogurtu
Eva z HK před 8 hodinami
Nejlepší litý perník
Noumik před 9 hodinami
Tématické fráze:
mazanec,
mazanec recept,
velikonocni mazanec,
recept na mazanec,
recept mazanec,
velikonoční mazanec recept,
proč praská mazanec,
bochánek penny,
recept na velikonoční mazanec,
pleteny mazanec,
proč praskne mazanec,
mazanec recepty,
jednoduchý mazanec,
penny příští týden,
prasklý mazanec,
recept na mazance,
mazance,
recepty na mazanec,
proč praskají mazance,
proč vánočka praskne
Suroviny:
droždí čerstvé,
mouka hladká,
mouka polohrubá,
cukr krupice,
žloutek,
máslo,
mléko,
rozinky,
mandle,
sůl,
kůra citronová,
anýz,
rum,
vejce,
mléko
Komentáře (341)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Jak poznat správně vykynuté těsto. Video poradí a ukáže jednoduché tipy, které je dobré znát
Jak na to, aby mazanec při pečení nepopraskal: Pomůže naříznutí i správné propracování a kynutí těsta
Ať se Vám mazanec brzy podaří
😊