Houbové rizoto s pórkem (po česku)
Suroviny pro 2
2
Nutriční hodnoty
Energie | 4 435 kJ / 1 060 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 20,93 g |
Tuky | 29,08 g |
Vláknina | 14,74 g |
Cholesterol | 26 mg |
Sodík | 32 mg |
Sůl | 0,06 g |
Sacharidy | 172,42 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Toto není origilální recept na itálské rizoto, protože nám chutná "české" rizoto. Rýži používám parboiled, protože ta kulatá se mi rozváří, je lepivá a nikomu u nás nechutná. Znalci at laskavě prominou.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
28. 2. 2023 19:29
Rizoto máme také rádi a stejně tak máme nejraději i jasmínovou rýži. I z té jde uvařit rizoto a připravit ho tak, aby všem chutnalo. Při vaření rýže přidávám lžičku kari nebo kurkumy, chutná exoticky a rizoto tím získá i pěknou lehce žlutou barvu. Pórek jsem neměla, ale do rizota velmi ráda dávám jednu skleničku Kunovjanky. Nálev z Kunovjanky sliji bokem a zeleninu ze skleničky pokrájím na menší kousky. Vše vmíchám do rizota, dle chuti přidám i část nálevu ze zeleniny. Rizoto si posypejte sýrem, který máte rádi nebo který máte zrovna v ledničce. Je to opravdu dobrota
7. 6. 2013 11:43
Rizoto dělám pokaždé jinak, ale když vidím ty ingredience, tak se mí sbíhají sliny. I když bych možná vynechala tu bujónovou kostku a přidala do něj kus té slepice z vývaru Za bodík to stojí.
24. 8. 2010 01:33
papriko pekny foto a recept taky dobry,jednoduchy ..davam bodik
23. 8. 2010 21:52
Teda Markéto, takové plýtvání s houbama na rizoto, jo? Každopádně bych si ho s velikou chutí dala. Zdravím "Ptákov"
23. 8. 2010 20:07
hmmm dala bych si
23. 8. 2010 19:11
Já houby nejím, takže klidně někomu nechám svou porci, ale on to manžel zvládne za oba
23. 8. 2010 19:10
Jů tohle bych s chutí povečeřela, Papričko nezbylo?
23. 8. 2010 18:58
Rizoto mám moc ráda, ještě kdyby tak byly ty houby+1
23. 8. 2010 18:55
Papričko, jasně, nějak se to nazvat musí a navíc není to nic proti ničemu. Tady máš ohromnou možnost obměn, tak ať si to každý udělá, jak chce - já třeba z hříbků a růžovek, pórek v houbách milujeme
23. 8. 2010 18:52
to je dobrůtka
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Klobásy
Přidáno před 3 hodinami
Křupavé tyčinky z pečiva
Přidáno před 4 hodinami
Pohanka s mraženou směsí zeleniny
Přidáno před 5 hodinami
Slané řezy s nivou a sušenými rajčaty, inspirované řeckou pitou
Přidáno před 15 hodinami
Kvásková tmavá cihla se semínky
Přidáno před 19 hodinami
Vepřová krkovice dušená na zelenině
Přidáno 28. 4. 2024 08:57
Právě bylo uvařeno:
Hrnkové knedlíky z mikrovlnky
terkaferka13 uvařil před 46 minutami
Kuřecí tarhoňa z jedné pánve
Simpfe uvařila před 58 minutami
Nejlepší pudinkáče
EvaZajacova uvařila před 1 hodinou
Gnocchi s kuřecím masem, špenátem a sýrovo-smetanovou omáčkou
Katerina007 uvařila před 1 hodinou
Delikatesní vepřové plátky se zálivkou
Dohnalova uvařila před 2 hodinami
Vepřový pekáček s hlávkovým zelím a noky
Lucie1982 uvařila před 3 hodinami
Cibulové krůtí placičky
daniela1262 uvařila před 3 hodinami
Banánové lívance
snejkee uvařil před 4 hodinami
Rebarborový koláč
Radunka14 uvařila před 5 hodinami
Krkovice v domácím leču s bramboráčky
www.anka@ uvařila před 6 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: risoto české houbové rizoto s parmazánem houbové rizoto pohlreich houbové rizoto rizoto s porkem a zampiony kuřecí rizoto s porkem pórkové rizoto české houby-recepty rýže s porkem a houbami houbové rizoto podle pohlreicha houbové rizoto s parmezanem ryzeto se salamem itálské rizoto s houbami rýže s houbami a porkem rizoto podle pohlreicha porek rizoto houbové rizoto recept houbové rizoto recept pohlreich kuřecí ryzeto italske rizoto s porkem
Suroviny: rýže, vývar slepičí, vývar zeleninový, máslo, olej olivový extra virgin, žampióny, česnek, pórek, pepř, sýr parmazán strouhaný
Houbové rizoto s pórkem (po česku)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7plw
10 názorů