Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Karbanátky - dvě různá jídla

Hodnocení receptu je 4,2 (4×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

22. 9. 2010 12:38

Suroviny pro 4

4

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie4 739 kJ / 1 133 kcal
Bílkoviny199,92 g
Tuky36,03 g
Vláknina0,98 g
Cholesterol 725 mg
Sodík 576 mg
Sůl1,50 g
Sacharidy2,10 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Eja57 Eja57

12. 11. 2020 17:21

hospodyne: OT - ale moc jsi mne potěšila tím zaděláváním lineckého v robotu:yes: , za mne to není o líné hospodyni ( dělám tak skoro všechna těsta na vánoční pečení už pár let), ale obecně těstům tohoto typu zpracovávání teplými tlapkami moc nesvědčí, tohle je ideál, vyndám hotové z robota, jen dvakrát třikrát do toho hmátnu a dám odležet

mata3636 mata3636

12. 11. 2020 16:10

Inak k receptu: robím podobne. Nedávam cibuľu do výpeku.,len múku opražím, zalejem vodou, soľ, mleté korenie a muškátový oriešok, povarím karbonátky a nakoniec kúsok masla. So zemiakovou kašou a uhorkovým šalátom u nás veľmi obľúbené.

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

12. 11. 2020 13:40

hospodyne: Moc dekuji! Uplna fantazie. Strasne dobre! Velice si toho vazim, jinak uz nebudu delat!:-K:-K:-K

hospodyne

12. 11. 2020 12:43

Veronika.Hrozna: Jsem moc ráda, že má rada a zkušenost k něčemu byla. A mezi námi - co může udělat stroj, tomu se mohou ruce vyhnout. Je to jen o zvyku. No, trochu ale také o množství, i když...Jsem tak prostě zvyklá. I linecké zadělávám v robotu:-):-)
Omlouvám se za pozdní odpověď, ale už jsem šla spát. Jo, a maso nechám míchat podle množství - 2kg asi 10-12 min.

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

12. 11. 2020 12:39

mata3636: Ešte horšie! Vydržať než to vychladlo na jedenie , potom ochutnať a potom sa do toho pustiť, asi to nebolo až také dramatické- do prvého sústa, ale potom..........:yes:

mata3636 mata3636

12. 11. 2020 12:08

Veronika.Hrozna: Keď som si prečítala kementár, okamžite som mala pred očami Fantozziho, ako do seba pchá karbonátky a ten šialený doktor na neho kričí: on šere, on šere karbanatky!!! :-D:-D:-D

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

12. 11. 2020 11:49

Hospodyně: Teď sem ochutnla ty tvoje karbanátky - nebe v hubě , vláčné, šťavnaté , sež..... jsem 2 kusy a hekám blahem.
To by i Francouz neodešel od stolu, pokud by tam zbýval ještě kousek tvýho karbanátku! Jinak už nedělám !!!!!:-K:-K:-K

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

12. 11. 2020 00:04

HOSPODYNĚ moc děkuji, nechala sem to motat v robotu s hnětacím hákem asi 25 minut. :-OZměnilo konzistenci na jemnou směs, tak jsem si řekla, asi to je asi ono! Masíčko jsem jemně osolila ! Přidala jsem namočené rohlíky a ostatní ingredience a taky jedno vajíčko, nechala jsem v robotu dalších 10 minut. Vznikla z toho jemná polotuhá směs. Pak jsem obalila v trojobalu a hlídkovala u fritézy, sledovala co se bude dít - a hle zázrak! Místo navrchu krabatých a tmavých kouskú, krásně vypečené karbanátky bez jediné chybičky!!!!!!:-O:-O:-O Už jsem až poskakovala u friťáku, aby se to dosmažilo, pač jsem chtěla ihned podat report!;-);-);-):-K:-K:-K A moc poděkovat! :yes:

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

12. 11. 2020 00:01

hospodyne: Mooc dekuji,mohu pouzit normalni hnetaci hak na testo? Hnetu jenom maso,bez prisad? Asi kolik minut to mam nechat hnist? Moc si mi pomohla :yes:

Simona Skolakova Simona Skolakova

11. 11. 2020 22:31

Veronika.Hrozna: nééé moc bych zas ničím nenastavovala,hzeky udělat jak jsi zvyklá a pak opatrně buď v misce a nebo nevím v čem jsi zvyklá obalovat,já má tác tam si dám hl.mouku a na druhou polovinu strouhanku a do talíře vajíčko a pak už jedu pomůžu si vidličkou no zkus!!!! Pak už šup do oleje nebo sádla rozpáleného a osmažit jako řízek.;-)Ono se to nerozpadá!!Je důležité tu prvopočátkovou hmotu udělat jak píše hospodyně;-)

hospodyne

11. 11. 2020 22:31

Veronika.Hrozna: karbanátky obaluji v trojbalu, jsou uvnitř šťavnaté a na povrchu křupavé, ale hlavně maso se musí dobře propracovat, aby drželo. Já ho nechám chvíli umíchat v robotu a pak teprve přidávám další - třeba sýr atd. To mi kdysi v pravěku radil řezník - musíš z toho udělat prát a pak si tam dej, co chceš:-)

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

11. 11. 2020 22:08

Simona Skolakova: Taky zkusim a uvidime, chce to nejakou tuzsi smes masa, aby se to u toho
obalovani nerozpadalo.:-?

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

11. 11. 2020 22:06

SilviaD: Dakujem a skusim ich zajtra obalit v cesticku. Dufam,ze sa mi to podari. Este raz vdaka.

Simona Skolakova Simona Skolakova

11. 11. 2020 22:02

Veronika.Hrozna: dělaly se karbanátky tak jak jsme zvyklí doma,ale v hotelu jsme je ještě obalovali v trojobalu jako řízek,to málokdo doma dělá;-)

SilviaD SilviaD

11. 11. 2020 21:54

Veronika.Hrozna: Ja si urobím cestíčko: mlieko, vajíčko, soľ, múku - primerane husté :-). Urobím si guľu z mäsa namočím do cestíčka a potom dám do strúhanky a roztlačím na placku. Keď sú čerstvé, tak vtedy sú na povrchu také fajne chrumkavé.

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: vepřové karbanátky karbanátky vepřové karbenátky karbanátky trochu jinak vepřový karbanátek karbanatky z veproveho masa karbanátky jinak karbanátky vepřové cibulové karbanátky hlívové karbanátky jake maso na karbanatky karbanátky recept z jakého masa karbanátky vepřové maso recepty karbanátky bez oleje veprove karbenatky recepty karbenatky trochu jinak jídla recepty karbanátky s vodou jake koreni do karbanatku

Suroviny: maso vepřové mleté, maso hovězí mleté, olej, cibule, mouka hladká, sůl, pepř, česnek

TopRecepty.cz

Karbanátky - dvě různá jídla

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vZ95