Pravý pařížský dort s krájecí polevou
Pařížský dort je ozdobou cukráren už mnoho desetiletí a kdo ho nikdy neochutnal, neví, co je pařížský krém s nadýchaným korpusem a jemnou polevou za úžasné spojení. Vyzkoušejte jej doma a překvapte tak rodinu i blízké.
Suroviny pro 1 kus
1 kus
Nutriční hodnoty
Energie | 14 880 kJ / 3 557 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 53,06 g |
Tuky | 181,44 g |
Vláknina | 34,29 g |
Cholesterol | 848 mg |
Sodík | 405 mg |
Sůl | 1,00 g |
Sacharidy | 410,70 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Krém je vyšlehaný, když drží hezky tvar, bude to opravdu hutný krém. Korpus pečeme den předem.
Dort jsem pekla pro přítele kamarádky a ta chtěla tvar srdíčko, proto přikládám fotky dortu ve tvaru srdce (musela jsem si upravit množství ingrediencí o 1/3 nahoru). Tady jsem ale uvedla množství surovin dle původního receptu, t.j. do kulaté formy o průměru 22 cm.
Pozor, korpus je velmi křehký a nadýchaný.
Tento recept mi poslala kamarádka. Ta se inspirovala na:
www.urybicky.cz/2010/05/pravy-parizsky-dort-podle-zdenky-s-krajeci-polevou/
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
23. 8. 2024 14:06
Vyborny akorat se nam trochu rozpadla ta krajeci poleva
11. 3. 2024 19:07
Výborné, měl doma velký úspěch 👍
18. 2. 2017 00:41
Dnes jsem dělala pařížský podle tohoto receptu již po několikáté manželi k narozeninám. Je to jeho nejoblíbenější a pokaždé se zatím povedl. Díky
28. 8. 2014 16:02
Právě dodělávám dort kubánský - vnoučkovi k narozeninám.
8. 3. 2014 21:36
slehacka se da sehnat v jakemkoli supermarketu...recept na 1s hvezdickou,povedl se je to BOMBA ,doporucuji vsem
11. 5. 2013 13:53
Dobrý den, chtěla bych se zeptat jestli do té šlehačky dáváte někdo stužovač nebo něco? :))
7. 3. 2013 07:03
No i já se přidávám dneska a jdu na dort. Moc se těšíme a doufám , že se povede i nám doma.
1. 12. 2012 16:21
bronka: Já bych to pekla na 175 st.
1. 12. 2012 16:14
Neví někdo, na kolik to mám péct v obyčejné el.troubě? děkuji
25. 10. 2012 15:15
Pařížák miluju a nejen já ale i dětičky. Určitě receptík vyzkouším...
23. 9. 2012 13:07
Je sice docela nákladný, ale vynikající... znám ten původní ze stránky www.toprecepty.cz/recept/15468-pravy-parizsky-dort-s-krajeci-polevou/ a skutečně je maximální...
26. 2. 2012 08:09
V poznámce, mám uvedeno, že jsem si množství upravila o 1/3 nahoru )
26. 2. 2012 08:03
Tak jsem právě dort dodělala a je opravdu výborný, těsto jsem ale musela péct dvakrát protože bylo hodně nízké i když jsem ho šlehala dost dlouho, mělo max. 3 cm. Takže doporučují ho dělat z dvojité dávky. Jinak moc dobrý
3. 2. 2012 11:53
ahoj, jsme v půlce výroby. Dcera má dnes 6 let, takže za pár hodin vám dáme vědět jak to dopadlo, ale už ted se těm ostatním sbíhají sliny
17. 11. 2011 19:39
mňamka!!!
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Losos na páře se smetanovou omáčkou a přílohou ve varném mixéru
Přidáno před 5 hodinami
Grilované ovoce s medem
Přidáno před 7 hodinami
Čirokový koláč s ovocem
Přidáno před 11 hodinami
Bulgur s pečenou dýní, cuketou a žampiony
Přidáno před 12 hodinami
Vajíčková lahůdková pomazánka se sýrem
Přidáno před 20 hodinami
Chowder s treskou
Přidáno před 23 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Tvarohový závin z olejového těsta
Krize uvařila před 40 minutami
Štrúdl pro samotáře
Jasek uvařila před 59 minutami
Trenčianská rychlá polévka
Lisa444 uvařila před 1 hodinou
Americká buchta s jablky
MarketaNov uvařila před 1 hodinou
Vepřová krkovice na slanině a pórku
NariAi uvařila před 2 hodinami
Marinovaná krkovice pečená pomalu
HacRadek uvařila před 2 hodinami
Rychlé rohlíky - do hodiny hotové
elinkakov@seznam.cz uvařil před 3 hodinami
Pórková polévka s bramborem, paprikou a medvědím česnekem
trdlo uvařila před 4 hodinami
Dobrota z mletého masa
Janika1 uvařila před 4 hodinami
Čočková polévka
milos.h uvařil před 4 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Hezky ozdobit dort mohou i začátečníci. Podle našich praktických tipů a triků to zvládne každý
Retro dezert: Upečte si pařížské rohlíčky jako z cukrárny! Dokonalá kombinace krému a křupavého těsta vás nadchne!
Pařížskou šlehačku a pařížský krém zvládnete s našimi radami snadno. Víte, jak je od sebe rozpoznat?
Další recepty
Tématické fráze: pařížský dort pařížský dort recept pařížský dort jednoduchý recept pařížský krém do dortu recept pařížský dort recept na pařížský dort pařižský krém na dort korpus na pařížský dort paříšský dort dort pařížský recept na pařížský dort video pařížský dort video poleva na pařížský dort krájecí čokoládová poleva paříský dort pravy parížsky krém poleva z čokolády krájecí krájecí čokoláda poleva na dort recepty pařížský dort
Suroviny: vejce, cukr moučkový, olej slunečnicový, sůl, kakao holandské, mouka polohrubá, prášek do pečiva, máslo, mouka hrubá, smetana 40%, šlehačka, čokoláda na vaření, čokoláda na vaření, voda, máslo, šlehačka
Pravý pařížský dort s krájecí polevou
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nOAY
42 názorů