Bibinčiny "startovací žemličky" trošku jinak
Suroviny
Porce: 30 ks ze zapletených, 40 ks z obyčejných noh
Nutriční hodnoty
Energie | 8 378 kJ / 2 002 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 73,78 g |
Tuky | 18,93 g |
Vláknina | 18,20 g |
Cholesterol | 243 mg |
Sodík | 106 mg |
Sůl | 0,23 g |
Sacharidy | 375,15 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Použila jsem částečně suroviny s Bibinčiným souhlasem z jejich výtečných žemliček
http://www.toprecepty.cz/recept/10667-babicciny-st...
za což ji moc děkuji! Toto těsto je taky dobré a ráda z něj peču. Hotové pečivo vydrží-pokud vydrží:-) hezky vláčné 4 dny.Pokud přidáte 2 PL namočených rozinek a 1 KL cukru navíc,také je to dobré.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
4. 5. 2011 18:05
krásné žemličky, ukládám
4. 5. 2011 14:38
Anna Kocikova:já mám doma meltu,úplně tu samou,moje dcera jí pije místo kávy když přijde.
4. 5. 2011 12:50
Za hezké komentáře a body všem moc děkuji
Simi meltu raději používám porcovanouhttp://kava.heureka.cz/melta-porce-1x-20x7g/je s tím míň práce
CHtěla bych ještě zkusit Caro,co používá Srettkahttp://kava.heureka.cz/nestle-caro-200-g/ale u nás mají zatím jen 200g baleníMusím vyčíhnout,až bude menší
Simi meltu raději používám porcovanouhttp://kava.heureka.cz/melta-porce-1x-20x7g/je s tím míň práce
CHtěla bych ještě zkusit Caro,co používá Srettkahttp://kava.heureka.cz/nestle-caro-200-g/ale u nás mají zatím jen 200g baleníMusím vyčíhnout,až bude menší
4. 5. 2011 10:29
super receptík tak to zkusím taky to se mi líbí a meltu mám též doma.+1
3. 5. 2011 22:10
srettka: já z tebe nemůžu!! V televizi hokej Rusi se Slováky a vůbec se nemůžu soustředit a že to jsou teda nervy!
3. 5. 2011 20:09
Tak u nás mají meltu levnější než Caro.
3. 5. 2011 19:40
Moc prima nápad Aničko
3. 5. 2011 18:16
Všem moc děkuji za body a hlavně super komentáře,které mi opravdu hodně zvedly náladuUž jsem se takto dlouho nepobavila
BIBINKO,teď se u nás nějak moc nejedlotak večky od pátku vydržely až do dneškaByly opravdu měkké,možná je to tím kefíremco si ho dělám doma každý den,tak ho cpu všude
STUSKO ano bez pekárny těsto vypracovat a nechat v teple přikryté kynout až zdvojnásobí objem,pak udělat veky a ještě na plechu nechat před pečením 30 minut nakynout.
SRETTI,REBI-CARO bude určitě lepší,pokud se nemusí rozpouštět.Mě zatím odrazuje cenaAle meltu mám sáčkovanou,tak to zase taková hrůza není
BIBINKO,teď se u nás nějak moc nejedlotak večky od pátku vydržely až do dneškaByly opravdu měkké,možná je to tím kefíremco si ho dělám doma každý den,tak ho cpu všude
STUSKO ano bez pekárny těsto vypracovat a nechat v teple přikryté kynout až zdvojnásobí objem,pak udělat veky a ještě na plechu nechat před pečením 30 minut nakynout.
SRETTI,REBI-CARO bude určitě lepší,pokud se nemusí rozpouštět.Mě zatím odrazuje cenaAle meltu mám sáčkovanou,tak to zase taková hrůza není
3. 5. 2011 17:50
Rebi,stretti,holky,fakt se dobře bavím
3. 5. 2011 17:49
Ani,děláš chutě
3. 5. 2011 17:19
handra vod švédskýho ogara tě došla?? no toť, to se bude u rebarborů cecko lesknout jak gule psí ale bacha abys při tom lešťandu nevydřela až dírky...třeba ve voknech
kúpiš ten roztok vod Cara?? dobře děláš diuče zlatý,nenaděláš švajnerajnu a ještě si šmákneš
kúpiš ten roztok vod Cara?? dobře děláš diuče zlatý,nenaděláš švajnerajnu a ještě si šmákneš
3. 5. 2011 17:07
srettka:ti věřím,cérko aj handr mikrovláknový už mám na počtěa iďací z počty,koupím to Caro,a ešivá mě nikdo neuvidí,kúpim aj dvě pixle
3. 5. 2011 17:04
Aničko, výborný nápad . Žemličky už jsem dělala a byly moc dobré , proto věřím, že i tohle bude dobrota . +1
3. 5. 2011 16:59
Udělám i bez pekárny.Těsto¨má kynout?
3. 5. 2011 16:55
rebarborko...chuť je stejná bych řekla, ale je beze zbytku a můžeš ho do pekárny vrazit v suché formě, ne svářet meltu v hrncu
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno před 10 hodinami
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno před 12 hodinami
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno před 13 hodinami
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno před 14 hodinami
Krůtí maso na paprice s lesními houbami
Přidáno před 15 hodinami
Fazolový guláš s červenou čočkou
Přidáno před 18 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Švestkový drobenkový koláč s pudinkem
JardaH21 uvařila před 54 minutami
Báječná jatýrka na slanině
milans1 uvařila před 8 hodinami
Dezert pohádka
zutro uvařila před 9 hodinami
Makarony se sýrem
Natali31.3 uvařil před 10 hodinami
Rozmarné špagety
Jan Nemec uvařila před 10 hodinami
Krůtí na paprice
Istar uvařila před 11 hodinami
Pivovarský tokáň
Istar uvařila před 11 hodinami
Afrika řezy
Evellinka uvařil před 11 hodinami
Vepřové na houbách
Skrabi uvařila před 11 hodinami
Omáčka z hlívy ústřičné
Joey uvařila před 11 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Bílková vložka do polévky se dá připravit na více způsobů. Vybrali jsme pro vás ty nejoblíbenější
BeBe řezy se žloutkovým krémem a čokoládovou polevou podle Terezy z Peče celá země. Téhle variaci nikdo neodolá
Jak hnojit rajčata: Správné postupy zajistí bohatou úrodu a zdravé rostliny po celou sezonu
Další recepty
Tématické fráze: barvení vajec meltou rozdíl mezi meltou a carem buchta s meltou rozdíl mezi caro a meltou rozdíl mezi meltou a caro housky zadělané s kefírem jak se vaří melta melta recept je zdravější caro nebo melta babicciny startovaci zemlicky startovací žemličky slunečnicová veka žemličky bez kynutí rozdíl mezi carem a meltou domaci pecivo zemlicky buchta z kefíru žemličky dobré domácí žemličky hrníčkové houstíčky na primě startovasci žemločky
Suroviny: kefír, melta, žloutek, olej, cukr krupice, sůl, mouka hladká, semínka slunečnicová, mák, droždí
Bibinčiny "startovací žemličky" trošku jinak
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QNPq
24 názorů