Ledový salát s hlívovými škvarečky a parmezánem

Eliza Kuchařka: Eliza

Doba přípravy: 20 minut 4 porce Saláty 17 názorů

Suroviny

1 hlávka ledového salátu - lze použít i např. čínské zelí
100 g hlívy ústřičné
kolečka okurky
1 stonek zelené cibulky
několik zelených oliv
sůl
čerstvě drcený pepř
granulovaný česnek
olivový olej
vinný ocet (kdo nemá rád, použije obyčejný, trochu naředěný vodou)
parmazán
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Hlívu nakrájíme na proužky a zprudka ji opečeme na malém množství oleje dokřupava (cca 10 minut).

  2. Přemístíme ji na papírové utěrky, abychom odsáli přebytečný tuk, posypeme špetkou granulovaného česneku, necháme vychladnout a teprve potom osolíme. Nikdy nesolíme předem, houby by pustily vodu a spíše by se dusily.

  3. Ledový salát natrháme na kousky a promícháme se zálivkou, připravenou ušleháním 3 lžic olivového oleje, 1 lžíce bílého vinného octa a soli.

  4. Salát poklademe plátky okurky, šikmo nakrájenou cibulovou natí, rozpůlenými olivami a hlívovými škvarky.

  5. Ozdobíme hoblinkami parmezánu a posypeme čersrvě tlučeným nebo namletým pepřem.

  6. Podáváme například s opečenými tousty a sklenkou dobrého bílého vína.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílel již 1 kuchař

Ohodnoťte recept: Ledový salát s hlívovými škvarečky a parmezánem

  • popoluska340 popoluska340

    Paradna inspiracia na zajtrajsi obed,uz teraz mam chut.A viem,ze mi bude chutit.:-):-):-):yes::yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • michsamant michsamant

    :-p parada

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    Děkuju.

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Eliza, zaslúžiš! Nebuď prehnane skromná! Čo recept, to originál, čo fotka, to umelecké dielo!

    Odpovědět

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    Tak si tady tak pročítám dění za posledních pár dní a - Magdalenko - děkuji :-8, myslím, že si to ani nezasloužím... Jsem moc ráda, že mám příležitost někoho inspirovat nebo potěšit!! :-):-)

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Vzdávam hold kreativite tejto autorke receptov a fotiek!!!:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Merylas Merylas

    Vypadá to opravdu moc hezky:yes:

    Odpovědět

  • sebena sebena

    Vypadá to hodně zajimavě;-):yes:

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Taky jsem se divila, kde se vzal medvědí česnek v zimě;-), já ho náhodou mám v mrazáku, ale nakrájený. Pěstuju ho a máme ho taky rádi.

    Odpovědět

  • maris maris

    Díky,já jsem v tom viděla listy;-):-)

    Odpovědět

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    Maris, to je obyčejná naťová cibulka...:-) Promiň tu mystifikaci, to jsem nechtěla. Mimochodem, medvědí česnek mám taky moc ráda.

    Odpovědět

  • maris maris

    Elizo, koukám, co jsou ty dva listy, kterými máš salát ozdobený ? Vypadá to jako medvědí česnek, ale v zimě ? My ho máme moc rádi, jestli to je on, kde ho, prosím, v zimě kupuješ ?

    Odpovědět

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    Tak se mi podařilo ještě něco vyfotit... Ale bylo to o chlup...:-)

    Odpovědět

  • maris maris

    Ukládám :yes::-p

    Odpovědět

1 2

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: ledový salát ledový salát recepty salát z ledového salátu recepty saláty salát s parmazánem recepty salátu recepty z ledového salátu hlíva ústřičná salát hlíva ústřičná recepty salát ledový hlívové škvarky ledový salát recept škvarky z hlívy ústřičné saláty z ledového salátu škvarky z hlívy ledove zeli ledový salát s parmazánem recepty ledový salát salát z hlívy ústřičné salát z ledového zelí

Zapomněl/a jsem heslo