jméno:   heslo:   pamatuj  
Více než  38 000  receptů

Ukrajinský boršč s fazolemi

Ukrajinský boršč s fazolemi
nahoru
Ukrajinský boršč s fazolemi Ukrajinský boršč s fazolemi
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučit recept
Doporučit
recept
Poznámka
Moje
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Polévky

Suroviny:

Vepřové maso s kostí
hovězí maso, může být i s kostí
červená řepa
velké červené fazole
cibule
brambory
nové koření, bobkový list, peř, sůl
kysaná smetana (jogurt)
sladká smetana (na vaření)

Postup přípravy receptu

Uvaříme do měkka fazole a červenou řepu (já ji nikdy neuvařím, aby mi zůstala červená barva, tak používám zavařenou řepu bez nálevu). Z masa s kostí, bobkového listu a nového koření uděláme vývar. Jak je hotový, do vývaru dáme uvařit brambory, mezitím obereme maso a orestujeme cibulku. Jak jsou brambory uvařené, přidáme cibulku, fazole, řepu, osolíme, malinko pepře a dochutíme kysanou smetanou (může být i jogurt) a sladkou smetanou, aby se chutě vyrovnaly.

Množství neuvádím, babička ho vždy vaří od oka, tak i já. Takže si každý přidá surovin dle chuti :)

Poznámka

Receptů na boršč je tu dost, ale tento je opravdu přímo z Ukrajiny-od manželové babičky, která z Ukrajiny pochází. A také trošku jiný, protože tam kde babička bydlela do něj nedávali zelí. :) Manžel ho miluje a i když není jako od babičky, chutná mu ten můj taky.

Autor Autor:
Datum vložení Datum vložení:
6 kladných hodnocení udělit kladné hodnocení - udělit kladné hodnocení


Podobné recepty


Komentáře k receptu "Ukrajinský boršč s fazolemi"

autor: Arween
vloženo: 12.03.2012 10:51:26   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jani, děkujismajlik už je i snězený?

vloženo: 11.03.2012 23:23:37   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajliksmajliksmajlik

autor: Arween
vloženo: 01.01.2012 13:09:50   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jezulko-děkujismajlik

autor: JezulkaS
vloženo: 31.12.2011 18:21:09   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Vařím velmi podobný - jen místo cibule dávám nastrouhanou mrkev. Mám ho od maminky, která pochází z Volyně. Je to dobrota, takže dávám další bodík.smajlik

autor: Arween
vloženo: 31.12.2011 17:55:36   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tak jsem si upravila poznámku, ať to není tak blbě napsané a mooooc děkuji za moje úplně první bodíkysmajlik

autor: Arween
vloženo: 31.12.2011 17:51:52   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

No, jasně, u nás se taky dělá bamborový salát na několik způsobů, takže je mi jasné, že jiný kraj, jiný mrav. Jen jsem to tam psala, že i když tam není zelí, je taky ukrajinský, protože tam kde babička bydlela ho dělali bez zelísmajlik

autor: spagetka
vloženo: 31.12.2011 14:27:07   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jelikož mám snachu a její dceru z Ukrajiny, tak vím, kolik existuje variant. Takže - proč ne a snaše vynadám, že ji tohle nenapadlo smajlik - dělám si legraci, smajliksmajliksmajliksmajlik

autor: Pavla (neregistrovaný/á)
vloženo: 31.12.2011 14:15:17   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Koukám, že co ukrajinka, to jiný recept na borč. Naše maminka to zase vždycky vařila úplně jinak, např. osmahla na pánvi nastrouhanou řepu, mrkev, zalila protlakem nebo kečupem a teprve přidala do hrnce... to je asi jako tady, 10 kuchařek = 10 receptů na rajskou, na svíčkovou..smajlik. Každý to dělá po svým.


Přidat komentář

Komentáře/příspěvky se na stránkách zobrazí až po jejich ověření. To probíhá tak, že Vám na vyplněnou e-mailovou adresu zašleme e-mail, ve kterém je třeba kliknout na odkaz. Poté se Váš komentář/příspěvek zobrazí na webových stránkách. Dokud nedojde ke změně IP adresy, tak z daného zařízení (počítač, tablet, mobilní telefon) můžete psát další komentáře/příspěvky bez ověření.


Vaše jméno:
Váš e-mail:
Komentář:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
Pokud chcete přidat odkaz, klikněte na tlačítko a vložte www adresu.

Tématické fráze

ukrajinsky borč z červené řepy recepty ukrainski salaty boršč pochází ukrajinská fazolová polévka co delat aby repa zustala cervena ukrajinský boršč s fazolemi recept na falešný bořč gratinovane brambory boršč recept zeli repa fazole zeleninový boršč s fazolemi a smetanou ukrainski receptu ukrajinsky boršč z červené řepy ukrainski buchtu boršč s fazoli ukrainski borsc boršč fazole recept na boršč se slakou smetanou salat ukrainski boršč s fazolemi ukrajinský boršč fazole salát z červené řepy s fazolemi




Copyright © 2008 - 2014 www.toprecepty.cz | Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

Partneři: Dobré Recepty | Videorecepty | Máminy recepty               Obecné podmínky | Pexeso | RSS | Kontakty