

Salát z mačkaných brambor podle mojí babičky
Suroviny 4 porce
- 800 g brambor
- 3 kyselé okurky
- 3 vejce uvařená natvrdo
- 100 ml smetany ke šlehání
- naťová cibulka
- pepř
- sůl
Postup přípravy receptu
Brambory oloupeme a uvaříme ve slané vodě doměkka. Scedíme a rozmačkáme vidličkou (i nedbale). Do horkých přidáme na kostičky nakrájená vařená vajíčka, nakrájené okurky, cibulku a zalijeme šlehačkou (studenou). Podle chuti osolíme, opepříme a dobře promícháme.
Podáváme teplé jako přílohu k masu.
Poznámka od kuchařky
Chuť těchto brambor mám spojenou se šťavnatým a vysokým smaženým řízkem, takovým, jaký dělávala moje babička.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Salát z mačkaných brambor podle mojí babičky
-
Přidávám další bodík ... dnes byl salát k obědu, bez cibulky
, ta u nás moc "nejede"
... Příjemná změna přílohy
...
-
K realizaci mě zlákalo kladné hodnocení receptu, ale z výsledku jsem byl zklamán. Chutnalo to jako bohatší šťouchané brambory.
-
Eli, paráda!
Jak píše Jenda - krásně jednoduché.
Mám uloženo, brzy udělám a tobě bod!
-
Eli, jak jednoduché a kolik radosti udělá
. Posílám pátý bodík.
-
To musí být opravdu "jedlé
"
, musím vyzkoušet ještě do svátků, ale jak čtu, tak to půjde i mimo "svátky"
Elizko, ještě se musím naučit udělat ten "velký šťavnatý řízek"
, někdy se mě také nepodaří
, ale pořád se učím
Také posílám pochvalu a bodíka
-
Babička byla ztělesněním toho, čemu se říká ŽAVES...
Tedy v kuchyni, sochy dělala krásné...
Takže jednoduchost při vaření, to byla její parketa. Ale k tomuto salátu se strašně ráda vracím, podle mě je opravdu výborný (a doufám, že to není jen proto, že na něj mám nostalgické vzpomínky - moc jiného toho totiž neuměla, narozdíl od té druhé, profesionální kuchařky).
-
Elizo, příjemná změna co se přílohy týče. Ode mě to máš za bod.
Jen neskutečně rychle se mi roztahuje složka s recepty na vyzkoušení.
-
Skoda, ze zrovna nemam okurky
- musim napravit a recept pote vyzkouset.
Libi se mi jednoduchost. Bodik