Boršč s fazolemi

1974andrea Kuchařka: 1974andrea

Polévky 7 názorů

Suroviny

Vepřové kosti
zadní hovězí
cibule
kořenová zelenina
hlávkové zelí
brambory
řepa
červené fazole
celerová nať
bobkový list
nové koření
jalovec
pepř
ocet
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Z masa, cibule, celerové nati a koření vyvaříme silný vývar.

  2. Na másle osmažíme cibuli, kořenovou zeleninu, přidáme pokrájené zelí a brambory, zalijeme vývarem a vaříme.

  3. Asi 15 min před dovařením přidáme červenou řepu a úplně nakonec prohřát fazole.

  4. Dochutíme octem.

Poznámka

Vím, že boršč už je tu hodněkrát, ale nedalo mi to Vám ho nepřipomenout. Na léto je to výborné syté a přesto lehké jídlo, druhý chod už ani není potřeba.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 15 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Boršč s fazolemi

  • 1974andrea 1974andrea(autorka receptu)

    Anna Kocikova:Aničko,díky za milá slova a za bodík:-))

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Hovězí bych použila klidně přední-v papiňáku za 3/4hoďky v pohodě uvařeno.Jinak při této úpravě stačí jen hodně masité vepřové kosti a fazole jsou asi v konzervě;-)ty také ráda v kuchyni používám-jsou úleva i časová úspora:-)No a když se dá u stropu vznášet i po čerstvém chlebu:-O;-)tak proč ne po takovém dobrém receptu:-pkterý by si alespoň jeden první bodík zasloužil,už jen za tu námahu s napsáním;-)+1:yes:

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea(autorka receptu)

    Klariska:Myslíš asi vznášení se v noci u stropu:-))

    Odpovědět

  • Klariska Klariska

    Smetana, zahuštění? Vypadá to, že lehkými jídly myslíš netučná. Já jimi rozumím spíše lehce stravitelná a to pro leckoho není ani to zelí natož fazole :-p.

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea(autorka receptu)

    Klariska:Nemyslím si,že zelenina a maso je něco těžkého do žaludku,není to ničím zahuštěno a nedávám ani kysanou smetanu. Ale děkuji za názory;-)

    Odpovědět

  • Klariska Klariska

    Lehké jídlo to opravdu není, obzvlášť ne s fazolemi, ale recept je pěkný a tvůj boršč má krásnou barvičku, Andejko :-).

    Odpovědět

  • Oxana Oxana(neregistrovaná)

    Zas tak lehké jídlo do bříška to není, právě proto není potřeba druhý chod. Ale s pravým borčem tohle nemá nic společného. Kdejaký borč je prostě počeštěný.

    Odpovědět

Tématické fráze: borčš borč z červené řepy boršč jídlo s fazolemi bořč vegetariánský boršč s červenou řepou boršt vegetariansky boršč klasický ruský boršč bořč recept polévka boršč s fazolemi vepřové maso s červenými fazolemi vegetariansky borc borč z červené řepy s fazolemi bršč s fazolemi ruská fazolová polévka polecka boršč ruský boršč s červenou řepou borč polévka boršč z červené řepy

Zapomněl/a jsem heslo