Boršč s fazolemi

Suroviny

vepřové kosti
zadní hovězí
cibule
kořenová zelenina
hlávkové zelí
brambory
předvařená červená řepa
červené fazole
celerová nať
bobkový list
nové koření
jalovec
pepř
ocet

Postup přípravy receptu

  1. Z masa, cibule, celerové nati a koření vyvaříme silný vývar.

  2. Na másle osmažíme cibuli, kořenovou zeleninu, přidáme pokrájené zelí a brambory, zalijeme vývarem a vaříme.

  3. Asi 15 minut před dovařením přidáme červenou řepu a úplně nakonec prohřát fazole.

  4. Dochutíme octem.

Poznámka od kuchařky

Vím, že boršč už je tu mnohokrát, ale nedalo mi to vám ho nepřipomenout. Na léto je to výborné syté, a přesto lehké jídlo, druhý chod už ani není potřeba.

Komentáře k receptu Boršč s fazolemi

  • 1974andrea 1974andrea(autorka receptu)

    Tonja: Máte pravdu, doplním to do surovin. Většinou používám už předvařenou nebo domácí sterilovanou. Syrová by se musela dávat na začátku ;-)

    Odpovědět

  • Tonja Tonja

    1974andrea: Hodnotit můžu, až to uvařím a ochutnám. Před vařením se ale zeptám: Řepu opravdu dáváte až tak nakonec, před dovařením. podle mé zkušenosti potřebuje řepa vařit podstatně déle než brambory. Možná ale má být polosyrová, křupavá, nebo používáte řepu už předem uvařenou? Děkuji za odpověď. Pak zkusím i tuto polévku uvařit.

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea(autorka receptu)

    Anna Kocikova:Aničko,díky za milá slova a za bodík:-))

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Hovězí bych použila klidně přední-v papiňáku za 3/4hoďky v pohodě uvařeno.Jinak při této úpravě stačí jen hodně masité vepřové kosti a fazole jsou asi v konzervě;-)ty také ráda v kuchyni používám-jsou úleva i časová úspora:-)No a když se dá u stropu vznášet i po čerstvém chlebu:-O;-)tak proč ne po takovém dobrém receptu:-pkterý by si alespoň jeden první bodík zasloužil,už jen za tu námahu s napsáním;-)+1:yes:

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea(autorka receptu)

    Klariska:Myslíš asi vznášení se v noci u stropu:-))

    Odpovědět

  • Klariska Klariska

    Smetana, zahuštění? Vypadá to, že lehkými jídly myslíš netučná. Já jimi rozumím spíše lehce stravitelná a to pro leckoho není ani to zelí natož fazole :-p.

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea(autorka receptu)

    Klariska:Nemyslím si,že zelenina a maso je něco těžkého do žaludku,není to ničím zahuštěno a nedávám ani kysanou smetanu. Ale děkuji za názory;-)

    Odpovědět

  • Klariska Klariska

    Lehké jídlo to opravdu není, obzvlášť ne s fazolemi, ale recept je pěkný a tvůj boršč má krásnou barvičku, Andejko :-).

    Odpovědět

  • Oxana Oxana(neregistrovaná)

    Zas tak lehké jídlo do bříška to není, právě proto není potřeba druhý chod. Ale s pravým borčem tohle nemá nic společného. Kdejaký borč je prostě počeštěný.

    Odpovědět

Tématické fráze: borčš borč z červené řepy boršč jídlo s fazolemi bořč vegetariánský boršč s červenou řepou boršt boršč recept vegetariansky boršč klasický ruský boršč bořč recept polévka boršč s fazolemi vepřové maso s červenými fazolemi vegetariansky borc recept boršč boršč s červenými fazolky borčš s fazolí boršč červené fazole borč z červené řepy s fazolemi bršč s fazolemi