Ukrajinský boršč

Besty Kuchařka: Besty

Doba přípravy: asi 2 hodiny 5-litrovy hrniec Polévky 14 názorů

Suroviny

(Vařím od oka, proto je množstvo surovin jen orientačné)
Asi 750 g vepřového masa (může být i trochu tučnýho masa, pak je kvalitnější vývar)
2 středně velké mrkve
1 středně velký petržel
kousek celeru
1 velká cibule
1 středně velká červená řepa
1/2 malé hlávky bílého zelí
3 středně velké brambory
asi 1 dcl rajčatového protlaku
sůl
černý pepř
trochu vegety
olej nebo mast
česnek
petržlka
zakysaná smetana
Recept si zatím oblíbilo 14 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na menší kousky, vložíme do hrnce, zalijeme asi litrem vody, trochu osolíme a necháme vařit na mírném ohni. Mezitím nakrájíme zelí na proužky a asi po 1/2 hodině přidáme k masu.

  2. Cibulu nakrájíme nadrobno, zeleninu nastrouháme na hrubém struhadle, brambory na kostky. V hluboké pánvi rozehřejeme tuk, opražíme cibuli do sklovita, postupně přidáme mrkev, petržel, celer, červenou řepu (musí se trochu osmahnout, aby pustila barvu), rajčatový protlak.

  3. Vše spolu podusíme asi 10 minut a celý obsah pánve vylijeme do hrnce s masem a zelím, přidáme nakrájené brambory, promícháme, podle potřeby dolijeme horkou vodou a vaříme, až bude maso měkké.

  4. Dochutíme, přidáme prolisovaný česnek, petrželku. Kysanou smetanu dáme až do hotového na talíř.

Poznámka

Famy o troch druhoch mäsa nie su pravdive, na chuti to nič nemeni. A na Ukrajine sa boršč vari z toho, čo je k dispozicii (co dum dal).

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 10 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Ukrajinský boršč

  • miloslav miloslav(neregistrovaný)

    Velmi správně popsaný recept i chuť bude dobrá.Přesně jak dělají na ukrajině.majonézu ? Tak s tím jsem se na Ukrajině nikdy nesetkal.Vždycky jen smetana.Ještě tam může být trochu bílých fazolí.

    Odpovědět

  • Besty Besty(neregistrovaný)

    petulka:

    petulka:je to vec vkusu, niekomu chuti majoneza, niekomu smotana...:-)

    Odpovědět

  • petulka petulka(neregistrovaná)

    skvělý recept,moc chutnal,jen mě to můj ukrajinský přítel naučil jíst s majonézou a je to lepší než smetana.:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Oksika Oksika

    :-( mate to zeli nejake rozvaření?

    Odpovědět

  • eva hubova eva hubova

  • Pejli Pejli

    Miluju !!! :-K:-8:yes:

    Odpovědět

  • Jenny Jenny

    pokud je ukrajinský,tak si necháme chutnat,jedla jsem boršč kdysi dávno na výletě a stál mě moc peněz(ještěže jsme už jeli z výletu)
    byl vynikající,ale nikdy jsem se ho nenaučila vařit,tak snad si na něm z tohoto receptíku pošmáknu...:yes::-K:yes:+7

    Odpovědět

  • Jikotka Jikotka

    Dneska jsem ho uvařila,použila jsem místo kusu masa vepřové kosti,vývar byl skvělý...a boršč je taky výborný :-p:-p,dávám bodík a fotku...:-K

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Jelikož máme v příbuzenstvu ukrajinské příbuzné a i dostala jsem od nich jejich velkou kuchařku, tak vím, co existuje variant boršče, nám chutná snad každý :-p:-p:yes::yes:

    Odpovědět

  • Besty Besty(autorka receptu)

    opuncie ,veď som pisala,že co dum dal;-), a ja som tiež z Ukrajiny:-)) a som rada, že sa Vam recept pači:-K

    Odpovědět

  • AniCiz AniCiz

    :yes::-Ktaky určitě zkusím,boršč miluju

    Odpovědět

  • cardanka cardanka

    Besty :-K stejně jako Bibinka polévky milujeme:-K:yes:a druhý receptík tam již je:-K;-)

    Odpovědět

  • opuncie opuncie

    Moc hezký recept, znám úplně stejný boršč od Ukrajinců, jenom skutečně dávají ještě kousek hovězího.
    Posílám ti bodík.

    Odpovědět

  • Jikotka Jikotka

    No to by mi chutnalo :-p:-p:-p,výborný recept,ten vyzkouším :yes::yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: boršč podle rodilé ukrajinky recept na boršt boršt borsč bořč borč recept boršč recept borst recept recept na boršč ukrajinske recepty ukrainsky borsc polévka boršt recepty boršt borst polevka recept boršť borč recepty jak uvarit borsc polévka bořč ruský bořč rusky borc polevka

Zapomněl/a jsem heslo