Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Perníčky, které jsou hned měkké

Perníčky neodmyslitelně patří k vánočnímu období. Různorodé tvary plné medu a voňavého koření jsou oblíbené zejména u dětí. Tradiční receptura si žádá pečení s dostatečným předstihem, aby perníčky stihly změknout. Ovšem s tímto receptem je budete mít měkké ihned.

Hodnocení receptu je 5,0 (262×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 82 min Doba tepelné úpravy: 8 min bez doby odležení doba pečení 1 plechu

90 min (82 min příprava + 8 min tepelná úprava, bez doby odležení doba pečení 1 plechu)

25. 12. 2008 00:53

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Nutriční hodnoty

Energie12 204 kJ / 2 917 kcal
Bílkoviny68,30 g
Tuky70,95 g
Vláknina12,10 g
Cholesterol 858 mg
Sodík 3,52 g
Sůl0,45 g
Sacharidy495,27 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Každý harmonogram s přehledem postupu vánočního pečení vám doporučí, abyste perníčky upekli alespoň tři týdny před Vánocemi. Obvykle se totiž musí rozležet. I s těstem někdy bývá potíž, lepí se, trhá, kroutí se při pečení. Ne však s tímto.

Recept, který mi poskytla kamarádka Andrea, je skutečný kuchařský poklad. Nějakým zázrakem jsou totiž tyto perníčky okamžitě měkké, s těstem se skvěle pracuje, a hlavně taky dobře chutnají.

Co se týká složení, nenajdete v nich žádnou speciální surovinu a nebudete potřebovat ani žádný tajemný přípravný rituál. Proti jiným receptům je rozdíl hlavně v poměru ingrediencí.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

MiskaM MiskaM

29. 10. 2017 15:05

Lenka: super tak to zkusím teda neznám děkuji :-K

Lenka

29. 10. 2017 14:42

MiskaM:
Miško, je dobré je dát do nějaké nádoby a k nim přidat půlku jablíčka. Perníčky vždy dám do krabice, navrch na kousek bavlněné látky položím rozkrojené jablko a zhruba po týdnu jablko měním. Perníčky zůstávají měkké :-)

MiskaM MiskaM

11. 8. 2017 10:25

Perníčky jsem zkoušela a moc se povedly :-8 akorát po nějaký chvíli byly pak tvrdé nechápu proč když jsem do nich kousla tak chroupaly jak když kousnu do sušenky :-( měkké jsou ale když se upecou ale pak jsou tvrdý :-( jinak když je peču na vánoce tak voní po celém bytě :-K a to jsem je pekla podle vaší poznámky čili dřív jsem je pekla aby se rozlezely ale i tak pak byly tvrdý

miruse

9. 3. 2017 22:21

:yes:

lenty

19. 1. 2017 10:36

ja se snad nikdy nepoucim, ze u tohohle receptu je jedna davka proste desne malo. uz zase zadelavam potreti. za me snad nejlepsi recept co jsem kdy tady navstivila. uz bych si ho konecne mela taky zapsat do notysku. :) a opravdu jako beton nikdy nebyly.

Martina

10. 1. 2017 16:19

Ja je delala presne podle receptu a vubec nezmekly jsou tvrde jako beton. Takze nedoporucuji!!:no:

Alaskaaala

21. 12. 2016 02:48

Supr recept, nechapu jak muze byt nekdo tak drzy v predchozich komentarich. Vyborny recept, dekuji!

casino casino

20. 12. 2016 20:02

Petra:
No, abych nebyl za sprosťáka, tak tvrdost neřeším..., ale ta nevoňavost patrně receptem nebude..., jste si si jista, že jste nic nezvojtila?;-)

Petra

20. 12. 2016 19:35

Můj manžel to vyjádřil nejlépe - hnus. Když pominu, že práce s těstem byla naprosto šílená, po třech dnech jsou perníčky stále tvrdé, navíc absolutně nevoní.
Takže jdu rychle udělat nové, podle starého receptu, sice už nezměknou, ale horší než tyto určitě nebudou.

Kukuřička

16. 12. 2016 15:31

Myslíte že vadí když to udělám bez sody :-?

Ivca75 Ivca75

14. 12. 2016 15:06

Děkuji za super receptík.Už jsem asi dvakrát dělala a vždycky se povedlo. Jsou to nejlepší preníčky co jsem kdy jedla. Doma mají velký úspěch. :-K:yes:;-)

mejtys

14. 12. 2016 08:05

:yes:Děkuji! Děkuji! Děkuji! Tento recept je zázračný! Perníčky jsou hned měkké a druhý den ještě měkčí! Přidávám je mezi vánoční stálice! Zkusím recept obměnit, aby neobsahoval cukr a místo bílé mouky zkusím nakombinovat jiné druhy, ale poměr surovin určitě zanechám. Ještě jednou děkuji a přeji bohatého Ježíška!:-8

casino casino

13. 12. 2016 11:58

Táňa:
No, jako pokus o reklamu :no: ale ten rum je fakt špica :yes:
Akorát tydýt nebo nějaký movitý Trumpera by použil 10x dražší delikatesu a cpal ji do pečiva, když navíc vedle naší VOŇAVÉ klasiky ani neležela:-D
OT: Kdysi jsem z legrace 23 roků starý Ron ZACAPA úspěšně prezentoval jako 40 letý Cognac:yes: (Táňa: kolik flašek mi dáte za tuto reklamu, he?:-D

Táňa

13. 12. 2016 10:01

Chci dělat perníčky, ale nechse se mi kupovat klasický rum, protože máme doma tento: http://www.warehouse1.cz/zacapa-23-centenario-rum-... a potřebuju ho postupně zdělat. Myslíte, že se bude hodit do českých perníčků? Já vím, tohle je super rum, našla jsem ho podle názvu na webu i u autorizovaného sidtributora, takže to určitě bude klasa. Ale na destiláty moc nejsme, tak ho chci spotřebovat aspoň nějak - bude se hodit na pečení?

Božena

13. 12. 2016 00:28

Tyhle perníčky jsou skvělé, že se nemusí péci dopředu, aby změkly. Ani nesmějí. Už proto, že se dají jíst hned, jak nepálí - to by se člověk napekl, protože rychle zmizí. Veliká výhoda je, že neobsahují kakao, takže je můžou i ti, kdo nesmí čokoládu. Za ten recept díky. :-K

1 5 6 7 8 9 22

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: perníčky recept na perníčky nejlepší recept na perníčky vánoční perníčky hned měkké pečení perníčků perníčky recept vánoční perníčky měkké recept vánoční cukroví nejlepší recepty perníčky těsto na perníčky nejlepší perníčky recept perničky těsto na perníčky hned měkké pečení perníčků recept těsto na perníčky měkké pečeni pernicku recepty perníky ihned měkké domaci perničky perníčky bez medu zázvorky recept měkké perniky recept

Suroviny: mouka hladká, cukr moučkový, soda jedlá, koření do perníku, máslo, vejce, med tekutý, žloutek, poleva bílková

TopRecepty.cz

Perníčky, které jsou hned měkké

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Z6xw