Perníčky, které jsou hned měkké
Perníčky neodmyslitelně patří k vánočnímu období. Různorodé tvary plné medu a voňavého koření jsou oblíbené zejména u dětí. Tradiční receptura si žádá pečení s dostatečným předstihem, aby perníčky stihly změknout. Ovšem s tímto receptem je budete mít měkké ihned.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 12 204 kJ / 2 917 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 68,30 g |
Tuky | 70,95 g |
Vláknina | 12,10 g |
Cholesterol | 858 mg |
Sodík | 3,52 g |
Sůl | 0,45 g |
Sacharidy | 495,27 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Každý harmonogram s přehledem postupu vánočního pečení vám doporučí, abyste perníčky upekli alespoň tři týdny před Vánocemi. Obvykle se totiž musí rozležet. I s těstem někdy bývá potíž, lepí se, trhá, kroutí se při pečení. Ne však s tímto.
Recept, který mi poskytla kamarádka Andrea, je skutečný kuchařský poklad. Nějakým zázrakem jsou totiž tyto perníčky okamžitě měkké, s těstem se skvěle pracuje, a hlavně taky dobře chutnají.
Co se týká složení, nenajdete v nich žádnou speciální surovinu a nebudete potřebovat ani žádný tajemný přípravný rituál. Proti jiným receptům je rozdíl hlavně v poměru ingrediencí.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
12. 12. 2016 18:10
casino: Vy jste opravdu nepostradatelny.Chtela jsem jeste dodat ,ze nevim v jakem mnozstvi,protoze diky vnouckovi,ktery si precetl mamincinu kucharku,kdyz mu bylo asi dva a pul roku,nevim mnozstvi,ale Vy jste to vyresil.
12. 12. 2016 11:02
nanny:
No, bez gramáže by toho moc nenapekla, že
(Hlavne to neberte ako , nedajboze vysmesnu kritiku.... )
***
Na 500g mouky:
10 g anýz
10 g badyán
5 g nové koření
5 g hřebíček
5 g fenykl
5 g skořice
No, bez gramáže by toho moc nenapekla, že
(Hlavne to neberte ako , nedajboze vysmesnu kritiku.... )
***
Na 500g mouky:
10 g anýz
10 g badyán
5 g nové koření
5 g hřebíček
5 g fenykl
5 g skořice
12. 12. 2016 09:09
La Furi Roja: Take zdravim
Moje maminka pouzivala jako pernikove koreni
Skorice
nove koreni mlete
badyan
hrebicek
fenykl
Nekdo pridava i koryandr
Preji pekny den
Moje maminka pouzivala jako pernikove koreni
Skorice
nove koreni mlete
badyan
hrebicek
fenykl
Nekdo pridava i koryandr
Preji pekny den
12. 12. 2016 08:44
Zdravím, nesehnala jsem perníkové koření, jr všude beznadějně vyprodané. Dá se nahradit? Skořicí a zázvorem? Děkuji :)
11. 12. 2016 21:56
Tento recept jsem našla loni a od té doby peču na Vánoce i Velikonoce. Perníčky jsou suprový. Dělám vždycky optimisticky jen jednu dávku a pak musím udělat ještě jednu, aby na svátky vůbec něco bylo... Moc za ten recept děkuju!!!!
11. 12. 2016 20:18
Skvělý recept, těsto šlo krásně zadělat, a pak se s ním parádně pracovalo. Určitě bude patřit k mým stálicím. Děkuji za recept.
11. 12. 2016 14:19
paja: záleží jak velké máte vykrájovatka Já měla 3plechy .-)
10. 12. 2016 10:29
A kolik tech pernicku je? Mnozstvi?
8. 12. 2016 21:17
Super recept je podobný tomu mému pár generací starému a moc nečitelnému proto jsem hledala na internetu a našla tento. Jsem fakt ráda že jsem našla skoro na chlup stejný recept u kterého jsem se mohla ujistit že dělám vše správně jen u toho našeho se přidává trocha kakaa pro trochu hnědší barvy
Jak tu čtu tak někomu se těsto drolí a tak, já jsme s ním žádné problémy neměla vše hnětu rukou, lépe se to promačká a vše spojí. Děkuji za moc dobrý recept
Jak tu čtu tak někomu se těsto drolí a tak, já jsme s ním žádné problémy neměla vše hnětu rukou, lépe se to promačká a vše spojí. Děkuji za moc dobrý recept
8. 12. 2016 20:14
Úžasné! Moc díky za recept! S těstem se pracovalo naprosto sqěle a díky tomu jsem si výrobu užila!!! A navíc super chuť!
8. 12. 2016 16:35
1. S těstem jsem se babrala asi 2hodiny, než to mělo nějakou formu.
2. Do rána to tak ztvrdlo, že se s tím už nedalo vůbec nic dělat a skončilo to v koši.
Dnes jsem si našla recept v 20let starém časopisu a těsto sem měla cca za 30minut.
2. Do rána to tak ztvrdlo, že se s tím už nedalo vůbec nic dělat a skončilo to v koši.
Dnes jsem si našla recept v 20let starém časopisu a těsto sem měla cca za 30minut.
7. 12. 2016 13:48
Jana: těsto je třeba dlouho zpracovávat, chce to trpělivost
7. 12. 2016 13:46
Úžasný recept, díky moc! Dělala jsem perníčky se čtyřmi dětmi a byly nadšené. Těsto se nelepí, nemusí se podsypávat moukou, opravdu se s ním krásně pracuje. Povedly se nám ukázkové výtvory . Snad jen pro ostatní: přidala jsem trošku másla, nakonec ho bylo dohromady 100g a jěstě trošku perníkového koření. Musíte dlouho zpracovávat, než dosáhnete správné konzistence, chce to trpělivost, ale výsledek stojí za to!
6. 12. 2016 22:30
Ahoj, mám dotaz: jak dlouho před vánocemi je mám péct? Nikdy sem perníčky nedělala, tak nevím. A kdy mám zdobit, druhý den nebo až před vánoci? Dík za rady
5. 12. 2016 20:04
Asi dělám něco špatně,mám drobenku
Tak jsem přidala máslo a docílila těsta,ale při válení se opět začalo drolit a praskat
Tak jsem přidala máslo a docílila těsta,ale při válení se opět začalo drolit a praskat
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Chleba se lněným semínkem a bílým jogurtem
Přidáno před 3 hodinami
Mléčná rýže s lesním ovocem
Přidáno před 3 hodinami
Vepřové kotlety na zázvoru
Přidáno před 3 hodinami
Šunkafleky z multifunkčního hrnce
Přidáno před 5 hodinami
Plněné mušle z listového těsta
Přidáno před 11 hodinami
Filety duhového pstruha na másle s mrkví a chřestem
Přidáno před 13 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Čočka nakyselo s vejcem
Kattyy uvařila před 3 minutami
Domácí kmínový chleba
gabriella18 uvařila před 46 minutami
Chléb z ovesných vloček
Monysek.w uvařila před 58 minutami
Vláčné mrkvové cookies
MonikaHo uvařila před 2 hodinami
Buchta - prošívaná deka
Evik.ka uvařila před 2 hodinami
Extra rychlé lívance
MarketaPe uvařila před 3 hodinami
Nekynuté šátečky
Infarkt uvařila před 4 hodinami
Vločková polévka se smetanou
Valis uvařila před 4 hodinami
Vepřový řízek naruby
Valis uvařila před 4 hodinami
Ledvinky dušené
Valis uvařila před 4 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Co dává tu správnou chuť perníku? Perníkové koření namíchané v nejlepším poměru. Směs koupíme hotovou nebo ji sami namícháme
Holka u plotny radí: Péct cukroví z másla nebo levnějšího tuku? Rozdíly jsou znát!
Dokonalou polevu na perníčky můžete podle našeho videa připravit dvěma způsoby, popíšeme oba postupy
Další recepty
Tématické fráze: perníčky recept na perníčky nejlepší recept na perníčky vánoční perníčky hned měkké pečení perníčků perníčky recept vánoční perníčky měkké recept vánoční cukroví nejlepší recepty perníčky těsto na perníčky nejlepší perníčky recept perničky těsto na perníčky hned měkké pečení perníčků recept těsto na perníčky měkké pečeni pernicku recepty perníky ihned měkké domaci perničky perníčky bez medu zázvorky recept měkké perniky recept
Suroviny: mouka hladká, cukr moučkový, soda jedlá, koření do perníku, máslo, vejce, med tekutý, žloutek, poleva bílková
Perníčky, které jsou hned měkké
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Z6xw
321 názorů