Medovníky (perníky, perníčky)
Výborné perníčky budou vaší odměnou za práci s přípravou tradičního cukroví popsaného dopodrobna v postupu receptu. Polevy umíchejte přesně podle receptury, budou luxusně vypadat i držet na těstu. Ozdobte roztomilé tvary a pak už jen mlsejte.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 25 198 kJ / 6 022 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 140,79 g |
Tuky | 119,74 g |
Vláknina | 40,50 g |
Cholesterol | 1,04 g |
Sodík | 547 mg |
Sůl | 1,14 g |
Sacharidy | 1 075,16 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 6. 2. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Medovníky (perníky, perníčky)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5yNR
Moje poznámka
Medovníky (perníky, perníčky)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5yNR
Nejnovější recepty
Uzená kuřecí stehna s baby špenátem
Přidáno před 5 hodinami
Chuťovky z listového těsta
Přidáno před 6 hodinami
Vepřová plec se špenátem
Přidáno před 20 hodinami
Makovec s hruškami
Přidáno 19. 10. 2025 10:00:02
Kachna s medem a jablky
Přidáno 19. 10. 2025 08:03:01
Pomazánka z brynzy
Přidáno 18. 10. 2025 22:03:21
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pečená švestková povidla
Prakva před 25 minutami
Hrníčkový borůvkový koláč na plechu
Zdenislavka před 2 hodinami
Kuře na zelí
kimlo před 2 hodinami
Snídaně "Velbloudí dech"
topsysel před 3 hodinami
Kefírové čokoládové řezy
Praevka před 4 hodinami
Luxusní a rychlý makovník
sarkasj@seznam.cz před 5 hodinami
Hrnková buchta (s čímkoliv)
sarkasj@seznam.cz před 5 hodinami
Houbové ragú s těstovinami
VerkaDvorakova před 5 hodinami
Dobrá frankfurtská polévka
Jan Nemec před 15 hodinami
Pivovarská bašta
oopicka před 17 hodinami
Tématické fráze:
perníčky recept,
medovník recept,
perníčky,
perník recept,
perníkový adventní věnec,
adventní věnec z perníku,
perniky,
vánoční perníky recept,
medovníky,
medovnik,
perníčky medovníčky,
perníčky a medovníčky,
chaloupka z perníku,
adventní věnce z perníku,
recept na perničky,
recept na medovník,
perníky fotogalerie,
perniky recept,
medovníky recept,
vánoční cukroví recepty s fotkou
Suroviny:
mouka hladká,
med,
cukr moučkový,
kakao,
soda jedlá,
koření do perníku,
tuk,
káva černá,
vejce,
vejce,
voda,
bílek,
cukr,
šťáva citronová,
moučka škrobová
Komentáře (123)
Proc se poleva nesmi slehat? Spousta receptu rika, ze se slehat ma.
Na 1ml bielka 3,5g preosiateho práškového cukru, pár kvapiek citrónovej šťavy a 1 čl. zemiakovej škrobovej múčky*. To znamená, že na jedno bileko cca. 40ml spotrebujeme asi 140g cukru. Ostatné suroviny sú na jedno bielko. Polevu miešane ručne, alebo kuchynským robotom, ktorý má program miešania. Poleva sa nesmie šľahať! Miešame asi 20minút. Poleva má mať konzistenciu asi ako rozpustená čokoláda, ak by bola hustá, môžeme ju zriediť pridaním citrónovej šťavy.
to ze ostatne suroviny su na jedno bielko znamena, ze skrobovu mucku a citron nemusis merat, ani vazit.
Mam take skusenosti s polevou, ze ked ju slahas na vysokych otackach, tak ju mas sice vyslahanu rychlo, ale je velmi krehka a zacne odpadavat z medovnika. ak by som nemala robot, ktory miesa pomaly, radsej by som polevu robila rucne.
Pekny den :)
Texty pisem rucne, najprv si natrenujem na papier, hlavne co sa velkosti a dlzky slov tyka, aby som vedela kde mam zacat pisat.
Inak tie perníčky ericicka sú prekrásne, dúfam že aj mne sa podaria aspon z pätiny také krásne :) a ešte otázka, ak píšete používate šablonu nejakú alebo to už ide od ruky? ďakujem za odpoveď :)
Dobry den, ak nie su urcene na jedenie, tak staci margarin, ak su na jedenie, tak maslo
pekny den
erika
Díky, je mistrovské dílo