Sulc - klasický recept, podle starých řeznických norem
Sulc je lahůdka, kterou můžete připravit doslova za pár korun. Vstupní suroviny jsou ty z nejlevnějších, co lze použít. Výsledkem vaření je lahůdka, která má díky obsahu kolagenu dokonce blahodárný účinek na klouby.
Suroviny pro 1
1
Nutriční hodnoty
Energie | 13 862 kJ / 3 313 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 329,80 g |
Tuky | 208,00 g |
Vláknina | 13,00 g |
Cholesterol | 1,40 g |
Sodík | 1,26 g |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 24,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Dělávala jsem ho do obchodu na prodej, do těchto mističek, ale opravdu jen z nožiček a kůží, pro domácí potřebu jsem občas přidala i maso. Pro vylepšení jsem do toho občas namlela maso, které jsem obrala z vepřových žebírek, nebo přidala vařit jedno kolínko.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
30. 12. 2020 21:37
Přesně takový dělával můj děda, akorát místo kůží dal vařit nožičky i s vepřovým kolenem
24. 11. 2019 13:23
Dělali jsme z huspeninového balíku z Kaufu, chuťově vynikající, určitě budeme dělat znovu.
29. 11. 2016 12:28
xenifer836 máš 100% pravdu-pro mně nepoživatelné!!!
19. 2. 2012 13:43
danielaje to velká mnamka
25. 1. 2012 11:37
na veprovych nozickach neni zadne maso proto vzlast varim koleno a bucek.pak vse oberu,pokrajim dam do hrnce a chvili povarim s korenim
18. 12. 2011 19:23
Neznam lepši pošušnaničko...
6. 2. 2011 18:47
No tak to je bomba - beránka musím velikonoce udělat!!
3. 4. 2010 19:16
Nádhera
3. 4. 2010 13:27
Kaspap - krásný sulcový beránek
17. 3. 2010 17:57
Hani a tobě taky bodík za krásné misečky se sulcem!!
6. 3. 2010 00:29
xenifer836, tak bašti raději Hambáče z Mekáče když ti nejede "Sulc". A když ani to ne...... tak klidně i suché z nosu !!!
Nechápu, taková šmakuláda ten Sulc je, pěkně pivečko, cibulku na jemno a chléb k tomu. Prostě fantazie....
Nechápu, taková šmakuláda ten Sulc je, pěkně pivečko, cibulku na jemno a chléb k tomu. Prostě fantazie....
9. 5. 2009 09:20
Je super ten bych mohl furt maš bodik
25. 4. 2009 07:48
na tohle si vzpomínám, tehdá dvouletá dcerka na mě v obchodě řvala! mami nohy!! kup nohy můžem se po tom utlouct! takové light papáníčko!! ale luxusní
25. 4. 2009 07:22
Děláme tenhle " HNUS " jak píše "xenifer836" MOC často, jak jen to jde !!! a u nás ho mají VŠICHNI MOC rádi a ve svém okolí a mezi známími neznám nikoho, kdo by se k této dobrotě takto vyjadřoval. Asi to takový HNUS není, když jeho cena v obchodě není nikterak malá. Dost mne tento výraz k jídlu, které se tradičně dělá při všech zabíjačkách, nadzvihl ze židle. Nechtěk jsem se zprvu vyjadřovat, ale nyní dávám +bodík z důvodu protestu k hodnocení "xenifer836" a potpory autorů.
24. 4. 2009 15:07
Hanulko21, bezvadné Posílám bodík, vím co to dá práce jej připravit
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Zapečená brokolice s bramborami, sýrem a smetanou
Přidáno před 9 hodinami
Tarhoňa s krevetami, hráškem a sušenými rajčaty
Přidáno před 13 hodinami
Banánové poháry s ořechy
Přidáno před 17 hodinami
Domácí zmrzlina dvou chutí
Přidáno před 19 hodinami
Křupavé hot dogy
Přidáno 27. 5. 2024 08:30
Čočkorýže s cibulkou na slanině
Přidáno 27. 5. 2024 07:56
Právě bylo uvařeno:
Drobenkový koláč s pudinkem a jahodami
TondaJ uvařila před 3 hodinami
Bramborová polévka od babičky
Noe_tvori uvařila před 5 hodinami
Plněné žampiony se sýrem
TerezaD uvařila před 7 hodinami
Srbské žebírko
Kristinaaa uvařila před 8 hodinami
Gnocchi zapečené se špenátem a třemi druhy sýrů
jirikarpisek uvařila před 8 hodinami
Křupavé zapečené brambory
Lucie1001 uvařila před 8 hodinami
Jablečný linecký koláč
PunkyLucik uvařil před 9 hodinami
Borůvkový drobenkový koláč-šup-šup
PunkyLucik uvařila před 9 hodinami
Kynuté jahodové knedlíky
Linea uvařil před 9 hodinami
Křupavé vepřové kolínko
kiwi40 uvařila před 12 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Pět způsobů, jak využít ředkvičky: Křupejte je v salátu, v pomazánce, uvařte je v polévce, upečte či osmažte
I v panelákovém bytě můžete připravit některé ze zabijačkových specialit. Vyzkoušejte huspeninu neboli sulc
Časté chyby při přípravě aspiku a sulcu: Málo želatiny nebo slabý vývar způsobí, že aspik neztuhne
Další recepty
Tématické fráze: zulc sulc recept domácí zulc recept na zulc recept na sulc domácí sulc recept domácí sulc recept sulc domácí zulc vepřový jak se dela sulc jak uvařit sulc řeznická kuchařka vepřový zulc normy studené kuchyně recepty sulc recept na domácí sulc jak udelat domaci sulc recepty na sulc staré recepty sulc z veprovych nozicek
Suroviny: nožička vepřová, kůže vepřová, bobkový list, koření nové koření, pepř celý, pepř mletý, cibule, ocet, sůl
Sulc - klasický recept, podle starých řeznických norem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/An6l
21 názorů