Domácí kynutý knedlík s mákem a vanilkovou polevou (Germknödel)
Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Energie | 15 035 kJ / 3 594 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 64,91 g |
Tuky | 232,66 g |
Vláknina | 10,50 g |
Cholesterol | 1,68 g |
Sodík | 749 mg |
Sůl | 1,95 g |
Sacharidy | 304,78 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Germknödel, to je typický rakouský pokrm. Jedná se vlastně o velké kynuté knedlíky, plněné povidly a zalité vanilkovou omáčkou a posypané mákem.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
14. 1. 2017 15:56
Tohle zkusím... jen si opravte název - ve slově knedlík chybí "l"
11. 1. 2017 12:21
Tohle jídlo jsem si kdysi dávla v rakouských Alpách a vůbec jsme nevěděli, co mi přinesou. No, já jako nesnášenlivec sladkých jídel byla příjemně překvapená a moc mi to chutnalo.
10. 1. 2017 20:45
cathleen: Ivka, ja len konštatujem.
Ďakujem za palce nadol pri mojom komentári. Len by ma zaujímalo, čo zlé som napísala.
Ďakujem za palce nadol pri mojom komentári. Len by ma zaujímalo, čo zlé som napísala.
10. 1. 2017 20:41
Navíc recept tu už je, a to nejednou, což bohužel je vedle doslovného přepisování cizích receptů další nešvar těchto jinak velmi pěkných stránek.
10. 1. 2017 20:31
tejaja: dovolím si odporovat. Platit to přestane, pokud to přestaneme vyžadovat
Stále patří k základní slušnosti k převzatému receptu přidat zdroj.
Stále patří k základní slušnosti k převzatému receptu přidat zdroj.
10. 1. 2017 20:10
No, toto je aspoň ten lepší případ: autorka rcp skutečně realizovala a dokonce inovovala - ze dvou druhů pukačů udělala jeden: s mákem i omáčkou, že
10. 1. 2017 19:56
hosta: To už dávno neplatí.
10. 1. 2017 19:52
casino: ano - krásné, tento recept je z nich bezezbytku okopírován. Bývalo tu dobrým zvykem alespoň uvádět zdroj
10. 1. 2017 19:10
10. 1. 2017 18:33
kublanka?
Moje poznámka
Nejnovější recepty Více
Chleba se lněným semínkem a bílým jogurtem
Přidáno před 7 hodinami
Mléčná rýže s lesním ovocem
Přidáno před 8 hodinami
Vepřové kotlety na zázvoru
Přidáno před 8 hodinami
Šunkafleky z multifunkčního hrnce
Přidáno před 9 hodinami
Plněné mušle z listového těsta
Přidáno před 16 hodinami
Filety duhového pstruha na másle s mrkví a chřestem
Přidáno před 17 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Tofu se smetanou
Stepazdepa uvařil před 4 hodinami
Bábovka z podmáslí
daninako uvařila před 4 hodinami
Rychlý koláč z kyselého mléka.
Adlla uvařila před 4 hodinami
Čočka nakyselo s vejcem
Kattyy uvařila před 4 hodinami
Domácí kmínový chleba
gabriella18 uvařila před 5 hodinami
Chléb z ovesných vloček
Monysek.w uvařila před 5 hodinami
Vláčné mrkvové cookies
MonikaHo uvařila před 6 hodinami
Buchta - prošívaná deka
Evik.ka uvařila před 7 hodinami
Extra rychlé lívance
MarketaPe uvařila před 7 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: rakouský kynutý knedlík germknödel germ knedl rakouský germknodel velký kynutý knedlík domácí kynutý knedlík germ knodel kynutý knedlík s vanilkovou omáčkou germknedl kublanka germ rakouský knedlík s vanilkovou omáčkou rakousky sladký knedlík knedlík s vanilkovou omáčkou alpský knodel rakouský knodel rakouský kynutý knedlík plněný povidly rakousky plneny knedlik rakouský povidlový knedlík domácí kynuté knedlíky germknedl recept
Suroviny: mouka polohrubá, droždí čerstvé, mléko, cukr krupice, máslo, vejce, sůl, povidla švestková, lusk vanilkový, šlehačka, cukr krupice, žloutek
Domácí kynutý knedlík s mákem a vanilkovou polevou (Germknödel)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4nGJ
10 názorů