Plněné knedlíky

www.toprecepty.cz Kuchař:

Bramborová jídla 5 názorů

56

Suroviny

600 g vařených brambor
300 g uzené krkovice
500 g kysaného zelí
200 g hrubé mouky
150 g krupice
3 cibule
1 vejce
1 stroužek česneku
5 lžic oleje
1 lžíci octa
2 lžíce strouhanky
sůl
kmín
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Vykostěnou uzenou krkovici a oloupanou cibuli nakrájíme na malé kostičky. Na lžíci oleje orestujeme třetinu cibule dozlatova, přidáme krkovici, rozetřený česnek a vyrestujeme šťávu na tuk.

  2. Pak zaprášíme strouhankou, promícháme a necháme vychladnout. Zelí scedíme, propláchneme studenou vodou, necháme okapat přes síto a překrájíme nadrobno.

  3. Druhou třetinu cibule orestujeme na lžíci oleje, zaprášíme cukrem, přidáme zelí, kmín, zalijeme vodou a podusíme doměkka. Na konci varu zelí dochutíme cukrem, solí a octem.

  4. Vařené brambory nastrouháme na jemném struhadle, přidáme vejce, hrubou mouku, krupici a osolíme. Prsty rychle zaděláme vláčné těsto a vyválíme na plát 0,5 cm tlustý.

  5. Kulatým vykrajovátkem (asi o průměru 7 cm) vytvoříme kolečka a na každé dáme do středu směs uzeného masa.

  6. Kraje spojíme a vytvarujeme kulaté knedlíky, které vaříme ve vroucí vodě 15 minut. Zbylou cibuli usmažíme v horkém oleji dozlatova.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 10 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Plněné knedlíky

  • mumisek mumisek

    mooc dobré, dělala jsem poprvé a povedly se, je to sice prace delat se s tim vsim ale stravnici ocenili. Kdo chce kyselejsi zelicko neproplachuje, ale jinak mnamka, priste zase udelam, knedliku jsem mela plnou velkou misu, min.20:-D

    Odpovědět

  • Dana61 Dana61(neregistrovaný)

    Ivanko79,
    tedy Tvoje fotky jsou přímo nádherné, protože to papání vypadá vláčné, nesuché prostě mňam mňam. Ale jsem v rozpacích, slíbila jsem dnes klukům tzv.doutníky (slabá nožička párku zabalená do bramborového těsta a osmažená na pánvi a k tomu zelíčko nebo špenát, ale ty knedlíky jsou knedlíky.

    Odpovědět

  • Ivana79 Ivana79

    :-p:yes:Moje obľúbené jedlo,ale tiež nedávam ten cesnak a strúhanku.Je s tým trochu viac práce,ale stojí to za to;-)

    Odpovědět

  • Merylas Merylas

    :yes::-p Dělávám a můžu bodíkovat. Nedávám jen česnek a strouhanku do náplně, z koření jen pepř a pokud se místo oleje použije sádlo, tak to pak po vychladnutí ztuhne a lépe se knedlíky plní. Do bramborového těsta přidávám ještě trošku Solamylu.

    Odpovědět

  • Boubelinda Boubelinda

    Zrovna jsem rozkrojila ten poslední knedlik, na který nezbylo moc náplně.:-/

    Odpovědět

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo