Kynuté knedlíky plněné jahodami

Kobriska Kuchařka: Kobriska

Sladká jídla 15 názorů

Suroviny

3 hrnky hrubé mouky
1 hrnek mléka
sůl
3/4 kostky droždí
1 lžíce krystalového cukru
1 vejce
máslo
jahody
mletý cukr
tvaroh na strouhání nebo tatranka
Recept si zatím oblíbilo 13 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Smícháme hrubou mouku, mléko, sůl, droždí, cukr a vejce. Směs necháme 1 hodinu kynout.

  2. Na stůl si nasypeme polohrubou mouku a lžící vykrajujeme kousky těsta, které naplníme jahodami.

  3. Knedlíky vkládáme do vroucí vody na 5 minut.

  4. Zhruba po 2,5 minutách promíchat.

  5. Poté knedlíky vyndáme a propichujeme vidličkou.

  6. Hotové knedlíky posypeme nastrouhaným tvarohem (nebo tatrankou), mletým cukrem a rozehřátým máslem.

Poznámka

Veškeré fotografie jsou mé vlastní.. prosím, nepoužívejte je bez mého vědomí. První dvě fotografie jsou z mé vlastní kuchařky, třetí fotografie je bez úpravy.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 63 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kynuté knedlíky plněné jahodami

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    Klariska: :-D

    Odpovědět

  • Kobriska Kobriska(autorka receptu)

    Kdybyste se podívala o pár řádků níž... je to tam napsané "názvy jsou vymyšlené náhodně.. co mě zrovna napadlo." ... italštinu mám ráda.. u některých receptů mám italské slovíčka např. jako sluneční brýle, slon, lev nebo třeba jahoda... snad se vám uleví, když jsem je z názvu receptu smazala.. teď už to snad nikoho nebude mást... a italské slovíčka mám i u českých receptů.. takže souvislost mezi kynutými knedlíky a Itálií vážně žádná není.. :).. nejradši bych to tady celé smazala.. bohužel mi bylo řečeno, že to nelze.. byla to chyba sem vůbec nějaké recepty dávat..

    Odpovědět

  • Ramona Ramona(neregistrovaná)

    Klariska:Máte pravdu...proč se jmenuje \\\" frágola \\\" což je italsky jahoda když oni sladké knedle neznají a vůbec knedle nemají ve svém jídelníčku...je to trapné jako rádoby italské recepty

    Odpovědět

  • janatka janatka

    Já kynuté knedle moc nedělám,mám vždy obavu z toho,že se mi zdrcnou při vyndávání.Musí se propíchat.Jenže jsem musela něco jiného udělat k obědu než jen maso a v mrazáku jsem měla ještě jednu misku jahod,tak jsem šla po receptech a hledala a našla .Těsto šlo do pekárny a ostatní už jsem matlala v rukách a děti pomáhaly ,tak nám to šlo od ruky:yes::-KVynikající.Budu dělat i nadále protože se povedly a zase to tak hrozné nebylo.

    Odpovědět

  • Kobriska Kobriska(autorka receptu)

    Recepty sem dál už nepřidávám, nějak na to nezbývá čas.. kdyby někdo měl zájem podívat se na mé ostatní recepty.. tak mě může na www.facebook.com/kobriska - požádat o přátelství a podívat se :) ale nečekat nic zvláštního.. jde o klasické, jednoduché recepty :)

    Odpovědět

  • Kobriska Kobriska(autorka receptu)

    Děkuji všem... názvy jsou vymyšlené náhodně.. co mě zrovna napadlo.. a fotografie jsou opravdu moje.. strašně ráda fotím ... recept zvláštní není .. ale i klasické recepty jsou krásné ne? :) no ke všem receptům jsem psala postup pro známé a kamarády na facebooku.. tam mám receptů opravdu spoustu ... i svých fotografií :) recept jsem si tiskla jako kartičky.. z jedné strany fotografie.. a z druhé recept.. hlavně, když jdu nakupovat.. abych nezapomněla na některé ingredience.. protože často zapomínám.. kartičky jsem si zatavila do folií přes laminátor.. ale postupně s velkým nárůstem receptů jsem přestala :) Že se fotografie líbí mám radost.. zároveň mě mrzí, jak mě každý podezírá, že nejsou moje.. ale tak aspoň jde vidět, že se mi fotky opravdu povedly.. všem děkuji :)

    Odpovědět

  • Klariska Klariska

    Viděla bych to na reklamu na autorčinu knihu receptů, Isahu :-).

    Odpovědět

  • isindy isindy

    klobouk dolů - to jsou profi-fotky....:yes:
    jen jsem nepochopila smysl receptů mezi fotkami jídla...u všech Tvých receptů :-O;-)

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Proč s náma autorka nekomunikuje? recept je hezký, ale má tady několik nezodpovězených dotazů..

    Odpovědět

  • Dadula Dadula

    Ať je to jak je to, je to krásně vypadající, určitě chutné a k tomu hezké nádobí..:-) ode mě jasný bodík ! ;-)

    Odpovědět

  • Jiřička Jiřička(neregistrovaná)

    Ještě lepší budou, když dáte 2 skleničky hrubé a jednu skleničku polohrubé mouky.

    Odpovědět

  • Klariska Klariska

    Netradiční název (fragola ital. jahoda) ze starých dobrých blbounů nové jídlo neudělá ;-).

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Jani, i tebe prosím, co sama moc neovládám:-D, přes to se o to snažím, abys používala rozšířené vyhledávání, abychom tady neměli moc receptů stejných. V žádném případě to není výtka!!!! Stane se to mnohým a několik podobných receptů navíc nevadí;-)

    Odpovědět

  • srettka srettka

    nejsou to klasické ovocné kynuté knedlíky?? hledala jsem tu zvláštnost,ukrytou za tím názvem, ale vidím klasiku:-/

    Odpovědět

  • maris maris

    Jani - ty názvy jsou v italštině ?

    Odpovědět

Tématické fráze: plněné ovocné knedlíky plněné jahodové knedlíky plněné knedlíky ovocem plněné knedlíky s ovocem kynuté knedlíky s jahodama recept na plněné ovocné knedlíky kynuté knedle knedle s jahodami kynuté knedlíky s jahodami kynute jahodove knedliky kynute knedliky s jahody ovocné plněné knedlíky knedliky s jahodama plnene knedliky kynuté knedle s jahodami kynuté knedlíky jahodový knedlíky plněné ovocné kynuté knedlíky recept knedlíky plněné ovocem plnené knedliky jahodové

Zapomněl/a jsem heslo